Skocz do zawartości

Blanki Talon

pablom

Rekomendowane odpowiedzi

No, ale twoja wiedza w tym zakresie jest naprawde duża, nawet Irek to potwierdza.

A co do kija, chętnie bym wystrugał sobie jednoskład ale trudności z transportem.

Tak na marginesie - macałeś tego ITM'a ?

Może blankopleksja? albo jesteś blankofilem i lubisz wędki składać, nieważne stare czy młode, ważne by w przelotki uzbraiać :huh: :lol: :lol: :lol:

@Friko:

Mowisz o nowym blanku XST - to bardzo ciekawe blanki. Tego konkretnego modelu nie mam na swiezo w pamieci, chociaz pewnie go ogladalem. Musialbym wziac do reki zeby odpowiedziec z cala pewnoscia na pytanie. Interesuje Cie to? Moge sie rozejrzec przy okazji najblizszej wizyty w FC.

Friko- ja ten kij posiadam i bardzo polecam:):):D

@friko, nie był miękki, ale to był 845! Nie ma możliwości aby pokazał opad 15g gumy. To popping w najmocniejszym wydaniu, a więc do woblerów ciągania.

@pablom, niech straszą, a Ty zrób swoje i napisz po miesiącu łowienia co o tym myślisz. Jeśli w jednej części to HS9001. Nie ma takiego drugiego. Pracuje idealnie od 12 do 30g. Katujemy je z Hubertem ponad 5 lat.

Pozdrawiam,

Irek

a ja że tak powiem wyskoczę z moimi projkami dolników :D

do jednoskładu.właśnie zaprojektowałem sobie w 3D 2 dolniki ,uchwyt i pierścienie z tytanu,teraz tylko muszę to wytoczyć i bedzie fajny dołek :mellow: ,tylko nie wiem czy fajniejszy piankowy czy korkowy,acha ma być na jednoczęściwym batsonie

IMB844 lub Talonie 7'0MHF2 VI+ pod stała i druga pod jerkówkę :D

zobaczymy co wyjdzie

błanki oczywista z FC :mellow:

pozdro

hasior :D

post-83-1348913361,0605_thumb.jpg

post-83-1348913361,1603_thumb.jpg

a tak tak jeden :mellow: jest pod stałą maszyne :lol: ale mam i z pazurkiem pod multik :)tulko roboty bedzie z tym co nie miara,ciekawe jak bym wysłal emailem JPGi czy jakiś mistrz zbrojnictwa wykonał by to co na obrazku,oczywiście mam wieksze rozdzielczości :D

tak mi jakoś na własne pomysły ochota przyszła :lol:

hasior

@bujo

no to szaconeczek B) a powiedz bratku cos wiecej o tym XST, bo nikt jeszcze z pola walki nie donosił o tych kijach - czyżbyś tarmosił nim angielskie pajki ?

@Irek

pokazac to by pewnie nie pokazal... ale czy by nie poczul? Tam szczyztowka 5.0 w katalogu, a w realu niewiele wieksza - 5.5 tube sie dalo bo taka jest numeracja, ale 5.0 prawie wskakiwala

Mi siw wydaje ze np. Slawek na swoim kijku spoko bedzie sie takimi glowkami bawil z lodki, rowniez w opadzie jak bedzie chcial.

Pytam z ciekawosci, mysle ze Twoja odpowiedz pozwoli czegos sie nauczyc :D

Ja zapamietalem tego IP 845 jako dosyc finezyjny blank tak w gornej 1/2 i mocny sztywny koł w dolnej 1/2. Cosik jak miekszy MB, ja wiem - pomiedzy 843 a 844, tyle ze w miekszym wydaniu. Nie mowie ze to jest optymalny blank dla @pabloma (o tym za chwile) ale wydaje mi sie - tak jak napisalem - ze IP845 , jak ktos chce lowic duze ryby, to jest ciekawa propozycja na dosyc uniwersalny lodkowy kij (jesli kij 7 stop w 1 kawalku mozna nazwac uniwerslanym )

@pablom

bedziesz w sobote w pracowni? Tylko uwazaj, bo wydajesz mi sie osobnikiem podatnym na blankolepsje, niestety :lol:

Mysle ze jezeli masz kij na Wisle z brzegu, to drugiego nie ma co szukac. Chyba ze piszac o lodce, miales na mysli rowniez wislana pychowke i obrabianie, bo ja wiem, jakis przykos z tej pychowki za sandaczem ??? No to wtedy z kijem 10'0 nie co sie wtarabaniac. Na razie zakladam ze tak nie jest, czyli Wisla=brzeg, a do tego kij juz masz.

Zastanie ZZ itp wody. 7'6MXF2 bedzie na pewno bardzo unowersalny, przy czym ja jednak wstepnie obstawialbym VI+ a nie ITM. Bedzie uniwersalny, bo znakomicie sprawdzi sie w lzejszym/srednim trollingu i z reki tez polowisz.

jezeli szukasz czegos wyspecjalizowanego do lowienia z reki jednak, to moim zdaniem sa ciekawsze propozycje. Tu proponowalbym jednoczesciowki w dlugosci 6'6 - naprawde jest tego ogromny wybor. Pod przynety ktore opisales, jest np. w tej chwili pracowni Talon 66MLF - bardzo ciekawy.

@Trudny

7'6 MXF w explorerze bardzo mi sie podobal. Jeden z najciekawszych blankow w explorerze moim zdaniem. Swietny wybor za te pieniadze

@Hasior

No, no - a cos blizej o tych rekojesciach? Czy to jest projekt dla ktoregos rodbuildera czy sam cos bedziesz skladal?

pozdrawiam serdecznie wszystkich kijo-maniakow :D

Friko:

Kijek sprawuje sie super. Blank jest bardzo smukly i na pierwsze oko wyglada na max 21 gramow. Uzywam go glownie do twisterow i ripperow, czasem obrotowek. Jak na razie najwiekszy szczupak mial na ok 3 kilkgramow wiec ciezko powiedziec jak bedzie sie zachowywal pod czyms naprawde duzym ale o to raczej sie nie boje.

Zanim uzylem ciezkich przynet mialem pewne obawy ale okazaly sie zbedne- 15- 20 gramowa glowka z 10 cm ripperem nie robi na nim zadnego wrazenia, z drugiej strony mozna spokojnie uzywac glowek powiedzmy 5 gramowych i wedka nie jest za mocna pozwala na dobre czucie przynety.

Niestety mam troche malo wolnego czasu wiec wyjazdy na ryby odbywaja tylko raz w tygodniu:(:(:(

Goraco polecam.

Bujo

P.S. W sobote pierwsze testy jerkowki Megabassa z Conquestem DC:):):D Przy okazji chcialem oficjalnie podziekowac Remkowi za pomoc w doborze zestawu.

Czesc,

Kij jak wiekszosc pozostalych zbroil Roman Pietrzak.

Uzywam go do lowienia w jeziorach i wolno plynacych kanalach. Na rzeki mam cos dluzszego:)

Megabass z Conquestem to prezent od szefa za podpisany kontrakt:):):D Dal karte i kazal kupic cos wiec poszedlem na calosc.

Model Destroyer Orochi F7-69DG. Musze przyznac ze wyglada super-jak sie sprawuje bede w stanie napisac w przyszlym tygodniu chyba ze przyjdzie rachunek z karty i szef mnie zabije:):):D

@Friko ten projek to chciałbym sam zlepić bo pewnie jak dam do zbrojmistarza to się nie wypłace :lol: rękojeść tytanowa,znam kolesia który może to na specjalmej maszynie numerycznej zrobic tak jak i pierscienie,raczej są ozdobne.reszta to pianka lub kotek :)ot tak sobie wymyśliłem ,żebym mniał coś swojego:)

a tu pod casta

pozdro

hasior

post-83-1348913361,2176_thumb.jpg

post-83-1348913361,2718_thumb.jpg