Skocz do zawartości
  • 0

ILE WYDAJEMY NA WĘDKARSTWO W CIĄGU 1 ROKU

Friko

Pytanie

Drodzy Jerkbaitowicze,

jest okazja by szczerze i anonimowo wyznać prawdę - ile wydajemy na nasze wędkarskie hobby :mellow: Nie tylko na wędki i kołowrotki, o czym zwykle jeszcze pamiętamy, ale również na przynęty, akcesoria, opłaty za wędkowanie, dojazdy do i z łowiska, ubrania wędkarskie - słowem wszystko to co na co wydajemy pieniądze pod pretekstem wędkarstwa B) Zróbcie rachunek sumienia i rachunek wydatków i głosujcie śmiało - żony się nie dowiedzą :lol:

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 112
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Tak po pięciu latach obowiązek kupienia kołowrotka o którym ostatnio głośno na forum (ten za 30000), albo całkowity zakaz wędkowania i obserwowania ryb nawet w akwarium B)

A tak poważnie, to życzę wszystkim, by mogli wydawać na ryby tyle ile by tylko pomyśleli :mellow:

• 0

No to co mi pozostanie, jak przestanę wierzyć w cuda. :(

Nie bądź okrutny i odzieraj mnie z marzeń :D :D :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

pozostaje mi tylko wiara w to, że Hardiego by mi ukradli, jak tylko go spuszczę z oka, natomiast taki kołowrotek za 25 zł jest bezpieczny.

:mellow: :mellow: :mellow: :mellow: :mellow: :mellow:

• 0

Jak zobaczyłem wyniki to się trochę zdziwiłem :lol: nie jestem jedynym wariatem :lol: . Ciekawe mogło by być pytanie: Ile procentowo swojej pensyjki wydajesz na wędkarstwo? to było by ciekawe

Tak ok 30% za całokształt, ale to są dochody extra. Po za tym osiągnałem już takie nasycenie, że chyba starczy na dłużej <_< jeszcze tylko jakaś fajna wędka, i tak sie oszukuje za każdym razem....... Zaopatrzenie mam lepsze niż wszystkie 3 sklepy wędkarskie w mojej miejscowości razem wzięte (ale tu na casting nikt nie łowi, więc nie jest trudno :mellow: )

• 0

Prawdziwą sztuką jest kupowanie wyłącznie potrzebnych rzeczy. Ja niestety zwłaszcza w kwestii przynęt jeszcze do tego nie dojrzałem. Sklep wędkarski wciąga mnie jak czarna dziura, tracę w nim poczucie czasu i trzeba mnie z niego wyciągać siłą Tam jest tyle ładnych zabawek, które kuszą, uśmiechają się z półki, szepczą: zabierz mnie do domu :lol:

A ja - człowiek słaby często ulegam...

P.

• 0

Prawdziwą sztuką jest kupowanie wyłącznie potrzebnych rzeczy. Ja niestety zwłaszcza w kwestii przynęt jeszcze do tego nie dojrzałem. Sklep wędkarski wciąga mnie jak czarna dziura, tracę w nim poczucie czasu i trzeba mnie z niego wyciągać siłą Tam jest tyle ładnych zabawek, które kuszą, uśmiechają się z półki, szepczą: zabierz mnie do domu :lol:

A ja - człowiek słaby często ulegam...

P.

W sprawie przynęt- dobrze że nie widziałeś mojego pokoju, przeraził byś się ... :lol:

z zachwytu :lol: :lol: :lol:

• 0

Śmiem twierdzić, mam kumpla który jest bardziej zakręcony od was jeśli chodzi o ilości przynęt. No chyba, że macie na stanie ponad 3000 (słownie trzy tysiące) kupionych woblerów :D

Pozdrawiam

No faktycznie ciężki przypadek woblerozy

• 0

nie no 3000 wobków :huh: u mnie wszystkie przynęty zmieszcza się w przedziale 1500szt ale niestety zawsze się coś przyda,i niebawem pewnie doją jakieś swiecidelka(TARGI)zrobiaswoje :lol:

swoją drogą ciekawe jaki procent zapasów przynętowych uzywamy w sezonie :unsure: 10%-20%??? :unsure:

• 0

Mam takie pytanie: czy jest szansa, że w swoim życiu użyjesz przynajmniej jednej gumy z każdej paczki? Rozumiem zabezpieczenia na wszelki wypadek, ale żeby taki magazyn zabrać nad wodę w razie czego to trzeba by było chyba ciężarówką jeździć.... :D A może to nie chodzi o gumy do łowienia ryb ;)

Pozdrawiam