Friko Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 @pablom myszkuje gdzie tylko sie da. Zastanawiam sie jak nazwac ta chorobe. Blankolepsja? Może i mam, ale Irek pewnie ma lepsze - mam nadzieje że tu zajrzy... w końcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 @pablom myszkuje gdzie tylko sie da. Zastanawiam sie jak nazwac ta chorobe. Blankolepsja? Może i mam, ale Irek pewnie ma lepsze - mam nadzieje że tu zajrzy... w końcu śmieszniej brzmi blankofrenia!! POzd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 7 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 No, ale twoja wiedza w tym zakresie jest naprawde duża, nawet Irek to potwierdza. A co do kija, chętnie bym wystrugał sobie jednoskład ale trudności z transportem. Tak na marginesie - macałeś tego ITM'a ? Może blankopleksja? albo jesteś blankofilem i lubisz wędki składać, nieważne stare czy młode, ważne by w przelotki uzbraiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 @Friko:Mowisz o nowym blanku XST - to bardzo ciekawe blanki. Tego konkretnego modelu nie mam na swiezo w pamieci, chociaz pewnie go ogladalem. Musialbym wziac do reki zeby odpowiedziec z cala pewnoscia na pytanie. Interesuje Cie to? Moge sie rozejrzec przy okazji najblizszej wizyty w FC. Friko- ja ten kij posiadam i bardzo polecam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Witam,Właśnie zajrzałem. Jeżeli ma to być dwuskład, to raczej lepszego od ITM nie widzę. IP mają pod sandacza za miękki dolnik.Pozdrawiam,Irek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 7 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Wielkie dzięki.Straszą kruchością tego blanku, ale pewnie chodzi o jego prace w pionie. Tak jak wcześniej napisałem na 99% będziemy go zbroić . A jeśli chodzi o hot shot'a w jednym kawałku-to co warto wziąść pod uwage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 @Irku czy ten dolnik który oberżnąłeś [jak ja to lubie] z blanku z wędki dla Sławka był Twoim zdaniem... miękki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 @friko, nie był miękki, ale to był 845! Nie ma możliwości aby pokazał opad 15g gumy. To popping w najmocniejszym wydaniu, a więc do woblerów ciągania. @pablom, niech straszą, a Ty zrób swoje i napisz po miesiącu łowienia co o tym myślisz. Jeśli w jednej części to HS9001. Nie ma takiego drugiego. Pracuje idealnie od 12 do 30g. Katujemy je z Hubertem ponad 5 lat.Pozdrawiam,Irek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trudny Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Witam Wszystkich serdecznie.Ja po rozmowach, do takiego samego łowienia zamówiłem kij w wersji Explorer z rezonansem Pan Ireneusz mówił że będzie ok .Może zastanów się nad taką opcją ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 witaj @Trudny na niebieskim forum pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Witaj trudny! a zatem kolejny użytkownik rezonansu... fajnie, bedzie co porownywac (mam na mysli wrazenia ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 a ja że tak powiem wyskoczę z moimi projkami dolników do jednoskładu.właśnie zaprojektowałem sobie w 3D 2 dolniki ,uchwyt i pierścienie z tytanu,teraz tylko muszę to wytoczyć i bedzie fajny dołek ,tylko nie wiem czy fajniejszy piankowy czy korkowy,acha ma być na jednoczęściwym batsonie IMB844 lub Talonie 7'0MHF2 VI+ pod stała i druga pod jerkówkę zobaczymy co wyjdzie błanki oczywista z FC pozdrohasior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trudny Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Kijek będzie testowany dopiero w maju, ale podzielę się wrażeniami na pewno.Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 7 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Witaj Trudny, ale chyba zostane przy ITM, chociaż jak będe w pracowni to zobacze jeszcze oba blanki, tzn HS9001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 hasior widze jeden powazny bląd konstrukcyjny w twoich projektach..... .....brak pazura do opierania palca wskazującego podczas lowienia. pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 7 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 No właśnie pazurki musisz zapuścić, ale poza tym BOMBA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 a tak tak jeden jest pod stałą maszyne ale mam i z pazurkiem pod multik :)tulko roboty bedzie z tym co nie miara,ciekawe jak bym wysłal emailem JPGi czy jakiś mistrz zbrojnictwa wykonał by to co na obrazku,oczywiście mam wieksze rozdzielczości tak mi jakoś na własne pomysły ochota przyszła hasior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 @bujo no to szaconeczek a powiedz bratku cos wiecej o tym XST, bo nikt jeszcze z pola walki nie donosił o tych kijach - czyżbyś tarmosił nim angielskie pajki ? @Irekpokazac to by pewnie nie pokazal... ale czy by nie poczul? Tam szczyztowka 5.0 w katalogu, a w realu niewiele wieksza - 5.5 tube sie dalo bo taka jest numeracja, ale 5.0 prawie wskakiwala Mi siw wydaje ze np. Slawek na swoim kijku spoko bedzie sie takimi glowkami bawil z lodki, rowniez w opadzie jak bedzie chcial. Pytam z ciekawosci, mysle ze Twoja odpowiedz pozwoli czegos sie nauczyc Ja zapamietalem tego IP 845 jako dosyc finezyjny blank tak w gornej 1/2 i mocny sztywny koł w dolnej 1/2. Cosik jak miekszy MB, ja wiem - pomiedzy 843 a 844, tyle ze w miekszym wydaniu. Nie mowie ze to jest optymalny blank dla @pabloma (o tym za chwile) ale wydaje mi sie - tak jak napisalem - ze IP845 , jak ktos chce lowic duze ryby, to jest ciekawa propozycja na dosyc uniwersalny lodkowy kij (jesli kij 7 stop w 1 kawalku mozna nazwac uniwerslanym ) @pablombedziesz w sobote w pracowni? Tylko uwazaj, bo wydajesz mi sie osobnikiem podatnym na blankolepsje, niestety Mysle ze jezeli masz kij na Wisle z brzegu, to drugiego nie ma co szukac. Chyba ze piszac o lodce, miales na mysli rowniez wislana pychowke i obrabianie, bo ja wiem, jakis przykos z tej pychowki za sandaczem ??? No to wtedy z kijem 10'0 nie co sie wtarabaniac. Na razie zakladam ze tak nie jest, czyli Wisla=brzeg, a do tego kij juz masz. Zastanie ZZ itp wody. 7'6MXF2 bedzie na pewno bardzo unowersalny, przy czym ja jednak wstepnie obstawialbym VI+ a nie ITM. Bedzie uniwersalny, bo znakomicie sprawdzi sie w lzejszym/srednim trollingu i z reki tez polowisz. jezeli szukasz czegos wyspecjalizowanego do lowienia z reki jednak, to moim zdaniem sa ciekawsze propozycje. Tu proponowalbym jednoczesciowki w dlugosci 6'6 - naprawde jest tego ogromny wybor. Pod przynety ktore opisales, jest np. w tej chwili pracowni Talon 66MLF - bardzo ciekawy. @Trudny7'6 MXF w explorerze bardzo mi sie podobal. Jeden z najciekawszych blankow w explorerze moim zdaniem. Swietny wybor za te pieniadze @HasiorNo, no - a cos blizej o tych rekojesciach? Czy to jest projekt dla ktoregos rodbuildera czy sam cos bedziesz skladal? pozdrawiam serdecznie wszystkich kijo-maniakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Friko: Kijek sprawuje sie super. Blank jest bardzo smukly i na pierwsze oko wyglada na max 21 gramow. Uzywam go glownie do twisterow i ripperow, czasem obrotowek. Jak na razie najwiekszy szczupak mial na ok 3 kilkgramow wiec ciezko powiedziec jak bedzie sie zachowywal pod czyms naprawde duzym ale o to raczej sie nie boje. Zanim uzylem ciezkich przynet mialem pewne obawy ale okazaly sie zbedne- 15- 20 gramowa glowka z 10 cm ripperem nie robi na nim zadnego wrazenia, z drugiej strony mozna spokojnie uzywac glowek powiedzmy 5 gramowych i wedka nie jest za mocna pozwala na dobre czucie przynety. Niestety mam troche malo wolnego czasu wiec wyjazdy na ryby odbywaja tylko raz w tygodniu:(:( Goraco polecam. Bujo P.S. W sobote pierwsze testy jerkowki Megabassa z Conquestem DC:) Przy okazji chcialem oficjalnie podziekowac Remkowi za pomoc w doborze zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Oj, Bujo - po takiej zajawce to bede drazyl Na jakiej wodzie lowisz mam pytanie - spokojna czy biezaca?No i pochwal sie kto robil kijek? Ktos w Anglii? Co za Megabassika sobie sciagnales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Czesc, Kij jak wiekszosc pozostalych zbroil Roman Pietrzak. Uzywam go do lowienia w jeziorach i wolno plynacych kanalach. Na rzeki mam cos dluzszego:) Megabass z Conquestem to prezent od szefa za podpisany kontrakt:) Dal karte i kazal kupic cos wiec poszedlem na calosc. Model Destroyer Orochi F7-69DG. Musze przyznac ze wyglada super-jak sie sprawuje bede w stanie napisac w przyszlym tygodniu chyba ze przyjdzie rachunek z karty i szef mnie zabije:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Potrójne gratulacje: dobrych kijów, dobrego szefa i dobrego rodbuidera Pozdrawiamy Pana Romana - co do Kącika... niestety nie chce zajrzec, chociaz tak tu sympatycznie oczywiscie daj znac koniecznie jakie wrazenia z pierwszej wyprawy nad wode z megabassem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Dzieki, Napisze o pierwszych wrazeniach w poniedzialek. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 @Friko ten projek to chciałbym sam zlepić bo pewnie jak dam do zbrojmistarza to się nie wypłace rękojeść tytanowa,znam kolesia który może to na specjalmej maszynie numerycznej zrobic tak jak i pierscienie,raczej są ozdobne.reszta to pianka lub kotek :)ot tak sobie wymyśliłem ,żebym mniał coś swojego:) a tu pod casta pozdrohasior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 kasior fefekt jest niezly... ale... zima tudziez zimna jesienia to ty sobie bez porzadnych rekawiczek nie polowisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi