Skocz do zawartości

Częsc do Super Aeoro 3000GT

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...

Witam szanownych kolegów na forum. Powracam do tematu bo klejenie nie przyniosło efektu. Zbyt cienkie ścianki, ów elementu, a więcej kleju nałożyć się nie da bo trze o wewnętrzną część przekładni głównej i dupa zbita.

Więc dalej poszukuję siodełko wodzika wormshafta. Pogrzebałem trochę w schematach od szimaniaków i taki sam numer tej części (5263-oscillating slider) mają następujące kręcioły:

-super aero 3000/4000 gt/gtm

-super x 3000/4000 gt/gtm

-super x match 3000 m/hs

-stradic x 3000/4000 gtm

-stradic x gtmh 3000

-twin power 3000/4000 xtr

Jeśli ktoś z kolegów ma taką część na zbyciu od wyżej wymienionych kręciołków to bardzo proszę o cynk.

Serdecznie pozdrawiam Bartek

Poza tym miałem luz na rotorze (tulejka na pinionku) i na korbce, trza zakupić łożyska na albeco i wstawić w miejsce tulejek, skasować podkładkami luzy na przekładni i będzie jeszcze służył, ale tylko na monofilu. Mam sentyment do tego kołowrotka i bardzo lubię hamulec walki.

Poza tym miałem luz na rotorze (tulejka na pinionku) i na korbce, trza zakupić łożyska na albeco i wstawić w miejsce tulejek, skasować podkładkami luzy na przekładni i będzie jeszcze służył, ale tylko na monofilu. Mam sentyment do tego kołowrotka i bardzo lubię hamulec walki.

Mam też 4000superx-a, miałem sprzedać ale sentyment nie pozwala.

Nie tylko w czarnuszkach, wydaje mi się, że po określonym przebiegu to się po prostu rozpada.

Też tak sądzę, mój miał już trochę nakręcone, poza tym kupiłem go z drugiej ręki kilkanaście lat temu. A to siodełko wodzika wormshafta ma bardzo cienkie ścianki (widać na foto, które załączyłem), jest po prostu wytarte od osi szpuli i dlatego pękło pod obciążeniem.

A może "cały" 3000 Super Aero GTM jako dawca? Piszę w cudzysłowie, bo strzelił mi kabłąk zaraz za rolką.

Albo może swojego chcesz sprzedać na części?

Chętnie bym wziął całego "GTM-a"  :)  mojego chcę jednak przywrócić do życia. Napisz proszę na priva ile byś sobie za niego życzył.