Skocz do zawartości

Daiwa Freams LT

M4TYY

Rekomendowane odpowiedzi

Jutro będę miał kołowrotek u siebie dokładnie model wielkości 4000. Także coś więcej napiszę skoro nikt na forum nie chce ✌

Do czego Ci bedzie sluzyl ten kolowrotek? Jest zapasowa szpulka w komplecie?

Edytowane przez Luckyguliver
  • Like 1

Do czego Ci bedzie sluzyl ten kolowrotek? Jest zapasowa szpulka w komplecie?

Mam już model 4000, podpinam go do kija 2.20 / 20-60g głównie ciężkie łowienie wykorzystuje pełen zakres wędki z jego zapasem narazie byłem ze 3 razy nad wodą i jestem zaskoczony, jak za te pieniądze kręci nad wyraz dobrze jak na tą klasę sprzętu.

Zapasu brak a by się przydała płytka szpulka bo na oryginalna sporo trzeba nawijać podkładu do pelcionki 1.0

Edytowane przez MATIG

Mam już model 4000, podpinam go do kija 2.20 / 20-60g głównie ciężkie łowienie wykorzystuje pełen zakres wędki z jego zapasem narazie byłem ze 3 razy nad wodą i jestem zaskoczony, jak za te pieniądze kręci nad wyraz dobrze jak na tą klasę sprzętu.

Zapasu brak a by się przydała płytka szpulka bo na oryginalna sporo trzeba nawijać podkładu do pelcionki 1.0

łowisz plecionką 1.0 przynętami po 60g ? :o

• 2 miesiące temu...

Nie sądzę, aby była różnica w przekładni. Nawet Caldia ma taką samą, jak Fuego. Dopiero Ballistic LT i Prorex LT (nie Prorex X) mają lepsiejsze.

Nazwami przekładni Daiwa operuje dość swobodnie, że tak powiem, radzę nie wierzyć katalogom czy sklepowym opisom, a oglądać ruskie rozbierane filmiki, żeby zobaczyć co tak naprawdę tam siedzi.

• 2 miesiące temu...
  • 6 miesięcy temu...

Łowiłem juz jakiś czas temu jeden dzień ultegra i później cały czas freams i teraz zdecydowanie wybralbym ultegre, lepsza praca pod obciążeniem prawdopodobnie z uwagi na przełożenie, przyjemnie kręci nawet pod sporym obciążeniem, a freams ma tendencje do dziwnego pukania podczas łowienia.