Skocz do zawartości

HIT !!! CASTING EXPRESS ?

cezorator

Rekomendowane odpowiedzi

Nie dojdziemy @Tomku do prozumienia ponieważ najwidoczaniej inaczej rozumiemy pojecie interesu konsumenta. Dla Ciebie najwidoczniej jest OK że ludziom wciska się szajs, wyciągając przy tym - jak sam zauważyleś - często ostatnie pieniądze. Czasem odnoszę wrażenie że jest w tym kraju grupa która całkiem nieźle z tego żyje. Że te pseudokołowrotki za 25zł to składka na te mercedesy właśnie.

• Odpowiedzi 193
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Nie dojdziemy @Tomku do prozumienia ponieważ najwidoczaniej inaczej rozumiemy pojecie interesu konsumenta. Dla Ciebie najwidoczniej jest OK że ludziom wciska się szajs, wyciągając przy tym - jak sam zauważyleś - często ostatnie pieniądze. Czasem odnoszę wrażenie że jest w tym kraju grupa która całkiem nieźle z tego żyje. Że te pseudokołowrotki za 25zł to składka na te mercedesy właśnie.

BRAWO FRIKO !! kwintesencja całego problemu!! na te 'ful wypas' merole skaldają sie tysiące tych bublowatych produktów kosztujących i tak o 100% więcej niż powinny. 25 zł dla kogos o zarobkach poniżej 1000 zł to znacznie więcej niż dla dobrze zarabiającego i wydajacego ponad 2000zł rocznie na jakiekolwiek hobby. Właśnie na tym żerują pazerni dystrybutorzy sprzetu wedkarskiego.

pozd JW :D

Ale tylko w tej kwestii :mellow: ... ja jestem prosty człowiek , i nie moge zrozumiec stanowiska , że jeśli nie wydam góry pieniędzy na sprzęt to nie ma sensu kupować czegoś innego ... a tym samym łowić ... to może ktoś obeznany w sprzęcie zrobi testy kołowrotka za grosze i wedzisk? własnie po to by ustrzec ludzi mniej zamożnych przed bublami ...

Jest jednak bardzo pozytywny aspekt tej dyskusji! , i myśle , że możemy ją zakończyć na tym etapie ... Dzięki Wam drodzy Forumowicze Dzieciaki dostaną kupę sprzętu i za to Wam wszystkim bardzo dziękuje , Dziekuje za bardzo pozytywną i spontaniczną reakcje ... Jesteście Wielcy ... Mimo różnicy w wielu poglądach stanowimy jedną wspaniałą społeczność ... Myślę , że tym optymistycznym akcentem możemy zakończyć dzisiejszą dyskusje .

Pozdrawiam Wszystkich

Tomek

Podtrzymuje to, co napisalem do tej pory. Brutalna prawda jest niestety taka, ze chcac wniknac we wszystkie ciezkie sytuacje zyciowe, niesprawiedliwosc,..,..,. to wyjdzie, ze w zasadzie to ze wstydu trzebaby wszystko, co sie ma,sprzedac albo oddac.

Proponuje wycofac z dyskusji rzeczy, na ktore nic sie nie poradzi. Podobnie jak nie powstrzyma sie trzesienia ziemi czy fali tsunami, ktore po nim nastepuje.

Mam wrazenie, ze nadany, skierowany na boczny tor, kierunek rozwazan ma na celu oddalenie sie od tego, co w tym watku jest dla przecietnego wedkarza naprawde istotne.

A istotne jest to, ze coraz mniej jest miejsc, gdzie mozna przeczytac niezalezne i zrodzone na pdst. swojego doswiadczenia opinie o sprzecie (patrz moja 1sza odpowiedz w tym watku)

Mysle, ze watek ile sie wydaje na wedkarstwo to dobry pomysl.

Gumo

Jest jednak bardzo pozytywny aspekt tej dyskusji! , i myśle , że możemy ją zakończyć na tym etapie ... Dzięki Wam drodzy Forumowicze Dzieciaki dostaną kupę sprzętu i za to Wam wszystkim bardzo dziękuje , Dziekuje za bardzo pozytywną i spontaniczną reakcje ... Jesteście Wielcy ... Mimo różnicy w wielu poglądach stanowimy jedną wspaniałą społeczność ... Myślę , że tym optymistycznym akcentem możemy zakończyć dzisiejszą dyskusje .

Pozdrawiam Wszystkich

Tomek

Tomku,

Ja też dam Tobie dwie wędki.

Pozdrawiam

Remek

A istotne jest to, ze coraz mniej jest miejsc, gdzie mozna przeczytac niezalezne i zrodzone na pdst. swojego doswiadczenia opinie o sprzecie (patrz moja 1sza odpowiedz w tym watku)

Gumo,

bo nikt nie ma interesu w tym żeby takie miejsca tworzyć, utrzymywać. W krajach o wyższej świadomości rynek kręci się wokół konsumenta. Są organizacje konsumenckie, lobbying. Ludzie rozumieją, zakładają że występując wspólnie mogą wpływać na rynek.

A u nas? Po co komu takie miejsce. Jak ktoś parę niewygodnych słów ośmieli się napisać to zaraz jest wróg ludu. Przecież wygodniej żyć w iluzji i karmić się papką płynącą z reklam w kolorowych wędkarskich pisemkach. Pewnie by się i opłaciło nawet porozumienie ponad podziałami z tym czy innym producentem. Albo i z kilkoma na raz. I miłoby było, i niekontrowersyjnie, a może by człowiek dorobił też trochę, sprzętu nabrał za darmoszkę. I na utrzymanie serwera by było, i wódki byłoby się z kim napić na Targach, pod czerwonym namiotem...I wszyscy byliby zadowoleni.... no właśnie, wszyscy?

Mialem cos napisac, nawet juz napisalem, ale po co dolewac oliwy do ognia, co juz wygasa...

Dolej oliwy. Niech wszystkie nieporozumienia i złe emocje spłoną w tym wątku!! Dzięki Czarku, to Twoja zasługa i pana Podeszwy

Jednak kołowrotki za 25 PLN okazały się przydatne :lol:

Dzieciaki dostaną trochę przyzwoitego sprzętu a i atmosfera się oczyści.

P.

Pozdrawiam Wszystkich

Tomek

Jestem trakcie remanentu w sprzęcie i jak coś znajdę to przekażę Ci informację, czym już mogę obdarować Twoich podopiecznych. Jakbyś potrzebował czegoś dla nich to daj mi/nam znać - postaram się coś zorganizować.

Zachęcaj dzieci do nauki i pracy. Powiedz im, że jak się nie będą w życiu starały to będą musiały łowić ryby kołowrotkiem za 25 PLN - to powinna być wystarczająca motywacja.

Pozdrawiam,

P.

Remku nie mi :mellow: :mellow: , ale dziekuje ...

Tomku,

A możesz napisać coś więcej o tym kółku? Jerkbait.pl jest chętny do współpracy przy młodzieży. Chętnie byśmy objęli patronatem takie kółko. Przemyślimy tylko w gronie redakcyjnym jak byśmy to widzieli.

Pozdrawiam

Remek

Radeqs!

Cię rozumiem. Serio! Co do systemu opieki zdrowotnej etc. -również. Gadanie o tym pozostawmy jednak politykom, bo oni biorą za to kasę; nie zabierajmy im chleba...

Napisałeś

Ten wątek jest jednak o tym, że niektórzy twierdzą, że Jaxon jest the best i nie ma nic lepszego, pytanie czy mieli coś lepszego w ręku na łowisku i mieli okazję spróbować?

Rozumiem, że zżymasz się na Jaxony i inne chrusty (fajne określenie). Myślę jednak, że niepotrzeba się stresować ich obecnością na rynku, jeśli dostępne są również droższe i lepsze sprzęty. Co najlepsze: nikt nikogo nie zmusza do kupowania tego czy śmego. Monopol odszedł, rynki są otwarte.

Taniocha panuje na polskim rynku wędkarskim, bo wielu wędkarzy ma pustawe kieszenie. Popyt jest na taniochę ogromny, na wypasy -niewielki. Znakomita większość konsumentów patrzy najpierw na cenę. Nie musi to być wcale błędem, bo jeśli ktoś dopiero wchodzi w wędkarstwo i nawet nie wie czy zostanie łowcą drapieżników czy tez cierpliwym zasiadkowiczem karpiowym? Może wsiąknie w dłubanie uklejek tyczką? -to jest właśnie czas, gdy nie warto wchodzić w sprzęt za kilka tysięcy. Wtedy lepiej jest pobawić się takimi Jaxonami. Najpierw trzeba wiedzieć, czego się chce, potem drenować kieszenie.

Co do szacunku dla wód: czy jego brak ma jakikolwiek związek z wartością sprzętu? -nie sądzę.

Jeśli chodzi o ten wątek, to powinniśmy poprzestać na rzeczowych uwagach o stronie technicznej, jakości wykonania, trwałości. I byłoby gut. I złych emocji byłoby mniej, i Roch klawiatury by nie nadwyrężał... :D

P. S. Lepiej mi powiedzcie, co z tym fantem zrobić?

Mifku ja nie czuje sie winny <_< <_< <_<

Dzis jade na zebranie , wieczorem zaloze nowy wątek , postaram sie namówić organizatora szkółki by napisał pare słów ... ja tylko pomagam .... Myśle , że pozbycie sie starego sprzętu któy zalega w szafach a może jeszcze komuś służyć to ciekawa idea i jeśłi Remek nie będzie miał nic przeciwko temu , możemy robić co jakiś czas akcje Wiosenne czyszczenie szafy <_<

Pozdrawiam

Tomek

Myśle , że już czas na zamknięcie wątku , wróćmy do rybek...

Mifku ja nie czuje sie winny <_< <_< <_<

Dzis jade na zebranie , wieczorem zaloze nowy wątek , postaram sie namówić organizatora szkółki by napisał pare słów ... ja tylko pomagam .... Myśle , że pozbycie sie starego sprzętu któy zalega w szafach a może jeszcze komuś służyć to ciekawa idea i jeśłi Remek nie będzie miał nic przeciwko temu , możemy robić co jakiś czas akcje Wiosenne czyszczenie szafy <_<

Pozdrawiam

Tomek

Myśle , że już czas na zamknięcie wątku , wróćmy do rybek...

Tomku,

Oczywiście, że nie mam nic przeciw - wręcz odwrotnie wspieram tą akcję w 100%.

Pozdrawiam

Remek

chłopaki świetny pomysł z objęciem patronatu nad taką szkółką, w 100% popieram,tak samo podoba mi sie pomysł Tomka z czyszczeniem szafy na pewno u każdego zalega jakiś niepotrzebny zarastający kurzem sprzęt który może kogoś uszczęśliwić a nam tylko zawala szafę, dlatego też dołączę się do akcji i z chęcią oddam kijek

Dzisiaj bede o 18.00 na zebraniu i jutro mam nadzieje , że przekaże szczegóły całej akcji

Dziekuje wszystkim Forumowiczom za tak ogromny odzew.

Chcialbym jeszcze coś zaproponować z tego co deklarowali się przekazać Forumowicze będzie niezła masa sprzętu , chętnie podziele go na jeszcze innych potrzebujących ... Może w Waszych kołach są podobne inicjatywy? , może też są ludzie którzy potrzebują ? Cezorator macie patronat w szkole nad ludźmi starszymi , może im też coś potrzeba ... Będziemy mieli czysto w szafie , a wielu ludziom sprawimy ogromną radość ... Po otrzymaniu sprzętu zrobie liste co przekazaliście , i dokładnie się z tego rozlicze:)... Myśle , że będzie to piękna idea , która może stanie się tradycją , po co dobry sprzęt ma lądować na śmietniku ...

Pozdrawiam

Tomek

Wiedziałem , że na Was można liczyć !

Remek na Owsiaka! <_< Wędkarskiego oczywiście ..