Friko Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Podziwiam Kolegów którzy dawali radę łowić na MXF'y w ITMie - dla mnie to było za szybko, za sucho. Z żyłką jakąś miekką to może ale z plecionka to ufff.... a jeszcze przy wyśrubowanie tych kontrukcji lekkimi przelotkami Ja jednak zdecydowanie wolałem VI+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 u mnie tylko pod gumę plecionka i opad główki ca 14-24 g plus guma i dość dobrze to współgrało 7"4' niezbyt długi więc w miarę manewrowy miałem dla porównania z nim blank w łapkach 8"6' z tego co pamiętam to już waga duża była ...od tego czasu wiele szybszych konstrukcji powstało .. i niektórzy chwalą ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 (edytowane) Panowie czy Talon ma proponowany system spacingu do swoich blanków ? Poszukuję informacji na temat spacingu do ITM 100 MLXF 2 6-10lb . Edytowane 20 Lutego 2019 przez neor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Podziwiam Kolegów którzy dawali radę łowić na MXF'y w ITMie - dla mnie to było za szybko, za sucho. Z żyłką jakąś miekką to może ale z plecionka to ufff.... a jeszcze przy wyśrubowanie tych kontrukcji lekkimi przelotkami Ja jednak zdecydowanie wolałem VI+Pawełku z plecionką i ITM-em sieniawskie sandacze nie miały czasu wypluć gumy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntruZ9 Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Panowie chce zrobić kij w pracowni,wybór wstępnie padł na talona vi+ 70mhf2 12-25lb,gernalenie ma być to cast na matowym blanku,do już lekko selektywnego łowienia szczupaków,jakie przynęty? Największe jakich używam to 20cm,wagowo wychodzą około 50paru gram,średnio 15stki 17stki i jakieś większe wahadła,ktos uzytjuje ten blank? Jal wrażenia? Jaki zapas? Macalem go w artrodzie, kawał kija,gruby miesisty,wydaje się że ładnie będzie ładować gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Panowie chce zrobić kij w pracowni,wybór wstępnie padł na talona vi+ 70mhf2 12-25lb,gernalenie ma być to cast na matowym blanku,do już lekko selektywnego łowienia szczupaków,jakie przynęty? Największe jakich używam to 20cm,wagowo wychodzą około 50paru gram,średnio 15stki 17stki i jakieś większe wahadła,ktos uzytjuje ten blank? Jal wrażenia? Jaki zapas? Macalem go w artrodzie, kawał kija,gruby miesisty,wydaje się że ładnie będzie ładować gumy Jesli dobrze pamietam, to @Yglo robil kilka takich talonow, warto spytac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 Złożyłem trzy sztuki, dwa w cascie i jeden w spinie. Blank mięsisty o charakterystyce crankbaitowej, bardzo czuły, obsługuje w zakresie 15-50g, świetny rzutowo, ładuje się głęboko, w mojej opinii wszechstronny; wahadla, gumy, woblery, jerki raczej do pływania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntruZ9 Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Yglo dzięki wielkie za odp,decyzja zapadł,będzie talon! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 A ja się zastanawiam nad tym kijkiem D74MLF2 2,24m 5-18g 6-14lb . Ktoś ma, może coś napisać jak się sprawuje nad wodą.Jaki realny, komfortowy cw i jak pracuję pod ryba. Czy jest tak jak go opisują, szybki, czuły, ugina się ładnie i nie gubi ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 Panowie jak wrażenia z użytkowania 70MHF2 MagBass VI+ ?Myśle o nim mocno pod kątem szczupaka na średnio tj. Gumy 15-19 cm lekko zbrojone. Poradzi sobie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 4 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Panowie jak wrażenia z użytkowania 70MHF2 MagBass VI+ ?Myśle o nim mocno pod kątem szczupaka na średnio tj. Gumy 15-19 cm lekko zbrojone. Poradzi sobie? bardzo ale glowki max 8-10 g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 5 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Mogłbyś wrzucić ugięcie tego kijka i opisać wagowo jakie max przynęty nosi? bo pisanie o cm gumy nie jest miarodajne i w skrajnych przypadkach guma 17cm moze wazyć 25g albo 80g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2019 Słuszna uwaga kolegi @shavt Mam talona 213 do 21g i śmiga zdecydowanie więcej niż jest opisany. Ciekawe czy podobnie to wyglada w przypadku uncjówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntruZ9 Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 Ja mam ten kij od 3miesiecy,dość mocno użytkuje,ogarnia duże wahadła,gumy o łącznej masie plus minus 60gram,przykladowo prorex 20cm,czy shadteez 22cm waza ciut ponad 60g i smigam tym bez problemu,soft4play w kasku wazy 77gram,tez idzie wyrzucić ale nie ma już tego komfortu bezpieczeństwa,idac w druga stone zakladam 10gram i kopyto 3" i tez czuć wszystko,kij jest dużo szybszy niz się spodziewałem,bardzo czuły,póki co od początku sezonu sandaczowego skuteczność czucia,zacięcie,spadow 10/10 w tym dwie ładne 70tki już go przetestowaly...mega ładuje przynęty,rzutowo nie dostrzegam różnicy vs spin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 IntruZ9 piszesz o uncjówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntruZ9 Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 Caly czas o VI+...70MHF2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Blank w burgundzie czy już zielony ? Możesz jakieś fotki ugięcia? Będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Blank w burgundzie czy już zielony ?Możesz jakieś fotki ugięcia? Będę wdzięczny.VI+ tylko w burgundzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Z tymi zielonymi to przestrzelilem chyba?, ale z tego co wiem to burgundowych już nie produkują. Wiem ze są dostępne grafitowe piaskowane. Chyba ze ktoś ma burgunda 213 mhf2 to chętnie przytule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntruZ9 Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Ja mam grafitowy mat,nielakieorwnay blank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 Pokażesz kilka fotek z ugięciami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntruZ9 Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 na ten moment zrobiłem takie coś,jakbym miał pod ręką kogoś do pomocy...zrobiłbym kilka ujęć ugięcia kolor blanku-grafitowy mat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej smochy Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 (edytowane) BryMoże są na forum użytkownicy blanku VI Plus 86MF2, to proszę o wasze opinie, odczucia, czym łowicie . Edytowane 20 Lipca 2019 przez maciej smochy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 A toto w cascie jest ładny kijek, myśle mocno o takim tylko w spinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntruZ9 Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 A to wiem gdzie jest taki spin w burgundzie do nabycia:) nowy:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi