Skocz do zawartości
  • 0

Łódka ok. 4 metry - zakup, opinie, porady

piotrP80

Pytanie

Witam. Jestem nowy na forum i postanowiłem się zarejestrować bo może jakoś rozwieję swoje wątpliwości co do wyboru.. Nie ukrywam, że też na innych forach zadaję to samo pytanie, a mianowicie poszukuję nowej łodzi około 4 metry obowiązkowo 1 kadłubowej. Mam silnik yamahę 15KM i chcę pod niego dobrać łódź. Na wyposażeniu nie zależy mi bo i tak sam lubię sobie dobudowywać.

Mam na uwadze następujące:

1)pegazus 430

http://www.pegazus.net.pl/lodzie_wedkarskie_430Fisher.html

2)crescent410

http://www.lodzie-crescent.pl/pl/otwartelodzienaspokojneakweny/410.htm

i film

3)fox 1 skorupowa nie mogę znaleźć na stronie https://www.google.pl/search?q=riverfox&client=firefox-a&hs=EHX&rls=org.mozilla:pl:official&channel=np&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=gNueU9XjOeve7Ab3rICQDQ&ved=0CDYQsAQ&biw=1366&bih=657#channel=np&q=riverfox+420&rls=org.mozilla:pl:official&tbm=isch&facrc=_&imgdii=_&imgrc=bqT8OBUWuvc8fM%253A%3BuVeNmag2smovkM%3Bhttp%253A%252F%252Fgorsselingwatersport.nl%252Fwp-content%252Fuploads%252F2013%252F02%252FF420red-300x224.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fgorsselingwatersport.nl%252Ffox-boats-visboten%252F%3B300%3B224

4)horn399 profish

http://allegro.pl/lodz-wedkarska-horn-399-profish-nowosc-jedyna-w-pl-i4339154555.html

i filmik

https://www.youtube.com/watch?v=z3YAAp7go-4

Rozmawiałem już z pegazusem - cena około 5 tys

z cerscentem cena około 6 tys oraz z horn cena od 3,5 tys ! i podobno jest to pierwsza ojczysta basowa łodź w Polsce do zabudowy na zamówienie

Z góry dzięki za dobre rady - Pozdrawiam Piotek

• Like 2

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

A może coś takiego??

https://sprzedajemy.pl/lodka-wedkarska-lodz-wioslowo-motorowa-beaver-360-augustow-2-6bea9f-nr63004467

Ostatnio oglądałem recenzję wersji 400, i na prawdę Robi Wrażenie i pieniądze bardzo przyzwoite jak za taką łódkę w obecnych czasach.

Pogadaj z kolegą Okonek@123 posiada taką więc będzie w stanie ci coś o niej powiedzieć.

• 0

Witam Kolegów
Również i ja na przyszły sezon  będę kupował łódkę (czas zakończyć pływanie na gumiaku) .
Długość 360 - 400 cm. Szerokość nie mniejsza niż 165 cm. Silnik w przedziale 10  - 15 kM.
Kwota jaka mogę przeznaczyć na łódkę: do 15 kzł.
Proszę o rady i wskazówki co wybrać z dostępnych łódek na rodzimym rynku. 
Proszę o informacje od użytkowników którzy posiadają łódki o powyższych parametrach i w cenie jak wyżej.

Pozdrawiam Paweł

• 0

Witam Kolegów

Również i ja na przyszły sezon będę kupował łódkę (czas zakończyć pływanie na gumiaku) .

Długość 360 - 400 cm. Szerokość nie mniejsza niż 165 cm. Silnik w przedziale 10 - 15 kM.

Kwota jaka mogę przeznaczyć na łódkę: do 15 kzł.

Proszę o rady i wskazówki co wybrać z dostępnych łódek na rodzimym rynku.

Proszę o informacje od użytkowników którzy posiadają łódki o powyższych parametrach i w cenie jak wyżej.

Pozdrawiam Paweł

Ja mam Wigry 355 i jestem zadowolony, solidnie zrobione,nic się nie ugina.Producent Zbyszek bardzo w porządku.Moja lata z silnikiem 20KM...

• Like 1

• 0

Witam Kolegów

Również i ja na przyszły sezon  będę kupował łódkę (czas zakończyć pływanie na gumiaku) .

Długość 360 - 400 cm. Szerokość nie mniejsza niż 165 cm. Silnik w przedziale 10  - 15 kM.

Kwota jaka mogę przeznaczyć na łódkę: do 15 kzł.

Proszę o rady i wskazówki co wybrać z dostępnych łódek na rodzimym rynku. 

Pozdrawiam Paweł

Jestem już praktycznie zdecydowany na złożenie zamówienia i zakup łódki SILVER405, której producentem jest firma SILVERYACHT z Chojnic.

Zwracam się z prośbą do Kolegów którzy posiadają taka łódkę lub/i mieli kontakt jako klient z tym producentem o opinię na temat samej łódki jak i opinie o firmie SILVERYACHT.

Z góry dziękuje za pomoc. 

Pozdrawiam Paweł

• 0
Jestem już praktycznie zdecydowany na złożenie zamówienia i zakup łódki SILVER405, której producentem jest firma SILVERYACHT z Chojnic.

Zwracam się z prośbą do Kolegów którzy posiadają taka łódkę lub/i mieli kontakt jako klient z tym producentem o opinię na temat samej łódki jak i opinie o firmie SILVERYACHT.

Z góry dziękuje za pomoc. 

Pozdrawiam Paweł[/quote

Cześć. Pływam aktualnie silver’em 405. To już moja druga łódź od nich. Jeśli masz jakieś pytania, zapraszam na priv.

• 0

Cześć. 

Może ktoś napisać kilka słów na temat łodzi Manta 360? Jakość wykonania, trwałość, stabilność przy spinningowaniu na stojąco? Może porównanie do Semper 380W? Producent nie ma strony www, szukam opinii na jego temat i na temat jego produktu

• 0

Cześć. 

Może ktoś napisać kilka słów na temat łodzi Manta 360? Jakość wykonania, trwałość, stabilność przy spinningowaniu na stojąco? Może porównanie do Semper 380W? Producent nie ma strony www, szukam opinii na jego temat i na temat jego produktu

Nie wiem jak Manta ale z tego co widzę to bardzo podobna łódź do Murena 380 jaką posiadam. Do pływania samemu polecam.

• 0

Potrzebuję kupić kilka łódek do małej wypożyczalni. Na olx znalazłem łódkę ze zdjęcia poniżej, w Dywitach, za 2599zł. Zna ktoś z Was ten model, lub podpowie coś innego ale nadal taniego?

Chłop, od którego swego czasu nabyłem starą, brzydką, ale stabilną krypę, dołożył drugie tyle co wziął ode mnie i kupił łódkę ze zdjęcia. Zaparkował obok mnie, bo postanowiłem nie zmieniać miejsca. Za nic bym nie wymienił swojej starej na to. Jak chcesz obejrzeć to stoi na Redykajnach, choć nie wiem czy w tej chwili ma wodzie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 0

Witajcie dobrzy Ludzie!

Odebrałem zamówioną łódkę SILVER405, której producentem jest firma SILVERYACHT z Chojnic.
Kontakt z producentem w trakcie uzgodnień w zakresie konfiguracji łódki - wzorowy.
Jakość wykonania łódki - bardzo dobra, bez uwag z mojej strony.
Rozmieszczenie jak i wielkość bakist spełnia moje oczekiwania.
Będzie uzbrojona w spalinę 15 KM i silnik elektryczny Haswing Protruar 1.0 R2 65lb. 
Łódka jeździ na przyczepie od Suskiego z Radomia.

Jestem przekonany, że dokonałem dobrego wyboru producenta i modelu łódki dla moich potrzeb.

O cenę nie pytajcie, bo zamówienie złożyłem i zapłaciłem w 2022 roku. Aktualne ceny mogą się znacznie różnic od cen z 2022 roku.

Po dziewiczym rejsie napiszę jak łódka spisuje się na wodzie.

Pozdrawiam Paweł z Kielc

• 0

Czekamy na opinie , mam też łódkę 4 m  RIVERFOX  i przyczepa od Suskiego , łódka -  super się pływa laminat gruby nic nie trzeszczy , stabilna na boki  i ma niskie zanurzenie dzięki temu woduje łódkę na płytkiej wodzie i nie muszę topić przyczepy . Przyczepa do tej pory nic nie rdzewieje , łożyska ok  bo sprawdzam  , a łódka jedzie jak przyklejona do asfaltu nic nie podskakuje i nie niszczy laminatu tam gdzie są rolki , ja mam płozy i po dobrej regulacji rolek kilowych lekko zjeżdza do wody  , takie info przed sezonem dla kompletujących zestaw na rybki   :D  

• 0

Witajcie dobrzy Ludzie!

Odebrałem zamówioną łódkę SILVER405, której producentem jest firma SILVERYACHT z Chojnic.

Kontakt z producentem w trakcie uzgodnień w zakresie konfiguracji łódki - wzorowy.

Jakość wykonania łódki - bardzo dobra, bez uwag z mojej strony.

Rozmieszczenie jak i wielkość bakist spełnia moje oczekiwania.

Będzie uzbrojona w spalinę 15 KM i silnik elektryczny Haswing Protruar 1.0 R2 65lb.

Łódka jeździ na przyczepie od Suskiego z Radomia.

Jestem przekonany, że dokonałem dobrego wyboru producenta i modelu łódki dla moich potrzeb.

O cenę nie pytajcie, bo zamówienie złożyłem i zapłaciłem w 2022 roku. Aktualne ceny mogą się znacznie różnic od cen z 2022 roku.

Po dziewiczym rejsie napiszę jak łódka spisuje się na wodzie.

Pozdrawiam Paweł z Kielc

Piękna krypto-reklama,

• Like 1

• 0

Czekamy na opinie , mam też łódkę 4 m  RIVERFOX  i przyczepa od Suskiego , łódka -  super się pływa laminat gruby nic nie trzeszczy , stabilna na boki  i ma niskie zanurzenie dzięki temu woduje łódkę na płytkiej wodzie i nie muszę topić przyczepy . Przyczepa do tej pory nic nie rdzewieje , łożyska ok  bo sprawdzam  , a łódka jedzie jak przyklejona do asfaltu nic nie podskakuje i nie niszczy laminatu tam gdzie są rolki , ja mam płozy i po dobrej regulacji rolek kilowych lekko zjeżdza do wody  , takie info przed sezonem dla kompletujących zestaw na rybki   :D  

Tak, przyczepa od Suskiego to komfort jazdy. Przejechałem z łódka ok 400 km i nie czułem że ciągnę przyczepę na której było 200 kg ładunku.

• Like 1

• 0

Pytałem w 2020 o łódkę głównie dla 1 osoby na Żarnowiec, Zatokę i czasem morze. Dostałem porady = dzięki ale proces decyzyjny trwa (wiem, wiem - długo). Ostatnio w temacie pojawiła się propozycja pontonu na podobne warunki (zatoka, fale). Plusy pontonu tak jak poczytałem to: tańszy (5 tyś vs 20 tyś), dzielniejszy na falach, chyba łatwiej wodować solo (pewnie kupie przyczepkę). Minus to pewnie trwałość. Zgadza się czy błędne wnioski? I jeszcze dopytam: 360 czy 400 - tak żeby samemu dać radę zwodować bez mordęgi. Dodam tylko, że pod względem przynęt, wędek, gratów to jestem minimalista = jedna mała torba z Decathlonu mi wystarcza (doszedłem do wniosku, że podczas paru godzin to wystarcza).