M4TYY Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 Siema! Stworzyłem ten temat, ponieważ nie widziałem chyba jeszcze odrębnego wątku o tej daiwie, a nie powiem sam jestem nią zainteresowany. Także prosiłbym użytkowników aby się w tym temacie wypowiadali jakiś schemat też by się przydał. Pozdrawiam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 8 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 Jutro będę miał kołowrotek u siebie dokładnie model wielkości 4000. Także coś więcej napiszę skoro nikt na forum nie chce ✌ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pucek Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Mam 2szt w rozmiarze 2000s od zeszłego roku. Kręcą super. W razie pytań proszę na PW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 (edytowane) Jutro będę miał kołowrotek u siebie dokładnie model wielkości 4000. Także coś więcej napiszę skoro nikt na forum nie chce ✌Do czego Ci bedzie sluzyl ten kolowrotek? Jest zapasowa szpulka w komplecie? Edytowane 13 Października 2020 przez Luckyguliver 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pucek Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Kołowroteki służą już od października zeszłego roku. Głównie lekkie łowienie...kije do 5g. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 14 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2020 (edytowane) Do czego Ci bedzie sluzyl ten kolowrotek? Jest zapasowa szpulka w komplecie?Mam już model 4000, podpinam go do kija 2.20 / 20-60g głównie ciężkie łowienie wykorzystuje pełen zakres wędki z jego zapasem narazie byłem ze 3 razy nad wodą i jestem zaskoczony, jak za te pieniądze kręci nad wyraz dobrze jak na tą klasę sprzętu.Zapasu brak a by się przydała płytka szpulka bo na oryginalna sporo trzeba nawijać podkładu do pelcionki 1.0 Edytowane 14 Października 2020 przez MATIG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 14 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2020 Opuszcze ten watek zanim sobie wmowie, ze potrzebuje kolejnego kolowrotka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 14 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2020 Mam już model 4000, podpinam go do kija 2.20 / 20-60g głównie ciężkie łowienie wykorzystuje pełen zakres wędki z jego zapasem narazie byłem ze 3 razy nad wodą i jestem zaskoczony, jak za te pieniądze kręci nad wyraz dobrze jak na tą klasę sprzętu.Zapasu brak a by się przydała płytka szpulka bo na oryginalna sporo trzeba nawijać podkładu do pelcionki 1.0łowisz plecionką 1.0 przynętami po 60g ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 15 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 Opuszcze ten watek zanim sobie wmowie, ze potrzebuje kolejnego kolowrotka Hahah pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 15 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 łowisz plecionką 1.0 przynętami po 60g ? Na jeziorach bez problemu natomiast na kochana Wisełkę będę musiał kupić mocniejsza ze względu na kamyczki i coraz to większe pustki w pudełku haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyliog Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 Różnica między Freams a Fuego to tylko to 1 łożysko i mechanizm TOUGH DIGIGEAR (TDG)? Co konkretnie daje TOUGH DIGIGEAR i czy warte to jest różnicy 150zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 Nie sądzę, aby była różnica w przekładni. Nawet Caldia ma taką samą, jak Fuego. Dopiero Ballistic LT i Prorex LT (nie Prorex X) mają lepsiejsze.Nazwami przekładni Daiwa operuje dość swobodnie, że tak powiem, radzę nie wierzyć katalogom czy sklepowym opisom, a oglądać ruskie rozbierane filmiki, żeby zobaczyć co tak naprawdę tam siedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyliog Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 A szpula od Freams będzie pasować do Fuego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlapSeRybe Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Czy jest ktoś w stanie porównać Freams'a do Ultegry? Czy są znaczące różnice przemawiające na korzyść jednego z nich? Cenowo wypadają podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Bez akademickiej debaty Ultegra wygrywa. Szczególnie nowy model. Zamiast Freams wolałbym 2 Exceler LT, nie widzę sensu przepłacać, reszta to marketing. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 19 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2021 Łowiłem juz jakiś czas temu jeden dzień ultegra i później cały czas freams i teraz zdecydowanie wybralbym ultegre, lepsza praca pod obciążeniem prawdopodobnie z uwagi na przełożenie, przyjemnie kręci nawet pod sporym obciążeniem, a freams ma tendencje do dziwnego pukania podczas łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 20 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 (edytowane) @MATIG jakie dwa modele - rozmiary porównujesz? Edytowane 20 Października 2021 przez spinspektor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 25 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 @MATIG jakie dwa modele - rozmiary porównujesz?Łowiłem starsza ultegra FB 4000 i daiwa 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi