mifek Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 http://torun.gazeta.pl/torun/1,48723,11861454,PILNE__Jest_lo kalizacja_nowej_tamy_na_Wisle.html ciekawe co z tego wyjdzie... - mam nadzieje, że nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Pobuduja Rafale .... Decyzja o budowie, ale najpierw badania W sierpniu 2009 r. oficjalnie ogłoszono, że zapora w końcu ma powstać. Energa podpisała z Krajowym Zarządem Gospodarki Wodnej list intencyjny w tej sprawie. W marcu 2010 r. pracę nad dokumentacją techniczną rozpoczęła na zlecenie inwestora firma Ove Arup & Partners (w skrócie Arup). Eksperci przeanalizowali m.in. uwarunkowania techniczne, przyrodnicze, geologiczne i hydrogeologiczne. Wyniki ich badań zdecydowały o ostatecznej lokalizacji zapory. Wcześniej w okolicach potencjalnych lokalizacji Energa organizowała konsultacje społeczne. Ogłosiła, że wszędzie większość mieszkańców była inwestycji przychylna - przekonały ich argumenty o konieczności zapewnienie bezpieczeństwa na wypadek powodzi. wytłuszczenie wszystko wyjasnia ... chyba bardziej ogłupić czy tez wystraszyć ludzi się nei da .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 U nas to faktycznie może być tak, że pobudują qrwa, o straszeniu ludzi już nie wspomnę. Zastanawia mnie jednak, jak oni chcą uzyskać poparcie i może nawet fundusze z Unii. Tam (w Unii) dzieje się proces renaturalizacji rzek, więc w tym kontekście nie potrafię zrozumieć jak by to było możliwe. Ale ja głupi jestem i może dlatego nie łapię. <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Janusz ich też zastraszą .... chociażby tym, że jak nie pobudują nowego stopnia to rypnie stary i całe gówno z Włocławka pójdzie do Bałtyku a tego by chyba unia nie chciała ...... ... polak potrafi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Gówno z Włocławka to dla Bałtyku takie skażenie jak pierdnąć na polu. Ludzie w swej naturze zawsze lubią osiedlać się na terenach zalewowych stąd na świecie wiele tragedii ale taka już tępa natura człowieka... najbardziej dziwi mnie fakt, że Energa idzie w takim kierunku, chyba te dotacje są faktycznie mega wysokie bo produkcja takiej elektrowni jest śmieszna w prównaniu z atomówką z drugiej strony jak ludzie słyszą o atomówce to mają od razu w oczach Hiroszimę i Nagasaki. Będą stopnie bo tacy już jesteśmy poje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Gówno z Włocławka to dla Bałtyku takie skażenie jak pierdnąć na polu. Ludzie w swej naturze zawsze lubią osiedlać się na terenach zalewowych stąd na świecie wiele tragedii ale taka już tępa natura człowieka... najbardziej dziwi mnie fakt, że Energa idzie w takim kierunku, chyba te dotacje są faktycznie mega wysokie bo produkcja takiej elektrowni jest śmieszna w prównaniu z atomówką z drugiej strony jak ludzie słyszą o atomówce to mają od razu w oczach Hiroszimę i Nagasaki. Będą stopnie bo tacy już jesteśmy poje... W tym co napisałeś o firmie Energa i dotacjach, tkwi chyba sedno sprawy. Bo jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kasę. Przygotują dla Unii opracowania na temat zagrożeń zw. z Włocławkiem i jakim to panaceum będzie nowy stopień wodny i całkiem możliwe, że te debile z Brukseli to łykną. A później będzie przewał za przewałem, stu podwykonawców, dziesiątki bankrutujących firm itd. itp. Vide nasze autostrady. <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Gówno z Włocławka to dla Bałtyku takie skażenie jak pierdnąć na polu. Ludzie w swej naturze zawsze lubią osiedlać się na terenach zalewowych stąd na świecie wiele tragedii ale taka już tępa natura człowieka... najbardziej dziwi mnie fakt, że Energa idzie w takim kierunku, chyba te dotacje są faktycznie mega wysokie bo produkcja takiej elektrowni jest śmieszna w prównaniu z atomówką z drugiej strony jak ludzie słyszą o atomówce to mają od razu w oczach Hiroszimę i Nagasaki. Będą stopnie bo tacy już jesteśmy poje... Perfekyjnie to ujałes w naszym trzeecim swiecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Przez wiele lat jeździłem na sakasy do Szwecji, najbardziej jednak pamiętam pierwszy raz. Wysiadam z promu i patrzę w dal, widać horyzont...o ku...widać horyzont, faktycznie widać. To było moje pierwsze doświadczenie związane z energią nuklearną i jej zbawiennym skutkiem dla środowiska. Potem doświadczenia były już coraz milsze, elektrycznie grzane podłogi, kręcę pokrętłem i w moim work-domku, na jednej ze skał w Waxholmie, robi się ciepło, zero kominów i zero brudu na samochodach, mój stał przez 3 miesiące i był czysty. Po pracy szkiery na Danderyt-cie, WoW ale czysta woda WoW widać karpie ale czemu one mają paski??? WoW i biorą poderwaną z piasku gumę, która tonie bardzo długo, czemu tak długo tonie??? przecież widzę dno a jak widzę dno to musi być płytko... o fak tu jest jakieś 10m głębokości, ten okoń wybiera mi żyłkę z kołowrotka??? jak to okoń ma pół metra??? kurcze przecież nic nie piłem... adj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Jeszcze jedno opowiem. Zespół Geofizyka, zlecenie - znaleźć podziemną nieckę na zrzut nadmiaru czystego CO2, chłopaki biorą sprzęt i ruszają w teren. Na drugi dzień zastają w terenie zbudowany podest, już jest wielu uczonych specjalistów naukowców, piketują: To podziemna bomba, wójt gimny wydaje zakaz na poruszanie się pojazów Geofizyki po drogach i terenach gimny... . Moim zdaniem lektura - GAIA. A New Look At Life on Earth James-a Lovelock-a, powinna być obowiązkowa dla wszystkich obywateli po ukończeniu 18 roku życia, inaczej nie widzę możliwości...nasze dzieci uczą się całek i liczą macierze ale nie znają nawet podstawowych nazw roślin i zwierząt, które nas otaczają ... to jest ból Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Ludzie w swej naturze zawsze lubią osiedlać się na terenach zalewowych stąd na świecie wiele tragedii ale taka już tępa natura człowieka... najbardziej dziwi mnie fakt, że Energa idzie w takim kierunku, chyba te dotacje są faktycznie mega wysokie bo produkcja takiej elektrowni jest śmieszna w prównaniu z atomówką z drugiej strony jak ludzie słyszą o atomówce to mają od razu w oczach Hiroszimę i Nagasaki. Będą stopnie bo tacy już jesteśmy poje... A z tym w zupełności się zgadzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi