zMazur Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 czy ktoś z was miał okazję połowic wędkami berkleya E motion 2,4 do 30 gr albo Air Salt M 2,44 10 - 30 gr. Prosiłbym o opinie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zMazur Opublikowano 23 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 czyżby nikt jeszcze nie próbował poznać wspaniałych - miejmy nadzieję - właściwości wędek berkleya? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 ... może gdyby nie pochodziły z CHRL , byłoby o czym dywagować ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zMazur Opublikowano 23 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 caldia daiwy też pochodzi z Chin, stradici są pewnie z malezji - takie mamy czasy. Tak czy inaczej - chińska jakość niesamowicie się poprawiła - przechodzi podobny proces jak wcześniej Korea Pd czy jeszcze wczesniej Japonia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 duuużo im brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zMazur Opublikowano 10 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 czy ktoś uzywa takiego wędziska - jestem ciekaw opinii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seki Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 Mam 2.13 e motion do 30g na łódkę, kij nie jest zły, określiłbym go jako bardzo uniwersalny, nie za szybki, nie za wolny. Jednak lubię bardziej specjalizowane kijki, więc nie używam często.W tej klasie cenowej jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerrys Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 Berkley Skeletor PRO 10' 8-32.Pracuje całym blankiem . Ryba wisi jak na uwięzi. Dla mnie idealna wędka do łowienia z brzegu-jeziora .Dobra praca przynęty no i ten nowoczesny uchwyt ,wędka nie męczy ręki .Przez pomyłkę wziąłem ją nad Słupię . 65 cm troć próbowała demolować wędkę ale w końcu się poddała. Jest ,to -parabolik - dobrze miota wszystkie przynęty łowiłem z plecionką.i do tego kołowrotek 3000-4000 ....CHRL ? moja przyjechała z U.K + Penn Conflict 3000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zMazur Opublikowano 14 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2020 skeletor to o poziom cenowy wyżej - AIR 300(+/-) skeletor 600 a emotion 200+ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 14 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2020 Berkeley mają dość charakterystyczną akcję. W dobie xxxfastów wydają się wolne. Mają szerokie, nazwałbym je amerykańskim,ugiecie. Wspomnianych patyków nie miałem, natomiast widzę po opisach że te tradycyjne cechy zostały zachowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 1 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 Czy ktoś z Was posiada lub łowił wędką z serii Berkley Pulse Xcd Spin i może podzielić się opinią o tej serii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerrys Opublikowano 1 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 Berkley Pulse XCD 10' 10-40g Syn będąc u brata w U.K kupił taką wędkę.Łowił nad Tamizą, ryby od 20 do 100 cm i większe ...po godzinnej walce przegrał. Obrotówki od nr 2-5 , jak również przeciążone , woblery do 16 cm takie miał. Wędka ma super korek i wkomponowany uchwyt (przy nim Slamer z plećką ).Korek ,nie był zabezpieczany żadnym środkiem,niema widocznych śladów czy uszkodzeń .Tak samo przelotki bez skazy(P.Pro 4 sploty 12-15Ib ?) Berkley jest czuły , delikatne pukania w plecionkę dobrze przenosi.Jak dla mnie, to trochę dolnik wystaje poza łokieć , ale to już kwestia przyzwyczajenia.Określił bym jako parabola a przy tym lekki spin.Nad Słupią łowił trocie największa około 70 ale i parę zeszło z kija , jak to trocie.Przynęty błystki 3-5 obroty, wahadła do 20 g i woblery ..trociowe Wędka tyrana ,a pod lupą nie widać popękania lakieru omotek czy łuszczenia blanku A łowimy od świtu do ciemnego z małą przerwą max do 2 godz.Już sam pokrowiec zachęca do kupna . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 1 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 Dzięki za podzielenie się wrażeniami Wpadł mi w oko model Berkley Pulse Xcd 902 H Spin 40-100g z przeznaczeniem na suma ale nigdy nie miałem wędki z tej stajni więc zastanawiam się czy warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zMazur Opublikowano 2 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 no i kupiłem w ciemno kijek berkleya AIR 244 10-30. stoi już jakiś czas jeszcze z metkami a ja nie wiem czy go zabrać nad wodę czy może wystawić na sprzedaż. Kijek wg mnie (na sucho) to taki medium fast - chyba zbyt nisko opisany - podobnie opisany beast master (7-28) jest sporo delikatniejszy. Gdybym nadal porównywał go do beastmastera fx to musiałby być opisany na cw powyżej 40 (góra). Jest także sztywniejszy od mojego starego powerGripa opisanego 10-40 - ale powergrip ma już ćwierć wieku i może z czasem stał się "spolegliwszy". No i berkley ma dłuższy dolnik niż kije do których przywykłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakuza Opublikowano 5 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września Użytkuje ktoś z was wędkę berkley URBN 210cm 7-24g lub do 21g?Od ilu pokazuje opad?I mógłbym prosić o krótki opis?Byłbym BARDZO wdzieczny.W 3 sklepach nie mieli tego kijka....Trafiłem tylko na URBN drop shot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi