Skocz do zawartości
  • 0

Ciut drogi kołowrotek...

explorator73

Pytanie

O firmie Hardy słyszał prawie każdy wędkarz, a zwłaszcza miłośnicy wędkarstwa muchowego. Niejednokrotnie na forum opisywaliście sprzęt wędkarski - prawdziwe cacuszka za setki dolarów. Po moim dzisiejszym odkryciu Stella, Exist, Steez czy Antares DC przestały być drogie.

Topowy kręciołek Hardy'ego dedykowany do morskiego muchowania kosztuje 5000 GBP. Nie pomyliłem się o jedno zero - to ok. 30 000 PLN

Poniżej zdjęcie

Oraz link do strony producenta dla osób zainteresowanych szczegółami technicznymi:

http://www.hardyfishing.com/424-Zane_Ti_Reel.html

Pozdrawiam,

P.

post-164-1348913356,9437_thumb.jpg

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jakby sam łowił i przyciągał ryby, robił kawę, wyczarowywał Angeline Jolie kiedy by mi się to spodobało na rybach zwłaszcza w chłodne dni to może bym go kupił, ale bez tych dogodności to na pewno nie, nawet jeśli bym zarabiał miliony.

Pozdrawiam

• 0

No tak ale muszkarstwo w Wielkiej Brytanii zoobowiązuje <_<

Po za tym, wyobraź sobie że jesteś juz pracownikiem jakiegoś managmentu, zarabiasz ok 8-10tyś funtów miesięcznie, jeździsz nowym Range Roverem (tym z wypasionych za jakieś 80tyś funtów), pojawiasz się na najbardziej snobistycznych łowiskach w kraju. Nie wypada mieć dokręconego czegoś innego <_< z Greysem czy Vision'em wyglądałbyś lamersko, koledzy by cię obśmiali itd

Jak to dobrze że ja nie mam takich problemów :mellow: , tylko swojsko, w chacie sie nie dogaduje, w pracy jest tak sobie i ryby nie biorą :mellow: :mellow:

• 0

Dokładnie...To produkt bardzo niszowy, mający podkreślać pozycję społeczną i status materialny właściciela. Podejrzewam, że wszędzie na świecie taki kołowrotek robi wrażenie.

A teraz taki mały dowcip:

Wyobraźcie sobie nieprzyzwoice bogatego szejka wybierającego się na ryby. Spakował sprzęt do swojego złotego samochodu, zapiął do niego złotą łódź na złotej przyczepie i pojechał. Na łowisku zarzucił złotą wędkę...Nagle czuje branie - oczywiście na złotego woblera. Rozpoczyna hol, kręci korbką złotego kołowrotka, a po chwili jego oczom ukazuje się złota rybka.

Zblazowany szejk zdejmuje ją ze złotej kotwicy i wyrzuca do wody.

Zdziwiona rybka wystawia główkę i pyta szejka:

- a 3 życzenia?

Na to szejk:

- mów i spadaj!!

Pozdrawiam,

P.

• 0

Jak bym sie uparl to sam bym sobie zrobil taki kolowrotek B)

To jak się uprzesz to zrób więcej - dla mnie poproszę 1 sztukę za pokazanie fajnego wzoru. Poza tym jeśli nauczysz się produkować takie kołowrotki to masz szanse dołączyć do elity producentów tego typu sprzętu na świecie - czego Ci serdecznie życzę.

P.

• 0

skaner 3D wypalarka laserowa lub plazmowa,do tego frezarka numeryczna CNC program CAD +3Dstudio Max i taki kreciak da się zrobic w 100%-towej kopi,tylko koszt maszyn i programowto +/-

1 milionek złociszy :lol: no i zawsze bedzie to tylko kopia(pewnie połowe ceny za ten kolowrotek stanowi świadomośc posiadania czegos z napisem HARDY :lol:

pozdro

hasior :D

• 0

skaner 3D wypalarka laserowa lub plazmowa,do tego frezarka numeryczna CNC program CAD +3Dstudio Max i taki kreciak da się zrobic w 100%-towej kopi,tylko koszt maszyn i programowto +/-

1 milionek złociszy :lol: no i zawsze bedzie to tylko kopia(pewnie połowe ceny za ten kolowrotek stanowi świadomośc posiadania czegos z napisem HARDY :lol:

pozdro

hasior :D

Jest też wersja Zane'a 10x tańsza, ale jak ktoś na ryby przylatuje własnym śmigłowcem, który trzyma na pełnomorskim jachcie (np. Roman Abramowicz) to obciachem jest mieć taki tani sprzęt :lol: :lol: :lol:

http://www.hardyfishing.com/423-Zane_Reel_-_NEW_2007.html

W tym kołowrotku (Zane Ti) - płacimy w 90% za prestiż i za opadnięty szczęki kolegów. Są tacy których to kręci nie mniej niż łowienie ryb - na szczęście mnie ta przypadłość nie dotknęła.

P.

• 0

fakt taniocha :lol: za koszt samej szpulki zapasowej można juz niezły kręciek kupic :lol:

jak się ma taki kręciek to na ryby trza z obstawą chodzić :lol:

ja tam takich problemow nie mam jak wdkarze z ANGLY,to mnie przeważnie szczęka opada na widok sprzętu a nie odwrotnie :lol:

pozdro hasior :D

• 0

Jaki masz kołowrotek? Taki na Tarpony?? I gdzie nim łowisz jeśli można wiedzieć? Mam nadzieję, że nie dźwigasz takiego bębna na odrzańskie bolki czy pstrągi na Bobrze.

A jak Ci trzeszczy to reklamuj - to skandal, żeby najdroższy Hardy trzeszczał :lol:

Pozdrawiam,

P.