Skocz do zawartości

Pomysł opinie za i przeciw ?

TMedic3hs

Rekomendowane odpowiedzi

Hej Koledzy ! :mellow:

Od pewnego czasu męczy mnie pomysł na dodanie wątku o tematyce ujęć robionych aparatem fotograficznym wszelkiemu osprzętowi wędkarskiemu,od ciekawych przynęt kończąc na pięknych zdjęciach wędzisk,kołowrotków w otoczeniu przyrody i samej wody.Co myślicie o tym ?Wiem,że niektórym może się wydać to co najmniej dziwne ale są wędkarze zakochani w swoich maszynach czy kijaszkach i często robią zdjęcia na tle ciekawych krajobrazów.

Czekam na wasze Opinie a może taki temat już jest tylko nie zobaczyłem :unsure: ?

Fotek sprzętu i przynęt jest mrowie, tylko rozsianych po różnych wątkach (szczególnie rodbuilderów i twórców przynęt), ale najładniejsze w/g mnie znajdziesz tu :

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=19027&am p;prevloaded=1&&start=80.

Zdjęcia blach w wykonaniu Andrzeja - z najwyższej półki.

slawek_2348 no właśnie dokładnie o to mi chodziło piękne ciekawe przynęty na tle przyrody miło pooglądać,a jak by był jeden do tego wątek to by było super,czasem wędkarz ma nie odpartą ochotę pstryknąć fote przynęcie która jest nie powtarzalna i sama w sobie jest arcydziełem :D

PaNeK jesteś zbyt sceptycznie nastawiony,widząc takie zdjęcia można zobaczyć w jakim sprzęcie koledzy wędkarze gustują,jak to wygląda w realu,ja tu nie mówię o robieniu zdjęć typowym masówkom ale sprzętom trudno dostępnym takim o których zanika pamięć i za parę lat młodsze pokolenie nie będzie pamiętać,

tasiek321 zdjęć z rybami jest pełno ale na 80% tych zdjęć nie widać dokładnie ani maszyn ani kijów czasem nawet przynętę ciężko dokładnie zobaczyć

Ale i tak dziękuje za subiektywne opinie i odczucia czekam na dalsze ...

Jak widac dla jednych wedkarstwo to sprzet dla drugich to ryby. (na moje szczescie zaliczam sie bardziej do tych drugich).

Mysle ze zamiast na fotkach wypatrywac przynety czy sprzetu lepiej zwrocic uwage w jakich okolicznosciach zostala zlowiona, ale....to jest moja opinia, wole wpatrywac sie w wode i przyrode niz w pudla ze sprzetem. Wracajac do tych fotek to kiedy ktos zamieszcza jakis opis z wyprawy i w nim umiesci fotke lub dwie z przyneta ladnie skomponowane to jest to calkiem na miejscu. Otwieranie specjalnie nowego watku tylko po to...?? :unsure:

Źle to podzieliłeś kolego wędkarstwo,to nie tylko ryby ani nie tylko sprzęt.Zadaj sobie pytanie czy jedno bez drugiego się obejdzie otóż nie :D Wędkarstwo to nie tylko ryby do tego dochodzi cała oprawa zarówno krajobrazowa jak i sprzętowa ;) Moim zdaniem dobry wędkarz lubi i okazałe ryby i okazały sprzęt typu kołowrotek czy wędka.Jedno i drugie trwa w symbiozie,są to tak samo ważne rzeczy bo czym by był hol pięknego okazu ryby bez lekkiego wspaniałego sprzętu.

U dołu przesyłam fotkę zaczerpniętą z forum mniej więcej o coś takiego mi chodzi:)

A wątek bym umieścił w Fotografia wędkarska i przyrodnicza.

Myślę i sądzę,że nie jest to najgłupszy pomysł widziałem gorsze wątki i tematy które powstały a nie miały składu i ładu,najmniejszego sensu ;P

post-6313-1348917269,9794_thumb.jpg

Chłopaki musiałem spytać o opinie żebyście nie pomyśleli o mnie że się urwał jak Filip z konopi :mellow: Ale np.z miłą chęcią oglądnął bym narzędzie kunsztu tasiek321,slawek_2348 czy Twoje Darecki72 :D Od zawsze mnie interesowały rzeczy stworzone przez Kraj Kwitnącej Wiśni,oczywiście nie sprowadzajcie mojego pomysłu ani toku myślenia do kwestii takiej,że tylko sprzęt się liczy a przyroda i krajobraz nas otaczający nie.

Suma Sumarum na razie się wstrzymam z tym wątkiem do czasu aż nie porobię dostatecznie dużo zdjęć no chyba,że koledzy by mie w nie dalekim czasie wspomogli Pozdrawiam

No cóż.., ja z japończyków na stanie mam kilka kołowrotów i parę woblerów. Jednak nie przewiduję wyprodukowania dzieł typu: Martwa natura z Firebloodem, Certate w pelargoniach, lub Stella w promieniach zachodzącego slońca. Od tego są katalogi.

IMHO: w takiej galerii sens miałyby tylko fotografie rękodzieła wysokiej klasy i perfekcyjnie wykonane (wide Andrzej Stanek).

Katalog to reklama i typowa komercja, mająca na celu zapromować masowy towar do sprzedaży ja tu piszę o maszynach mających kilkanaście lat a nie nowoczesne nowości 2011 czy 2012 takie maszynki to każdy może mieć,ja tu piszę o perełkach których w Polsce jest coraz mniej i mają je konserzy,co do tych przynęt takich osób jest znaczenie więcej niż tylko Andrzej zapewniam,

Są kołowrotki,wędki przynęty które od poczęcia mają ogrom lat ich produkcje się kończą lub dawno skończyły stare serie woblerów które są cenione i szukane warto by było to umieszczać na fotach .Takie rarytaski z miłą chęcią się ogląda :D

Prosił bym o wypowiedzi osób,które wrzucają lub przynajmniej dawali jakiekolwiek zdjęcia na forum,ich opinia będzie najcenniejsza i najbardziej wiarygodna :wacko: