Skocz do zawartości

Blanki Talon

pablom

Rekomendowane odpowiedzi

Podziwiam Kolegów którzy dawali radę łowić na MXF'y w ITMie - dla mnie to było za szybko, za sucho. Z żyłką jakąś miekką to może ale z plecionka to ufff.... a jeszcze przy wyśrubowanie tych kontrukcji lekkimi przelotkami

Ja jednak zdecydowanie wolałem VI+

u mnie  tylko pod gumę plecionka  i opad   główki   ca  14-24 g  plus  guma  i dość dobrze  to współgrało  7"4' niezbyt długi  więc w miarę   manewrowy   miałem dla porównania z nim blank w łapkach   8"6' z tego co pamiętam  to już

waga  duża była  ...od tego czasu  wiele szybszych konstrukcji  powstało  .. :D i niektórzy  chwalą ...

• Like 1

:) 

Podziwiam Kolegów którzy dawali radę łowić na MXF'y w ITMie - dla mnie to było za szybko, za sucho. Z żyłką jakąś miekką to może ale z plecionka to ufff.... a jeszcze przy wyśrubowanie tych kontrukcji lekkimi przelotkami

Ja jednak zdecydowanie wolałem VI+

Pawełku z plecionką i ITM-em sieniawskie sandacze nie miały czasu wypluć gumy :)  :) .

• 3 tygodnie później...

Panowie chce zrobić kij w pracowni,wybór wstępnie padł na talona vi+ 70mhf2 12-25lb,gernalenie ma być to cast na matowym blanku,do już lekko selektywnego łowienia szczupaków,jakie przynęty? Największe jakich używam to 20cm,wagowo wychodzą około 50paru gram,średnio 15stki 17stki i jakieś większe wahadła,ktos uzytjuje ten blank? Jal wrażenia? Jaki zapas? Macalem go w artrodzie, kawał kija,gruby miesisty,wydaje się że ładnie będzie ładować gumy

Panowie chce zrobić kij w pracowni,wybór wstępnie padł na talona vi+ 70mhf2 12-25lb,gernalenie ma być to cast na matowym blanku,do już lekko selektywnego łowienia szczupaków,jakie przynęty? Największe jakich używam to 20cm,wagowo wychodzą około 50paru gram,średnio 15stki 17stki i jakieś większe wahadła,ktos uzytjuje ten blank? Jal wrażenia? Jaki zapas? Macalem go w artrodzie, kawał kija,gruby miesisty,wydaje się że ładnie będzie ładować gumy

Jesli dobrze pamietam, to @Yglo robil kilka takich talonow, warto spytac ;)

• Like 1

A ja się zastanawiam nad tym kijkiem  D74MLF2 2,24m 5-18g 6-14lb . Ktoś ma, może coś napisać jak się sprawuje nad wodą.

Jaki realny, komfortowy cw i jak pracuję pod ryba. Czy jest tak jak go opisują, szybki, czuły, ugina się ładnie i nie gubi ryb.

• 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Ja mam ten kij od 3miesiecy,dość mocno użytkuje,ogarnia duże wahadła,gumy o łącznej masie plus minus 60gram,przykladowo prorex 20cm,czy shadteez 22cm waza ciut ponad 60g i smigam tym bez problemu,soft4play w kasku wazy 77gram,tez idzie wyrzucić ale nie ma już tego komfortu bezpieczeństwa,idac w druga stone zakladam 10gram i kopyto 3" i tez czuć wszystko,kij jest dużo szybszy niz się spodziewałem,bardzo czuły,póki co od początku sezonu sandaczowego skuteczność czucia,zacięcie,spadow 10/10 w tym dwie ładne 70tki już go przetestowaly...mega ładuje przynęty,rzutowo nie dostrzegam różnicy vs spin...