borys1 Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 No to najwieksza ryba z tego sezonu trafiona na Tysona Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander90 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Teraz czas na systemik dozbrojkowy do naszych Pike Tysonów ????????Zbudowany został z drutu nierdzewnego 1,2mm, kółek łącznikowych o wytrzymałości 50kg nr.7, krętlików nr.2 do 43kg oraz piekielnie ostrych i mocnych kotwic 1/0 BKK. ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Teraz czas na systemik dozbrojkowy do naszych Pike Tysonów ????????Zbudowany został z drutu nierdzewnego 1,2mm, kółek łącznikowych o wytrzymałości 50kg nr.7, krętlików nr.2 do 43kg oraz piekielnie ostrych i mocnych kotwic 1/0 BKK. ???? IMG-20201219-WA0007.jpg IMG-20201219-WA0009.jpgBez Wkrętki ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander90 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Gientarka garażowa już gotowa Za kilka dni będą gotowe wkręty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander90 Opublikowano 24 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 Wkręty na drucie 1,2mm. Długość około 7cm, średnica zewnętrzną 95mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander90 Opublikowano 24 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 Przypony też już gotowe Będą dwa rozmiary około 50cm i 80cm. Zastosowany jest Regenerator 1,05mm oraz agrafki Spinwal 30kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 24 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 Przypony też już gotowe Będą dwa rozmiary około 50cm i 80cm. Zastosowany jest Regenerator 1,05mm oraz agrafki Spinwal 30kg. IMG-20201224-WA0008.jpg IMG-20201224-WA0016.jpgJaki węzeł stosujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander90 Opublikowano 25 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2020 Jaki węzeł stosujecie?Taki jak w filmiku, z tym że ja robię 2 pentelki zamiast 3 https://youtube.com/watch?v=bbZP7lQDLGo&feature=share 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 25 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2020 Na bank lepsi z Was łowcy szczupaków, więc nie chcę uchodzić za mądralę. Jednak z własnego doświadczenia doradzam przejście z Regeneratora na inny FC (choćby Berkley'a). Też sobie kilka przyponów ukręciłem i miałem obcinkę. Szczęśliwie dla ryby, w podbieraku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander90 Opublikowano 26 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 Na bank lepsi z Was łowcy szczupaków, więc nie chcę uchodzić za mądralę. Jednak z własnego doświadczenia doradzam przejście z Regeneratora na inny FC (choćby Berkley'a). Też sobie kilka przyponów ukręciłem i miałem obcinkę. Szczęśliwie dla ryby, w podbieraku.Stosowałem również berkley'a i w tamtym sezonie miałem dwie obciny przy braniu. Wydaje mi się że jaki by to nie był FC to na zęby szczupaka nie ma mocnych, a spowodowane jest to tym że jak wpadnie nam przypony pod odpowiednim kątem do paszczy FC to nie ma mocnych... Ja osobiście sprawdzam po każdej zamówionej rybie FC, jeżeli jest uszkodzony to go przywiązuje. Regenerator ma dużą zaletę że przy grubości 1,05mm jest na tyle miękki że można go bez problemu dobrze zacisnąć i nie wpływa na pracę przynęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 Mi mamusia obcięła nówkę, więc nie poczuwałem się do winy, że użyłem zsiepanego gniota. Fakt, że ścięła przypon gdy łeb wystawał z wody, a to robi różnicę. Jednak od tej przygody straciłem jakoś zaufanie do FC. Używanie tych przyponów jest chyba trochę napędzaniem nowej mody, bo statystycznie nie widzę poprawy w ilości brań. Jeśli poświęcamy tyle uwagi na wyeliminowanie wszystkich słabych punktów zestawu, to trochę komicznie na tym tle wygląda stosowanie przyponów, które czasem mogą być obcięte. Inaczej by to wyglądało, gdyby ich użycie wymiernie wpływało na ilość brań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 Dla mnie ten FC to jakaś porażka jest. Rzeczywiście jest mocny i taki fajny, ale po jednej rybie jest na śmietnik, niby trzyma ale jest mocno pocięty przez ryby. Bałbym się drugi raz używać tego samego przyponu po dużej rybie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander90 Opublikowano 26 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 Mi mamusia obcięła nówkę, więc nie poczuwałem się do winy, że użyłem zsiepanego gniota. Fakt, że ścięła przypon gdy łeb wystawał z wody, a to robi różnicę. Jednak od tej przygody straciłem jakoś zaufanie do FC. Używanie tych przyponów jest chyba trochę napędzaniem nowej mody, bo statystycznie nie widzę poprawy w ilości brań. Jeśli poświęcamy tyle uwagi na wyeliminowanie wszystkich słabych punktów zestawu, to trochę komicznie na tym tle wygląda stosowanie przyponów, które czasem mogą być obcięte. Inaczej by to wyglądało, gdyby ich użycie wymiernie wpływało na ilość brań.Ja osobiście i w gronie swoich kolegów nigdy nie słyszałem żeby ktoś narzekał na tego regeneratora a w ekipie mamy praktycznie wszystkich szczupakowcow którzy bardzo dużo łowią pięknych ryb i duże ilości. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale stosowanie FC lub regeneratora ma bardzo duży wpływ na brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander90 Opublikowano 26 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 Dla mnie ten FC to jakaś porażka jest. Rzeczywiście jest mocny i taki fajny, ale po jednej rybie jest na śmietnik, niby trzyma ale jest mocno pocięty przez ryby. Bałbym się drugi raz używać tego samego przyponu po dużej rybieJa po każdej rybie sprawdzam jak wygląda przypon. Czy stosowalem regeneratora lub jakiś inny po każdej rybie była kontrola i ewentualne przywiązanie. Wiem że przy zaciskanych tulejach on się nie sprawdza bo potrafi pęknąć jeden jak i drugi FC. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander90 Opublikowano 27 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 Kolor 420 ???????? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 ...przy zakupie powyżej pięciu sztuk bonus w postaci CD Boba Marleya. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 Kolor 420 FB_IMG_1609087923139.jpgNazwałbym ten kolor "trawiasty" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander90 Opublikowano 27 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 ...przy zakupie powyżej pięciu sztuk bonus w postaci CD Boba Marleya.Trzeba pomyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander90 Opublikowano 27 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 Nazwałbym ten kolor "trawiasty" Albo trawianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander90 Opublikowano 3 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Kolor REDBULL już po malowaniu ???????? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomala89 Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Ciekawe stojaki do malowania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander90 Opublikowano 6 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 Dzięki pomocy i uprzejmości starszych kolegów po fachu robimy próby innego malowania tak aby farba trzymała się jeszcze lepiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander90 Opublikowano 11 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Tak wygląda nowy HONEY ???????????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 12 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Hani Hani, zalakierowane po całości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander90 Opublikowano 12 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Lakier jest na całej gumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi