tomaszpachalski Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 A to wiem gdzie jest taki spin w burgundzie do nabycia:) nowy:)Może podpowiesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyta73032 Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2019 Witam nigdzie nie mogę się dokopać info o blank talon 70lf2 2-12 G. Posiada lub posiadał ktoś takowy ?Jak by wyglądał z propozycją na pstraga ? Obrotowki do 2 Max i woblery do 5cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymof Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2019 (edytowane) Mam takowy kij LF2 4-8LBDlugosc 2.13Kij super na pstrągi, pracuje szczytem a dolnik się uruchamia przy większej rybieJak używam go do letniego łowienia wiry nr2 jak najbardziej ale wiadomo lato to nieco inne łowienie. Wobki 5, 7 cm jak najbardziej ogarnia. Nie każdemu podoba się ugiecie tego kija, ale ryby nie spadają z niego, super zbalansowanyMam również tego talona mlf2 Oba znakomite Pozdrawiam serdecznie Edytowane 27 Października 2019 przez tymof 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterKO Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Witam Panowie, stoję przed wyborem blanku na pomorskie rzeki pstrągowe, każda pracownia proponuje coś innego. Chciałbym poznać opinie z pola walki na temat blanku talon 83MLXF2 Sen Łowcy, 252 cm, 10lb, 3.5 do 14 g. Łowie na woblery od 5 cm o dość agresywnej pracy do 7 cm minnow, latem łowie też na twitche, coś około 5 cm. Ryby to raczej średniaki, ale kij musi mieć zapas na kontakt z tym jedynym [emoji6] ma ktoś lub miał blank który mi zaproponowano? Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Pany ja również zapytam o talona, a konkretnie VI Plus 8'6"MXF2 8-20lb 1/4-1oz.Zapewne ktoś łowi. Plan jest taki, że może na wiślane główki się nada ... Jak wygląda akcja kija ? Z tego co wyczytałem to raczej med jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Na stronie FC jest obszerny artykuł, który odpowiada na Twoje pytanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 Czołem pozytywnie zakręceni blankami talona. Coś mi chodzi po dyni, może coś sprzedać coś kupić.Ktoś skrobnie coś o produkcie w VI+ czy itm 90MLXF2 czyli 2,75m 3,5-14 g 6-10 lb.Interesuje mnie co obsługuje, jak trzyma rybę, czucie brania, oczywiście jak ubrany.Z góry za wieści w temacie uprzejmie dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 Nieco krótszy ale może się przydaTalon VI Plus 8'3" MLXF2 ubrany w Sea Guide Zirconium od 20 do 4.5.Kijek lekko ciężkawy (według dzisiejszych standardów) a więc nie jest to taka "japońska" lekka szpada.Umiarkowanie szybki z dość delikatnym szczytem, sam się ładuję podczas wymachu i miota właściwie wszystko od 2,5cm wobków, 2 calowych kaitków na 2gr glówkach do jakiś 15gr masy łącznej. Ani mniej ani więcej nie próbowalem. Co do prowadzenia w rzece to do 4 cm sdr z dużą łopatą jest dobrze, puźniej już się szczyt za bardzo kladzie, oczywiście przy prowadzeniu pod prąd. Wąskie 6-7cm idą dobrze.Brania przy żyłce srednio wyczuwalne, przy pletce nieco lepiej ale demon czułości to to nie jest.Ryby siadają za to i sie nie gubią. Po braniu i zacięciu można kij wbić w ziemie, zapalić, kawy się napić i wrócić po rybę ktora grzecznie będzie na nas czekać. Delikatny szczyt, i dość mocny dolnik z łagodnym przejsciem pomiędzy robi tu robotę.U mnie jest to kij na "dorosłe"klenie, brzany, bolenie na lekko i w zasadzie wszystko (no moze poza sumem) co zechce zeżreć niedużą przynetę.Taki do lekkiego lowienia dużych ryb. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 (edytowane) Od lat używam kija na blanku 90MLXF2 jak z resztą pozostałych mlxfów. Kij posiada dolnik o realnej mocy 15lb szczyt jest finezyjny, trzyma przynęty, lekko i komfortowo je ładuje. Podczas holu pracuje raczej cała szczytówka a dolnik zatrzymuje siłowo większość gatunków jednak nie jest to pała i duża ryba pięknie go uruchamia. Kij do łowienia wszystkich ryb na niewielkie i średnie przynęty. Choć materiał nie predysponuje do czułości to mimo wszystko można się zdziwić. Jeśli mam łowić jednym kijem na nieznanej rzece to na pewno będzie to Talon MLXF. Moja technika, szybkiego podawania przynęt, za pomocą samego szczytu jest realizowana przez 90tkę na piątkę Zbroić należy go jak najlżej, ja miałem egzemplarze w zbrojeniu tradycyjnym LV jak i KR system, zostałem przy KRach ze względu na bezsplątaniowe właściwości, które doceniam podczas nocnych łowów, tradycyjne zbrojenie zapewnia dalsze rzuty. Edytowane 16 Grudnia 2019 przez guciolucky 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 @Guciolucky masz w VI + czy ITM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 (edytowane) Tylko VI+, ITMów nie lubię. Edytowane 17 Grudnia 2019 przez guciolucky 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Toś mi zabił lekkiego ćwieka, skłaniałem się ku ITM a TY bardziej cenisz VI+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 (edytowane) Józek. Mam gotowca VI+. Na Twoje tołpygi jak znalazł ???????????????? Edytowane 17 Grudnia 2019 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 (edytowane) Józek. Mam gotowca VI+. Na Twoje tołpygi jak znalazłWaldek ale to pewnie mocny, mnie jeżeli już nie chodzi o uncjówkę.Na tołpygi mam borona, ten daje radę . Edytowane 17 Grudnia 2019 przez Jozi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 ITMy mają szczytówki jak włos i dość suche dolniki, efektem tej budowy jest wklejka bez wklejki...Takie kijki do zabawy małymi gumkami, mało w nich życia...są też lepsze kije tego typu. Natomiast VI+ MLXF to wszystko co da się osiągnąć z owego materiału ale uwaga...nie są to kije dla każdego, nie są to sztywne kije i nie xf w nowoczesnym tego skrótu znaczeniu. VI+ to kij rzecznego trapera, który włóczy się po rzecznym brzegu i pluje woblerami do wszystkiego co w owej rzece pływa... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 ITMy mają szczytówki jak włos i dość suche dolniki, efektem tej budowy jest wklejka bez wklejki...Takie kijki do zabawy małymi gumkami, mało w nich życia...są też lepsze kije tego typu. Natomiast VI+ MLXF to wszystko co da się osiągnąć z owego materiału ale uwaga...nie są to kije dla każdego, nie są to sztywne kije i nie xf w nowoczesnym tego skrótu znaczeniu. VI+ to kij rzecznego trapera, który włóczy się po rzecznym brzegu i pluje woblerami do wszystkiego co w owej rzece pływa...Dziękuję bardzo za opinię .Jeżeli ma być uniwersał pod wszelakie przynęty to zdecydowanie VI+. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Ja tez polacam Vl+ polecam,uzywam.super kijek,moim zdaniem typowy pod woblery.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erin Opublikowano 23 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Pany, miał ktoś może styczność z blankiem Talon VI+ 80Stellhead ? Gdyby znalazł się szanowny użytkownik to chętnie dowiem się co ta za bestia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 Pany, miał ktoś może styczność z blankiem Talon VI+ 80Stellhead ? Gdyby znalazł się szanowny użytkownik to chętnie dowiem się co ta za bestia ! Nie jestem pewien ale może to ten?https://goo.gl/photos/aC6cQT2B6zLA2AeF7Niestety, wciąż nie przetestowany???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 Waldku, ten twój to Hot Shot. Chodzi o inny blank. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 (edytowane) Czy posiada ktoś z kolegów kij na blanku delta 2,6metra do 42gr 20lb? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 8 Marca 2020 przez krzysztof1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 (edytowane) Obławiam ostatnio talona ITM 90MLXF-2.Kupiłem go od kolegi z forum- wykonanie Wojtek Cage Rods.Ryba u mnie nie jest aktywna, ale po pierwszych holach coś mogę o nim napisać.Kijek sparowany ze stelką 4000 FD i plecionką gliss 0,14. Plecionka trochę gruba, bo przeznaczona na cięższe przynęty,ale daje radę.Przynęty póki co to keitechy 2-3" na główkach 2,5 g -5 g.O ile 2,5 g lata na krótkich dystansach, to już 4-5 g główka czy czeburaszka lata jak wściekła.Teraz to co wędkarza interesuje-talon ITM 90 MLXF-2 to jednak genialna konstrukcja pod względem trzymania ryby.Szczyt jest stosunkowo miękki, pozwala dobrze katapultować nawet małe przynęty, zacięcie jest mega precyzyjne a trzymanie ryby po prostu genialne.Nie wiem jak konstrukcje z IV+ ale tego ITM-a chyba można polecić na rzeczne kleniowanie, brzanowanie, lekkie boleniowanie.U mnie przeznaczony jest do lekkiego łowienia przy podniesionym stanie wody na zbiorniku Sieniawskim, by można było łowić wzdłuż zarośniętych brzegów ( podanie przynęty za krzaczka czy opaskowe łowienie wzdłuż brzegów).Nie miałem na nim dużych ryb ale okonie 30+ czy szczupaczki 50-ki już ładnie uruchamiają szczytówkę, kij genialnie amortyzuje odjazdy, wszelakie rybie "przewalanki" na lewo czy prawo, jest ładne progresywne ugięcie a dolniku czuć moc do walki z większym okazem.Nie wiem co ma w sobie ta manufakturowa konstrukcja, niby od lat niezmienna, ale jak dla mnie jest genialnym narzędziem.Stare nie znaczy złe. Edytowane 5 Maja 2020 przez Jozi 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Panowie trafił do mnie kij na tym blanku, kupiony okazyjnie w bardzo dobrym stanie. Nie miałem z tymi blankami do czynienia. Czy jakiś użytkownik kija na tym blanku może coś więcej opowiedzieć o jego zastosowaniu, zaletach itp ? TALON VI Plus 79MHF2 MagTaper2,36, 10-35gr, 8-20lb, FAST Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Na stronie art rod pojawiła się informacja, że koniec produkcji blankow w manufakturze TalonaCzyli zbroić jest co, dopóki za zapasy Także chyba koniec pewnej historii 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymof Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Dokładnie tak TALON poddał się , ciekawe ile blanków zostało a Art -ROD Podpytam gdyż to ostatnia szansa aby coś kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi