mario6565 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Witam , szukam kołowrotka i zastanawiam się nad dwoma CITICA 201 G6 Caenan 101 ??Który będzie lepszy mam kijek St.croix premiera do 7-21g 1.8m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Citica mniej łożysk ale rama aluminiowa. W Caenanie wodzik dalej odsunięty od szpulki - teoretycznie lepiej.Citica poprzednie modele Japan obecny chyba już nie.W Caenanie szpulka waży 16 gram a w Citice jest chyba trochę cięższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario6565 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 czyli pomijając to że citica jest aluminiowa lepiej wypada Caenan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 używam citici do pdzynęt 20-40g i mi pasuje.jak smarowałem po sezonie zauważylem jedną tulejkę plastykową więc zastapiłem ją łożyskiem[co wcale nie było konieczne].a może do tego kijka curado e51. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario6565 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 chętnie , ale cenowo lipa . Chyba że ktoś używke sprzedaje .Citice G i Caenan-a mogę mieć w podobnych cenach , więc pytam kóry lepszy , i który lepiej obsłuży przynęty 4-25g. A wielkościowo jak to wygląda , który jest większy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario6565 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 aha , bo ktoś na privie pytał jakie przynęty chciałbym obsłużyć tym zestawem ,mój max to np. SALMO Whitefish 13cm(22g)Slider 7cm(21g)Sweeper 10cm(19g)Pearch 8cm(17g) To przynęty na które najczęściej łowię , Jak myślicie kijek da radę?? , bo kołowrotek na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 spokojnie kijek pociagnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario6565 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 a co z curado 51e do tych zastosowań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 cu 51 to trochę drożej ale spoko.ja macham 10-30g.i mi pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 super zestaw pod twoje przynety z tym curado! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishbartek1 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 ja używam citici juz drugi sezon łowie od 10gr super sie sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario6565 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Jaką plecionke nawinęlibyście pod ten kijek ??Wybieram między Spiderwire a Power pro , Tylko nie wiem jaka grubość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario6565 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 0,15 ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 15 lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Jak mocno zaczepowo to 20 LB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario6565 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 U kogo dostanę 100% oryginal Power pro 0.19 lub spiderwire 0.17 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 U kogo dostanę 100% oryginal Power pro 0.19 lub spiderwire 0.17 ??Może (PP)tutaj? http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=usrinfo&id=782& amp; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario6565 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario6565 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 JAki kolor power pro wziąć ?? do tej metody łowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 I tak straci kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 I tak straci kolor. Żółta coś skubana nie chce Za to zielona szybko się odbarwi...Z nagłej potrzeby nawinąłem na multik nowiutką, żółtą(żarówiastą) PP 20lb i w czyściusieńkim jeziorku...gryzły Ale do jerkowania za szczupakiem brałbym jednak coś stonowanego- zieleń zapewne... PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OlekD Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 W Caenanie szpulka waży 16 gram a w Citice jest chyba trochę cięższa. Wczoraj ważyłem szpulkę citiki. Wynik- 14,6 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario6565 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Kurcze mam niezły dylemat . PowerPro Super 8 Slick 15lb żółtavs . Stren Sonic Braid 14lb zielona .?? Nie mam pojęcia co wziąć , nie chodzi o cena .Ale o to jak będzie się sprawować przy lekkich jerkach , jak już pisałem takich do 26g . Podobno w nowej power pro jest problem z węzłami , bo plecionka jest śliska .Co do streena wszyscy chwalą że super mocny , ale wolą power pro .I jak tu być mądrym i coś wybrać????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 [quote title=mario6565 napisał(a) dnia pon, 25 czerwiec 2012 Nie mam pojęcia co wziąć , nie chodzi o cena .Ale o to jak będzie się sprawować przy lekkich jerkach , jak już pisałem takich do 26g . Podobno w nowej power pro jest problem z węzłami , bo plecionka jest śliska .Co do streena wszyscy chwalą że super mocny , ale wolą power pro .I jak tu być mądrym i coś wybrać????????? Sam sobie odpowiedziales co wybrac albo to co wszyscy chwala i jest sprawdzone albo jesli chcesz PP to kup stara bo nowa jest sliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Super mocny, śliski, żółty, zielony... i tak w kółko macieja. Kup którąkolwiek, używaj, zobacz jak długio zachowuje własciwości. Potem drugą, którą wszyscy chwalą i porównaj. Co do śliskości, jako wady to jest to kwestia dopasowania węzła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi