pstrag80 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Witam! Może ktoś z kolegów posiada i chętnie odsprzeda siodełko wodzika wormshafta, do Super Aero 3000GT bo moje odniosło rany w boju, wzdłużne pęknięcie w miejscu styku z osią szpuli: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Są specjalne kleje do stopów metalu .Możesz go spokojnie reanimować .Goglarka odpowie na pytania jaki klej i jak go stosować . A tak poza tym to Witamy na Forum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrag80 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Dzięki, też myślałem, że jeśli nie znajdę tej części to ratuje mnie jakiś klej epoksydowy, dwu składnikowy np. Płynny metal itp. Kleiłem czasem w pracy takimi klejami pęknięte miski olejowe z alu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrag80 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Witam szanownych kolegów na forum. Powracam do tematu bo klejenie nie przyniosło efektu. Zbyt cienkie ścianki, ów elementu, a więcej kleju nałożyć się nie da bo trze o wewnętrzną część przekładni głównej i dupa zbita.Więc dalej poszukuję siodełko wodzika wormshafta. Pogrzebałem trochę w schematach od szimaniaków i taki sam numer tej części (5263-oscillating slider) mają następujące kręcioły:-super aero 3000/4000 gt/gtm-super x 3000/4000 gt/gtm-super x match 3000 m/hs-stradic x 3000/4000 gtm-stradic x gtmh 3000-twin power 3000/4000 xtrJeśli ktoś z kolegów ma taką część na zbyciu od wyżej wymienionych kręciołków to bardzo proszę o cynk.Serdecznie pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Najbardziej newralgiczna część w czarnuszkach .Będzie trudno zdobyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrag80 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Tak wiem, że newralgiczna załatwiłem ją przez własną głupotę, twardy zaczep na plecionce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Tak wiem, że newralgiczna załatwiłem ją przez własną głupotę, twardy zaczep na plecionce.No nic nie powiem .Przenigdy nie szarpię kołowrotkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrag80 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Poza tym miałem luz na rotorze (tulejka na pinionku) i na korbce, trza zakupić łożyska na albeco i wstawić w miejsce tulejek, skasować podkładkami luzy na przekładni i będzie jeszcze służył, ale tylko na monofilu. Mam sentyment do tego kołowrotka i bardzo lubię hamulec walki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Poza tym miałem luz na rotorze (tulejka na pinionku) i na korbce, trza zakupić łożyska na albeco i wstawić w miejsce tulejek, skasować podkładkami luzy na przekładni i będzie jeszcze służył, ale tylko na monofilu. Mam sentyment do tego kołowrotka i bardzo lubię hamulec walki.Mam też 4000superx-a, miałem sprzedać ale sentyment nie pozwala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Nie tylko w czarnuszkach, wydaje mi się, że po określonym przebiegu to się po prostu rozpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrag80 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Nie tylko w czarnuszkach, wydaje mi się, że po określonym przebiegu to się po prostu rozpada.Też tak sądzę, mój miał już trochę nakręcone, poza tym kupiłem go z drugiej ręki kilkanaście lat temu. A to siodełko wodzika wormshafta ma bardzo cienkie ścianki (widać na foto, które załączyłem), jest po prostu wytarte od osi szpuli i dlatego pękło pod obciążeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 A może "cały" 3000 Super Aero GTM jako dawca? Piszę w cudzysłowie, bo strzelił mi kabłąk zaraz za rolką.Albo może swojego chcesz sprzedać na części? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrag80 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 A może "cały" 3000 Super Aero GTM jako dawca? Piszę w cudzysłowie, bo strzelił mi kabłąk zaraz za rolką.Albo może swojego chcesz sprzedać na części?Chętnie bym wziął całego "GTM-a" mojego chcę jednak przywrócić do życia. Napisz proszę na priva ile byś sobie za niego życzył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi