Skocz do zawartości
  • 0

"główki" wyścielone kleniami....

spinningista_odrzański

Pytanie

witam

chcialbym zasiegnac rady, na temat moich wieloletnich obserwacji wynik?łw zawod?łw spławikowych, a moimi poczynieniami spinningowymi...

ostatnio na jednych zawodach splawikowych rozgrywanych na odrze, na szczeg?łlne moje zainteresowanie zaslugiwal wynik z dwoch ostrog na lewym i prawym brzegu odry...

zawodnicy Ci zdeklasowali konkurencje sporymi wynikami wagowymi i tym, ze zlowili olbrzymia ilosc kleni na swoich stanowiskach a reszta miala pojedyncze sztuki na innych ostrogach....

lowienie na tyczke na naplywach w tzw bulgocie jakies 13m w nurcie pod prad od glowki gdzie niezle kreci glebokosc okolo 1,5m...

olbrzymia ilosc ryb (klenie) 20szt w 3godziny to niezly wynik, wiec postanowilem wybrac sie na jedna z tych cudownych glowek ze spinningiem kleniowym z wielka wiara ze az gesto tam od ryb...

...niestety nauczylem sie pokory zlowilem tylko dwie sztuki niezbyt okazale i to na dodatek na przelewie a nie w tym miejscu gdzie lowili na tyczke... nie moglem dopasowac sie z przyneta i technika lowienia w miejsce gdzie padaly ryby na splawik, a wina to ze bardzo szybki nurt oraz to ze jednak z brzegu z glowki przyneta wydawala sie najwyrazniej malo atrakcyjna i zaszybko przelatywala nad stanowiskiem ryb....

a wy jakbyscie podeszli do lowienia kleni z brzegu na wyzej opisanej glowce oraz jakiego typu przynet uzyli??

przypominam... dolek na naplywie okolo 1,5m glebokosci wysuniety troche w bardzo szybki nurt i lowienie z ostrogi...

pozdrawiam i mam nadzieje ze nie zasmiecam forum tym moim wpisem...

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

witam

dziekuje za pomoc i w opisanym miejscu udalo mi sie kilka kleni wyciagnac, a ze duzo przynet urwalem to inna historia...

mianowicie udalo mi sie zlowic te kilka kleni w tym bulgocie przed glowka na bardzo ciezki trok (olow 25g) a za przynete uzylem woblerka na dlugim prawie metrowym troku takiego co przy normalnym lowieniu idzie po samej powierzchni i raczej smuzy ustawilem sie na miedzy-tamiu i tak ciezkim zestawem rzucalem daleko przed stanowisko ryb i staralem sie jak najwolniej moj boczny trok podprowadzic do glowki przez potencjalne stanowisko ryb...

zlowilem kilka okonkow tam tez oraz zaliczylem przycinke szczupaka...

dziekuje za pomoc i wasze opinie i sugestie

pozdrawiam