Skocz do zawartości
  • 0

Montaż silnika dziobowego

lukaszkosciukiewicz

Pytanie

Pacjent Solar 360 Sport

Macie jakieś patenty na wypoziomowanie dziobu pod montaz silnika dziobowego ? W starym solarze niestety dziób jest ścięty pod kątem zarówno w stronę "wody" jak i na boki w stronę burt ponadto wzmocnienie dziobu jest wlaminowane tylko na linii knagi (niezbyt szeroką prostokątną deska).

Muszę jakoś sensownie to wszystko wzmocnić i zniwelować te krzywizny aby uzyskać plaska poziomą powierzchnię pod montaz motorguide xi3, oczywiście knagi pozbede się poprzez nawiercenie otworu rewizyjnego. Od producenta wiem że knaga jest skrecana ale niestety nie ma tam dostępu od przedniej bakisty.

6767afcbd6039e0bcddf444e4136f2a5.jpg312ffd9eff2e7df1530e0622985d11aa.jpg

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Taka podpowiedź...jakby ktoś chciał wydać 25zl zamiast 200 na klips rama do podpory dziobowki,ja zastosowałem uchwyt do skręcania perkusji,można kupic w każdym muzycznym,koszt 25zl średnica 35mm,solidny metal,żaden plastik

...a reszta uchwytu ? Tzn dół kulkowy i mocowanie do burty skąd wytrzasnąłeś ? :)

• 0

klips taki kupowałem na aliexpress za 30pare złotych służy mi akurat do mocowania echa na relingu ale do silnika też się nada. przesyłka 10 dni max.

jutro do mnie też silniczek mg xi3 zjedzie i też półokrągły dziób, pacjent Laos 430. ech....

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez mariusz1976

• 0

50,41 zł 32%OFF | Jadkinsta Tough Claw kierownica podstawa zacisk z 1 cal uchwyt kulowy i podwójne gniazdo Arm dla gopro klip motocyklowy uchwyt

https://a.aliexpress.com/_B0q1r9

teraz trochę drożej może promocja była czy coś

Edytowane przez mariusz1976
  • Like 3

• 0

Półokrągły dziób, będzie podobna rzeźba jak u mnie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Kupiłem xi5 i dobrze, ze trafiłem na Twoje robotę. Miałem podobną wizję ale z przodu jeszcze przez gumę zrobię podporę dla umocnienia całości.
  • Like 1

• 0

Taka podpowiedź...jakby ktoś chciał wydać 25zl zamiast 200 na klips rama do podpory dziobowki,ja zastosowałem uchwyt do skręcania perkusji,można kupic w każdym muzycznym,koszt 25zl średnica 35mm,solidny metal,żaden plastik

W jakim mieście kupiłeś? W Krakowie w 3 sklepach bylem i niestety lipa, nigdzie nic takiego nie mają.

• 0

Witam

Jako że mój Solar 360 jest w trakcie produkcji, kompletuję powoli akcesoria i gadżety.

Za Waszą namową kupiłem takie mocowania na Ali, oczywiście wziąłem wszystko ameliniowe a nie plastik.

Nie miałem styczności z oryginalnymi produktami Ram, ale te z Ali wyglądają na prawdę solidnie i nie widzę powodu żeby ponad dwukrotnie przepłacać (mam nadzieję że nie będę żałował tych słów, tfu).

Llinków nie będę wklejał, bo kilka postów wyżej jest i wszystko można ogarnąć, wystarczą chęci i pół godziny.

Same uchwyty na wędki kupiłem na stronie Foxa, także jak najbardziej polecam.

W drodze są jeszcze dwie przyssawki, winda kotwiczna i uchwyt na telefon, jak dojdą to dam znać.

Jako że sprzęt pochodzi z Ali, napisałem również w odpowiednim temacie.

post-65275-0-96997400-1615328100_thumb.jpgpost-65275-0-35794900-1615328116_thumb.jpg

• Like 1

• 0

To jest laos 430. W zeszłym roku zapłaciłem 7200 za nową łódź za solara trzeba było dać około 10tyś więc nie wybredzałem, rzeźba z góry zaplanowana ale 2800 zostało w kieszeni. Dzisiaj zamontowałem silnik a zostało jeszcze elektrykę położyć przez całą długość łodzi do ładowania akumulatora z silnika + jeszcze jeden elektryczny silnik na rufie. Ale to już kosmetyka.

• 0

Skorzystam z Twoich fotek PawelMAT, a jak grubą blachę wybrałeś i czemu nie lżejsze aluminium?

Zamowilem 3mm, wiekszosc masy silnika i obciazenia pozostaje na dziobie lodki stad ta grubosc. Takim rozwiazniem chcialem lepiej rozlozyc ciezar silnika na dziobie i zapewnic dobry podklad pod wkrety. Zalezalo mi zeby byl nadal dostep do bakisty i cienka podstawa. Przy tym mocowaniu konstrukcje bedzie dodatkowo uszytwnial sam uchwyt ktorego 3 z 4 punktow mocowania beda na dziobie, jeden do metalowej podstawy. Podstawe bede mocowal na nitowkrety tam gdzie nie mam dostepu od spodu i na nierdzewne sruby z nakretka i podkladka gdzie dostep jest.

Jak dostane gotowy element wrzuce fotki jak wyszlo i swoja opinie czy to bylo ostatecznie dobre rozwiazanie:)

Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka

• Like 1