Skocz do zawartości
  • 0

ILE WYDAJEMY NA WĘDKARSTWO W CIĄGU 1 ROKU

Friko

Pytanie

Drodzy Jerkbaitowicze,

jest okazja by szczerze i anonimowo wyznać prawdę - ile wydajemy na nasze wędkarskie hobby :mellow: Nie tylko na wędki i kołowrotki, o czym zwykle jeszcze pamiętamy, ale również na przynęty, akcesoria, opłaty za wędkowanie, dojazdy do i z łowiska, ubrania wędkarskie - słowem wszystko to co na co wydajemy pieniądze pod pretekstem wędkarstwa B) Zróbcie rachunek sumienia i rachunek wydatków i głosujcie śmiało - żony się nie dowiedzą :lol:

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 112
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Co do rocznych wydatków na wędkarstwo to miałem problem...

Ale rozwiała wątpliwości pamięć zakupów gdzie dwie wędki nabyłem kołowrotek, trzy szpule plecionki i jeszcze kilkanaście rapalek... :wacko: <_<

A mam kumpla co kupując działkę nad wodą :huh: uznał ,że warto by dokupić łódź z echosondą bo się przyda...

• 0

Prawdziwą sztuką jest kupowanie wyłącznie potrzebnych rzeczy

O to chodzi, o to chodzi...

Dla mnie prawie tak samo jest potrzebny wyprobowany wobler (z reguly w kilku egzemplarzach), jak koszula i spodnie na upal.

Albo dobre agrafki.

Woblery w ilosci kolo 3000 szt to istotnie niezly wynik... :lol:

Gumo

• 0

Do tego jak znalazl Toyota Land Cruiser i ....wypasiony zestaw do grilla.

I bilet na Bahamy w ferie zimowe...

Dalej nie bede ciagnal bo wyszloby bardzo kontrastowo do takiego niedawno walkowanego watku...

Gumo

Gumo bo nasze społeczeństwo jest mocno kontrastowe , a w tym wszystkim wazne jest to by dostrzegać to co dzieje się wokół nas ...

• 0

Wszelkiego rodzaju urodziny, imieniny i gwiazdki są dla mnie pretekstem do kierowania moich bliskich do sklepu wędkarskiego. Ostatnio jestem na tyle miły i uczynny, że w ramach ustalonego budżetu sam robię zakupy i przyjmuję na konto refundację .

Na pytanie: Czy nie masz już dość wędek i kołowrotków?odpowoadam krótko - NIE!

Na pytanie: Ile masz już tych wędek i kołowrotków? - odpowiadam szczerze - Nie wiem.

Poza tym tłumaczę bliskim, że wizyta w sklepie wędkarskim tudzież jakiś miły symboliczny zakup - łagodzą moje usposobienie, poprawiają nastrój czynią mnie milszym dla otoczenia i to póki co pomaga.

Bez względu na roczny budżet, którym dysponujemy - czy jest 200, 2000 czy 20000 dobrze jest mieć coś swojego.

P.S.

Za jakiś czas czeka mnie przeprowadzka do nowego mieszkania. Poprosiłem o pomoc w jego urządzeniu pracownię architektoniczną. Było dla mnie miłym zaskoczeniem kiedy architekt dowiedziawszy się że jestem wędkarzem zaprojektował mi meble na wędki i resztę sprzętu. To była jego inicjatywa.

• 0

U mnie natomiast żona bardzo lubi chodzić na zakupy po różne jakieś nowe ubrania - nie nawidziłem tego, do momentu...

gdy przyzwyczaiłem ją, że za każdym razem, gdy idziemy do sklepu z odzieżą, zahaczami również o sklep wędkarski :D

Wilk syty i owca cała

• 0

Ciekawe mogło by być pytanie: Ile procentowo swojej pensyjki wydajesz na wędkarstwo? to było by ciekawe

Tyle co wydawałem na fajki kiedy paliłem.A paliłem sporo i dobre. :lol: Żona kiedyś powiedziała rzuć palenie i z dwojga złego już lepiej sobie wędki kupuj. Oj nieświadoma kobieta :lol: :lol: :lol: Teraz to dopiero popadłem w nałóg :lol: :lol: :lol:

• 0

zamker Ty to chociaz miałes co zucić :mellow: a ja w moim nałogu tkwie od ery neolitu ,co ja bidny mam zucic żeby mi nie marudzili o sprzęcie :unsure: :mellow: chyba tylko jakiś sensowny tekst,ja mam też taki sposób,że jak kupuje nowa wedke to dla spokoju mowie,że własnie odebrałem kij z serwisu :lol: anie ,że to nowa wedka czy kręciek :lol: jak narazie nikt mnie nie przyłapal na tej ściemce :lol:

• 0

Ja nie moge sie doczekac kiedy zaczne sam zarabiac i bez zadnych przeskod wydawac pieniadze na sprzet, teraz niestety musze liczyc na chojnosc rodzicow ktorzy jakos nie moga zrozumiec ze kolejna wedka jest rownie potrzebna jak ta ostania... :D

• 0

Friko! Dzięki za tę ankietę. Pokażę wyniki żonie i powiem: Patrz, kobieto! To, co ja uprawiam, to jest wędkarska asceza!

:lol: Wiesz co, rozmawialem z kilkoma kolesiami w realu, myśle ze gdybym dal jeszcze jeden prog finansowy, 5 albo nawet 10 tys. to tez by zostal przekroczony B) nastepnym razem bardziej zaszaleje z opcjami ankiety

• 0

klon pochwal sie co drapnąłeś :lol:

Nic szczególnego ale za to tanio. :lol: Konkrety napiszę jak dojdzie bo tranzakcja jest nie do końca formalna. <_<

No to teraz mogę. Szukałem taniej i niedużej echosondy na samolotowe podróże wędkarskie. Udało mi się za 500PLN wychaczyć FISHEASY 245DS EAGLE. Musiałem się szybko decydować więc nawet nie zdążyłem zasięgnąć opinii na jej temat. Ciekawe czy ktoś miał z nią do czynienia?

• 0

Nie chcę i nie będę liczył ile..., bo jak pomyślę tak dokładnie to przeraża mnie ta myśl i boję się że moja połowica ją usłyszy (myśl) więc wolę byc nie świadomy.

Choc zawsze kiedy sobie obiecuję ,że już koniec z kolejnymi zakupami to pojawia się nowy pomysł na wędkę lub kręcioła i to samo od nowa.

Obiecuję sobie, że coś sprzedam z zalegających wędek i nic z tego nie wychodzi... <_< , a jak dodam do wydatków wymianę ubrań na ryby.... :angry:

KOSZMAR!!!!

• 0

Friko napisał:

myśle ze gdybym dal jeszcze jeden prog finansowy, 5 albo nawet 10 tys. to tez by zostal przekroczony nastepnym razem bardziej zaszaleje z opcjami ankiety

Otóż to! W wynikach tej ankiety słupki cały czas rosną... Ciekawi mnie, przy jakiej kwocie zaczęłyby spadać?