Psil Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Cześć.Spytam może ktoś z Was coś podrzuci. Poszukuję jakiegoś programu, który pozwoli mi tworzyć różne skale tak abym mógł je drukować jako szablon. Np robię sobie koło o konkretnym fi. Program nanosi mi skalę jaką chcę (co 1, 5 czy X stopni) i drukuję to sobie jako szablon do przeniesienia na materiał, na którym ma być docelowo. Wzory będą różne. Proste, koła, łuki itp. Wiem, że można to ręcznie zrobić ale szykuje mi się robota na przynajmniej kilkadziesiąt różnych wymiarów i chciałbym sobie trochę życie ułatwić. Ktoś kojarzy w jakim programie można coś takiego ogarnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 AutoCAD i wszelkie jego pochodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psil Opublikowano 12 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Ok dzięki.To tylko jeszcze jedno pytanko. Korzystał ktoś z licencji kupowanej na allegro na AutoCAD? Zakup w normalnym sklepie przewyższy wartość zleceń jakie mam do wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Są darmowe programy działające podobnie jak AutoCAD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 draft sight, gstar cad. Te są do użytku prywatnego darmowe z tego co wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackstarpro Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 Solid edge (2D), nieprawdopodobnie intuicyjny, a to w Twoim przypadku ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psil Opublikowano 16 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2020 Ok. Dzięki wszystkim za podpowiedzi. Coś z tego już wybiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi