Skocz do zawartości

Nowe Przelotki Fuji KR ! New Concept System Guide

mrWhite7

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawe : ) :) :)

Top przypomnienie nosił fantazyjny strój, a następnie wstępnie ustalające położenie jagód prowadzi nas w środku pomiędzy przewodnikiem Butt - około przewodniku top.

i wszystko jasne o to mi chodziło :)

Edytowane przez mrWhite7

• 4 tygodnie później...

przez to auto  pomniejszanie zdjęcie bardzo straciło na "efektowności" :)

ja planuje TX-714MH lub jeśli znowu przyjdą krzywe to Xtreme 71MHXF-B na 4,5

i Xtreme 68MXF-B na 4.0, ale fabrycznie jest tam 12 przelotek (6xKT 4) i zastanawiam się czy lepiej nie na 4,5, może wyjdzie mniej

ps. Dąbek jaki masz blank M1 ?

Edytowane przez bazyloss

a widziałeś może ten 17lb, ja widziałem ten 10 i 12lb i zrobiły na mnie bardzo dobre wrażenie

ja jeszcze nie zamówiłem, nie mam jeszcze blanków i nie mogę ich pomierzyć pod ECS (Matagi) i wkurza mnie już czekanie po 4-5 tygodni na Phenixa i do tego jeszcze może przylecieć "pokręcony"

JEN teraz niski i trzeba już zamawiać (komplet tytanów SIC KR 10 ; 5,5 ; 4,5...... z zapasem 2x KT i szczytową FC - 285zł)

Edytowane przez bazyloss

Nie tego nie widziałem .Łukasz miał jakiegoś ale poszedł na testy do Szczecin i nie zdążyłem.Czekam na dwuskłady .17lb w jednym kawałku to musi być niezła pałka ,pewnie obleci gumy na łbach 35+ i slidery 10S. Ja jestem zauroczony ugięciem tego 10LB pod obciążeniem ,czegoś takiego szukałem pod szczupaka na lekko :) Miałem dylemat czy brać jego ,czy 12LB 6'9" ,ale stwierdziłem ,że dodatkowe centymetry przydadzą sie  w płytkich zatokach ,przy gumach i obrotówkach.Bo w dole oba mają ten sam power.

Edytowane przez Dąbek 111

właśnie szukam takiego mocarza do główek od 20 do 35g + 3-4" :) i niezbyt drogiego, bo będzie dość rzadko używany :)

ten 12lb, który ja oglądałem to był chyba 7'2" i wydawał się dość uniwersalny, szybki w podbiciu i zacięciu, a trochę głębiej (i bardziej równomiernie) pracujący pod obciążeniem niż UMBX ML

wiesz co ma być z dwu składów ?

Edytowane przez bazyloss

• 2 tygodnie później...

Powiem tak ,4.5 od 4 wysokością praktycznie się nie różnią.Właśnie kręci się u mnie na suszarce 5S70MHF-G zbrojony pod multik od 10LN do 5.5L,w sumie 11 sztuk z Topem .Próbowałem kończyć na 5 i ni cholery nie chciało wyjść na 11 sztukach .Na 12-u moż udałoby się.Wiec 12 sztuk 4.5 nie zrobi krzywdy blankowi,smiało kończ na 4.5 w 12 sztukach.Ja też zamówiłem wiecej do M1 :)

W linku poniżej moj MHX S871-2 uzbrojony w KR

http://jerkbait.pl/topic/22387-wymarzona-okoni%C3%B3wka/page-2

Szczerze,osobiście ubrałbym tą zapałkę o cw 6g w PB minima od16 match do 4 a nawet 3L lub V.

W/g mnie system KR  w zbrojeniu spina czy kasta to świetna alternatywa,dla innych przelotek montowanych w dość mocnych kijach,mały ring i mocna ramka,w kijach UL nie widzę sensu stosowania,są poprostu lżejsze od nich przelotki ,mogące wyciągnąć wiecej z delikatnego blanku.Ale to moje zdanie i każdy ma jak lubi