krzysju Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Cześć.Trochę czasu już klepię wahadła.Ostatnio łowiąc z wysokiego pomostu dostrzegłem problem ,którego wcześniej nie zauważyłem.Niektóre wąskie wahadełka na kształt morsa zaczynają mi wypływać do góry o potem już ślizgać po powierzchni „plecami”. Na płyciznach nie zwracałem na to uwagi bo to było fajne ułatwienie ... Natomiast gdy stoję wysoko i łowię w głębokiej wodzie taka akcja jest dla mnie niepożądana Jak zlikwidować tą przypadłość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cast64 Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Zrób z grubszej(cięższej) blachy i problem minie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zack Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Na początek spróbuj założyć mniejszą / lżejszą kotwicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 26 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Zrób z grubszej(cięższej) blachy i problem minie. Ok to jest rozwiązanie, podobnie jak odciążyć tył.Chciałem dociążyć przód jakąś doklejką...aby wykorzystać już zrobione blachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 Ok to jest rozwiązanie, podobnie jak odciążyć tył.Chciałem dociążyć przód jakąś doklejką...aby wykorzystać już zrobione blachyMoże nalutować cyny lub ołowiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benito Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 a możesz wrzucić zdjęcie tej blachy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 12 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 Problem uciekających do góry wahadłówek udało mi się przekuć w sukces na podwodnych łąkach . Teraz mam inny problem na tapecie .Jakie wskazówki macie dotyczące wahadłówek kształt / krępowanie/wygięcia , które mają się kolebać podczas opadu ? Raczej łatwiej mi będzie robić to na kształtach ala MORS chyba, bo szerokie kręcą mi się jak helikoptery ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek gżybek Opublikowano 8 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2022 Każde blache idzie tak przeklepac że nie będzie kręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 8 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2022 Każde blache idzie tak przeklepac że nie będzie kręcić.Siema ...na co zwrócić uwagę ..? wypłaszczyć profil poprzeczny w okolicach środka ciężkości ? O ile w wobkach to w miarę proste to tutaj leżę na łopatkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 1 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 Też jestem ciekawy jak zrobić blachę która w opadzie będzie się kołysać a nie wirować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 2 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 A ja mam pytanie natury technicznej. Gdzie można zaopatrzyć się w kowadełka i wybijaki do klepania blach i ewentualnie byłbym wdzięczny za jakieś info kontaktowe ws zakupu blach różnej grubości, może być info na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 A ja mam pytanie natury technicznej. Gdzie można zaopatrzyć się w kowadełka i wybijaki do klepania blach i ewentualnie byłbym wdzięczny za jakieś info kontaktowe ws zakupu blach różnej grubości, może być info na priv.Małe formatki najprościej choć nie najtaniej kupisz na allegro, a narzędzia to raczej trzeba samemu zrobić lub zaadaptować z czegoś co masz pod ręką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Do kształtowania duża kulka od łożyska, a podkładka z teflonu lub twardego drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 6 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Odnośnie materiału, polecam złomy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 9 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 Fajnie się klepie na kawałku ołowiu. Ja sobie zrobiłem taki krążek ołowiany odlany w puszce po konserwie. Jest ciężkie ale stabilne. A materiał najtaniej na złomie. Można też wykorzystać rurki miedziane jakieś odpady. Tnie się np. na 2cm kawałki , rozcina się wzdłuż , prostuje i mamy blaszki o grubości 1mm. Większe średnice rur mają grubsze ścianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi