fish28 Opublikowano 17 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2020 Panowie, a pasuje ten zamiennik do Stelli Fi? Nigdzie nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Z góry dzięki!Pasuje, bo montowałem, mimo tego że ktoś tam wcześniej pisał w innym wątku że nie pasuje ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 Pasuje, bo montowałem, mimo tego że ktoś tam wcześniej pisał w innym wątku że nie pasuje ????Dziękuję! ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Nie wiem czy było już gdzieś to wrzucone w forumową otchłań, ale piszę w temacie do którego ta roleczka pasuje.... Rolka pasująca do stradiczka FK, ci4+ i podobnych - producent basslegend, model 2.Sprawdzone, zamontowane, pasuje i działa, rolka opisana jako sic.Nie znalazłem łożysk nierdzewnych zamiast tych które są w zestawie (łożysko z kołnierzem) więc nie zmienimy na nierdzewki, ale nawet na tych dodanych w zestawie pracuje bardzo płynnie. Plecionki nie skręca bardziej jak inne, tak przynajmniej to wygląda w trakcie używania, więc powinno być ok.Kupiłem w cenie ok. 45 zł, bardziej z ciekawości jak to będzie działać, po sezonie zobaczymy, na razie kilka wypadów nad wodę i jest ok.Praktycznie cena zestawu od Mefiego, więc jak by się tam skończyły, to jakaś alternatywa zawsze pozostaje. https://www.aliexpress.com/item/32383896531.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.34454c4dQciT2I 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Pasować - pasuje ale daj znać po miesiącu używania :-)Te roki potrafią pękać lub odłupywać się w najmniej oczekiwanym momencie :-) nie wiem czemu. Sprawdzone na kilku sztukach.A sety zamienne Shimano dłuuuugo się nie skończą bo młynki z których pochadzą są nadal w produkcji i sprzedaży :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Cenna informacja ,może powodem uszkodzeń jest zbyt twardy materiał, który przez niedopracowany proces produkcyjny powoduje późniejsze uszkodzenia (np. jakieś mikro uderzenia rolki w procesie produkcyjnym) ? Ja oczywiście nikogo nie namawiam do zakupu Przemo. Wręcz jestem tego zdania że lepiej dać zarobić swojemu niż obcemu, kupione z ciekawości ponieważ miałem fk 1000 na oryginalnej rolce, zobaczymy jak się sprawdzi. A wiesz może czy kolor rolki Shimano przekłada się na jej trwałość ? Złota jest droższa niż srebrna, kupując zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Te rolki to pewnie "sic" tylko z nazwy i dlatego tak się dzieje.Ja tylko ostrzegam bo przerobiłem ten temat :-) nic więcej.A co do koloru rolki. HmmmmJest droższa bo z droższego młynka set :-) A tak serio to różnice mogą być w cenie bo są różne sety. Chodzi o ilość elementów składowych setu. Inny jest set np od Stelli 10 A inny od stradica choć wymiarami podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi