didi Opublikowano 28 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2021 Jak się ma ten 0,80mm po spotkaniu ze szczupaczymi zębami? Nie miałeś jeszcze obcinki?nie,nigdy nie było obcinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 28 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2021 Tak pytam bo mi niedawno szczupaczek odgryzł 0.92mm w kilku sekund, wrzucałem zdjęcie na forum i pisałem o tym. Kwestia czasu i jak łyknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 29 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2021 Tak pytam bo mi niedawno szczupaczek odgryzł 0.92mm w kilku sekund, wrzucałem zdjęcie na forum i pisałem o tym. Kwestia czasu i jak łyknie.bardzo rzadki przypadek ,aż niewiarygodne,pomimo tego w pewnych sytuacjach jest to najlepszy jak dotąd materiał i nie zniechęcał bym się do niego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 29 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2021 Akcja przy brzegu podczas brodzenia, wszystko jak na patelni. A tak od boku prosto w główkę z wkrętką. Guma pig shad junior 20 cm. Zacięcie i siedzi szczupaczek koło + - 55cm po czym po kilku obrotach korbą ścina fluorocarbon Berkeley 0,92mm świeży przypon nie łowiony wcześniej. Miałem gopro na głowie ale akcja trwała tak krótko że nie zdążyłem włączyć. Pierwszy raz miałem taki przypadek, trochę ryb już wcześniej wyjąłem na fluoroc. i zawsze wymieniam przypon jak czuje pod palcem że gdzieś naruszony, tu akurat tyle co założyłem świeży przy okazji zmiany plecionki. Być może pech, przypadek, narazie wróciłem do tzw.stalek. Przy okazji odkryłem świetną linkę, minus to cena o nazwie,, stroft niti polywire " mega linka, póki co nie używałem nic lepszego,do pewnych średnic idzie wiązać węzłem, nie trzeba tulejek. Do fluorocarbonu się nie zraziłem. Następnym razem założę 1.1mm i po temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 Nie jestem pewien tego przegryzienia, może przypon był źle zawiązany lub zaciśnięty. Może miał jakąś wadę. Nad wodą zdażają się różne dziwy, pęka mi stalka na szczypaku z 3 kg, stalka do 12kg, drugiego dnia na okoniówkę do 7g wyjmuję szczupaka 75cm, na okoniówce ostatni odcinek to przypon z żyłki 0,16. Co do flurocarbonu na sandacze to ja stosuję 0,30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 6 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2021 Ja tam jestem pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 Ale te fluorocarbony 0,80 czy 0,92 to na sandacza? Bo taki jest temat.Ostatnie dwa sezony używam 0,32 mm fluorocarbon Zayo firmy Kureha, a dystrybuowany przez Colmic, bez zarzutu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 (edytowane) Jak już zapewne czytałeś zapytałem jak ma się taki przypon z zębami szczupaka. W łowisku gdzie występuje sandacz można się domyśleć że prędzej czy później na gumę sandaczową przywali szczupak i przetnie bez problemu ten fluorocarbon 0,32mm. Chyba że masz to już wkalkulowane lub liczysz na łud szczęścia. Co jest tutaj nie na temat? Czy z kolegą didi nie mogę wymienić zdań na forum? Jakieś pozwolenie muszę mieć czy tylko można na priv. Edytowane 12 Grudnia 2021 przez mepps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 Jak już zapewne czytałeś zapytałem jak ma się taki przypon z zębami szczupaka. W łowisku gdzie występuje sandacz można się domyśleć że prędzej czy później na gumę sandaczową przywali szczupak i przetnie bez problemu ten fluorocarbon 0,32mm. Chyba że masz to już wkalkulowane lub liczysz na łód szczęścia. Co jest tutaj nie na temat? Czy z kolegą didi nie mogę wymienić zdań na forum? Jakieś pozwolenie muszę mieć czy tylko można na priv.Mnie zapytowywujesz o pozwolenie na dyskusję, o fluorocarbonie na szczupaki w temacie sandaczowym ? A co ja, admin jestem? Można i o szczupakach dyskusje rozkręcać, tylko ktoś kto potrzebuje wiedzy o przyponach sandaczowych, będzie przekopywał się przez lawinę postów bez znaczenia w temacie.Ten post jak i powyższy o9czywiście do usunięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 Tak fluorocarbon 0.80 - 0.92mm i grubszy może być przyponem na sandacza jak i okonia lub inne gatunki ryb. Jeśli sytuacja tego wymaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 Moje największe sandacze (kilka 85+) złowiłem na fluo 0,7mm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi