Marioo Opublikowano 16 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 Szanowni koledzyJest może blank Talon 3lb ? Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 Cześć, Czy ktoś z Kolegów miał może do czynienia z blankiem 90mhxf? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 Cześć, Czy ktoś z Kolegów miał może do czynienia z blankiem 90mhxf?Zrobiłem sobie takiego i jestem bardzo zadowolony ! Moc jest ze mną, po za tym ma moją ulubioną ciepłą akcję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart123 Opublikowano 18 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 Cześć wszystkim,Widzę, że Talon odświeżył ofertę. Ma ktoś opinie nt. tych blanków w nowej rzeczywistości tej firmy?Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 13 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2023 Cześć,prośba o opinie na temat blanku Talon VI+ MLXF 3.05m, 6-10lb, cw. 7 - 14g, co to obsłuży jakie sa Wasze spostrzeżenia. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 13 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2023 Pozwolę sobie zauważyć, że forumowa wyszukiwarka WIELE powie na temat tego blanku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 13 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2023 http://jerkbait.pl/index.php?app=core&module=search&do=search&fromMainBar=1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 (edytowane) Cześć. Dawno temu TALON "robił" blank o dł. 2.30 . Opisany był jak MLXF2 ale krótszy.Czy ktoś wie jaki był "blank startowy" ?Czy to MLF 2 czy MLXF 2 ? ???? Edytowane 15 Kwietnia 2023 przez TOFIX99 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Dziwne pytanie, trochę trudno zrozumieć o co chodzi. np. jak dawno ? Bo dwadzieścia lat temu chyba jeszcze nie było modelu MLXF2 w tej długości, były natomiast hot-shoty z materiału Explorer, VI plus oraz ITM. One były de facto 7'4"MXF2 ale czasami chyba zdarzał się opis jako 7'6" MXF2. Typowe hot-shoty o pancernych dolnikach. W tamtych czasach MLXF2 był w długości 10'0", 9'0 oraz zdaje się 8'3". Później faktycznie Talon zaczął robić krótsze MLXF-y, one najpierw pojawiły się u ruskich. Nie wiem czy z Delty też nie było jakiegoś modelu - musiałbyś zapytać u chłopaków w poznańskim Art Rodzie, oni będą najlepiej pamiętać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Powiem tak, dł. 2.30 bardzo mi odpowiada. Niestety w talonach VI+ tej długości nie ma. Jest przeskok z 2.13 na 2.52, mówimy tu o 10 lb.Widziałem zrobione kije 2.30 ale nikt nie może określić blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 To jak słabsze późniejsze - albo te robione dla ruskich albo Delta. Jak zadzwonisz do Art Roda to Ci powiedzą. Z tym że to nie było VI+ tylko wyżej modułowe serie, dużo szybsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Powiem tak, dł. 2.30 bardzo mi odpowiada. Niestety w talonach VI+ tej długości nie ma. Jest przeskok z 2.13 na 2.52, mówimy tu o 10 lb.Widziałem zrobione kije 2.30 ale nikt nie może określić blanku.Masz w St Croix LE 2.30 10 lbs. Taka Sama ideologia jak w Talonach MLXF2, delikatna, cienka szczytowka plus mocarny dolnik jak na podawana moc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichaEL Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Jestem szczęśliwym posiadaczem Talona VI plus 7'4 MXF-2 i w moim liczącym ok 20 spinningów zbiorze, to najbardziej uniwersalna wędka na jaką łowiłem. Szczytówka jest tak czuła, że pozwala operować 2-3 gramową główką, moc natomiast pozostaje zgodna z opisem. Łowiłem nią na jerki, duże gumy, aglie czwórki, woblery dziewiątki i dwu calowe jaskółki.Naprawdę nie wiem dlaczego tak trudno skopiować ten blank, ale jest wyjątkowy???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Masz w St Croix LE 2.30 10 lbs. Taka Sama ideologia jak w Talonach MLXF2, delikatna, cienka szczytowka plus mocarny dolnik jak na podawana moc.To nie to samo co VI+."Ideologią" ryb nie połowisz, a człowieka "starej daty" ciężko przekomać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Tylko dwadzieścia pięć lat różnicy je dzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2023 @Tofix moze zwróć uwagę na Hot Shoty i Spin Jigi Northforka. Historycznie Talon wywodzi się z G-Loomisa. Widać to chociażby po charakterystycznych łączach na wędkach dwuczęsciowych.Fakt ze materiał VI+ ma swoją specyfikę, ale biorąc pod uwagę że Talon też przeprojektowywał te swoje blanki na przestrzeni lat, myślę że z obecnego NFC możesz dobrać coś podobnego charakterystyką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichaEL Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2023 (edytowane) Masz w St Croix LE 2.30 10 lbs. Taka Sama ideologia jak w Talonach MLXF2, delikatna, cienka szczytowka plus mocarny dolnik jak na podawana moc. Tą wędkę również posiadam, to nie to samo, szczytówka w Talonie jest bardziej czuła. Edytowane 19 Kwietnia 2023 przez MichaEL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichaEL Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Masz w St Croix LE 2.30 10 lbs. Taka Sama ideologia jak w Talonach MLXF2, delikatna, cienka szczytowka plus mocarny dolnik jak na podawana moc. Tą wędkę również posiadam, to nie to samo, szczytówka w Talonie jest bardziej czuła.Dlatego napisałem, że ta wędka jest wyjątkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2023 To nie to samo co VI+."Ideologią" ryb nie połowisz, a człowieka "starej daty" ciężko przekomać.Nie zamierzam nikogo przekonywac do takich czy innych blankow, ja ich nie sprzedaje, nie zbroje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Dlatego napisałem, że ta wędka jest wyjątkowaHot- Szoty VI+ Talona zawsze byly ciut inne niz u reszty producentow, wlasnie przez ta bardzo delikatna szczytowke. Osobiscie do moich zastosowan zawsze znajdowalem inne blanki pomimo, ze mialem okazje oblowic wiekszosc modeli, to samo bylo zreszta z CD-kami az do Taiaha. Bardzo dobre byly blanki z ITM ale niestety te szczytowki dosc czesto pekaly. Teraz moze jest to utrudnione ale kiedys mozna bylo napisac maila do Wagonera czy zamowic blank jakiego nie bylo w ofercie ( tak mi przyszedl ITM 10'6 MLXF2 ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Hot- Szoty VI+ Talona zawsze byly ciut inne niz u reszty producentow, wlasnie przez ta bardzo delikatna szczytowke. Swoje "pierwsze kroki" w pstrągowaniu stawiałem na 86 MLXF2 i 100 MLXF2 .Z czasem jednak przeszedłem na kije 2.4 - 2.3 m. ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichaEL Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Hot- Szoty VI+ Talona zawsze byly ciut inne niz u reszty producentow, wlasnie przez ta bardzo delikatna szczytowke. Swoje "pierwsze kroki" w pstrągowaniu stawiałem na 86 MLXF2 i 100 MLXF2 .Z czasem jednak przeszedłem na kije 2.4 - 2.3 m. ???? Moim pstrągowym Talonem jest ITM 83 MLXF2,Nie jest tak uniwersalny jak wcześniej opisywany, ale jako pstrągówka pasuje mi super! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Najbliższe właściwości starych Talonów, moim zdaniem, były Certified Pro. Ale bez tej neurotycznej miękkości i czułości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichaEL Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2023 (edytowane) Najbliższe właściwości starych Talonów, moim zdaniem, były Certified Pro. Ale bez tej neurotycznej miękkości i czułości. A mnie się Sławek wydaje (zastrzegam, iż nigdy nie miałem blanków NFC) że nie ma innych blanków, które mają połączenie tej " neurotycznej czułości" z szybkością i mocą dolnika. Czujesz w którą stronę dwu calowy ripperek rusza ogonkiem, a masz 17 lbsów mocy.Ja już zamówiłem chyba cztery wędki na zasadzie"poproszę coś takiego tylko o klasę lżejszego" ale żadna z nich nie jest już taka. Naprawdę fajne są niektóre Qualie ale taką czułość masz w blanku 8 lbs mocy Edytowane 24 Kwietnia 2023 przez MichaEL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 3 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2023 Moge prosic o rzetelny opis z parametrow uzytkowych najnowszej odsłony talona trouta 12lb.5-21g.Jak sie zachowuje i jak obsługuje przynety w komforcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi