Stałem się nabywcą silnika czterosuwa SUZUKI DF 2.5
Jest on w całości chłodzony wodą.
Ale wydaje mi się, że z otworów wylotowych powinien lecieć ciągły strumień wody a u mnie poprostu rzuca tylko parą albo parska raz na jakiś czas.
Stary właściciel mówi, że one tak poprostu mają i w żaden sposób to nie przeszkadza.
Może ktoś z was ma taki lub też podobny silnik i jest mi w stanie pomóc w odpowiedzi czy rzeczywiście to normalna rzecz i nic mu nie grozi? A jeśli nie to czekam na pomoc.
Pytanie
puszek7
Witam serdecznie.
Stałem się nabywcą silnika czterosuwa SUZUKI DF 2.5
Jest on w całości chłodzony wodą.
Ale wydaje mi się, że z otworów wylotowych powinien lecieć ciągły strumień wody a u mnie poprostu rzuca tylko parą albo parska raz na jakiś czas.
Stary właściciel mówi, że one tak poprostu mają i w żaden sposób to nie przeszkadza.
Może ktoś z was ma taki lub też podobny silnik i jest mi w stanie pomóc w odpowiedzi czy rzeczywiście to normalna rzecz i nic mu nie grozi? A jeśli nie to czekam na pomoc.
Pozdrawiam
Przemek.
Top użytkownicy dla tego pytania
14
11
7
3
Popularne dni
3 Cze
16
18 Sie
4
5 Cze
3
29 Mar
3
Top użytkownicy dla tego pytania
puszek7 14 odpowiedzi
evin 11 odpowiedzi
busz231 7 odpowiedzi
newrom 3 odpowiedzi
Popularne dni
3 Cze 2012
16 odpowiedzi
18 Sie 2014
4 odpowiedzi
5 Cze 2012
3 odpowiedzi
29 Mar 2014
3 odpowiedzi
Popularne posty
puszek7
Proszę tak dokładnie chodzi mój taki sam jak ten silnik. Filmik innego użytkownika. A to filmik tego samego silnika ale już młodszy rok. Widać po innych oklejeniach jak i po tym iż dziurka wylot
evin
ja proponuje bys w swoim aucie usunał termostat i pojezdził tak z tydzień, wtedy dojdziesz do przekonania w jakim celu tam był
busz231
puszek bez urazy ale napisz co to za serwis posiadasz co by go szerokim łukiem omijać.
Opublikowane grafiki
53 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi