Skocz do zawartości
  • 0

Osaka Show 2007

admin

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Widzę, że po Ameryce teraz w Japonii wykorzystują mój pomysł na segmentowe przynęty :mellow: Tylko u nas nikt się tym nie zainteresował a opisałem to w 1997 r. Można było pewnie na tym zarobić parę zeta. Zarabiają inni. Znowu wyszło po Polsku :angry:

No tak Robercie ... do nas musi przyjść z US albo z Japonii. Sami jesteśmy mało zdolni :D

Pozdrawiam

Remek

• 0

Widzę, że po Ameryce teraz w Japonii wykorzystują mój pomysł na segmentowe przynęty :mellow: Tylko u nas nikt się tym nie zainteresował a opisałem to w 1997 r. Można było pewnie na tym zarobić parę zeta. Zarabiają inni. Znowu wyszło po Polsku :angry:

O Robercie to nie tak. Mam znajomego który kopiował Twoje przynęty i łowił na nie z powodzeniam. Przynęta trudna do wykonania domowym sposobem.

• 0

Ciekawe jak mu to wychodzi. Ja zmodyfikowałem (uprościłem) kształt tej blaszki i mam inny sposób łączenia. Najlepiej zamówić wycięcie części laserem. Musi to być taki laser który daje gładkie powierzchnie, czyli dużej mocy. Najbardziej upierdliwe jest wiercenie bo tu błąd powoduje, że segment albo się nie ruszają albo się przełamują, co skutkuje wieszaniem się kotwiczki o żyłkę. Nowy kształt bardzo ułatwia dopasowanie segmentów. Najciekawsza wersja to taka która ma pierwszy największy segment z ciężkiego metalu a pozostałe segmenty z lekkiego. Ma bardzo żywą akcję. Planujemy jesienią nagranie filmów z połowu na ta przynętę. Jak się uda to zrealizować, to będzie mega hit filmowy :mellow: Nie ma nic bardziej widowiskowego od łowienia na takie przynęty :mellow:

• 0

No to współczuję. Znam ten ból :angry: Cały problem z wycinaniem polega na znalezieniu firmy która wykona bez łaski małe zlecenie. Koszt (z materiałem) nie jest duży bo za jedną blaszkę z nierdzewni 4 mm wychodzi poniżej 3 zł. Tak więc szkoda pilnika :D

• 0

• 0

Zgadza się, inny świat. Przypomniał mi się dowcip jak to chłop ze wsi wygrał wycieczkę do Osaki. Niestety nie mógł tam dotrzeć bo w Tursku gdzie mieszkał ani w Połańcu i w Staszowie a nawet na dworcu w Kielcach nie wiedzieli gdzie jest ta Osaka. W końcu dotarł tam jakimś cudem. Kiedy nadszedł czas powrotu, poszedł na dworzec w Osace i porosił o bilet do Turska. Na co kasjerka odpowiedział, „Do Turska Małego czy Dużego? :lol: