paawelek83 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Jacek zawsze możesz dokupić i uzbroić sobie dwie szczytówki jedna na lato a druga na zimę a tak serio to jak ma zamarznąć to czy to będzie 4,5 czy 5 to jeden wał i tak są małe więc je szybko skuje a ja osobiście widzę ten blank uzbrojony najdelikatniej na szczycie jak się tylko da więc wybrał bym 4,5 i dla siebie też chyba taką opcję wybiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) KB tylko pierwsza po stozku ('w srodku' wedki) - jako choker, ona ma wieksza powierzchniowo stopke zeby przyjac naprezenia:potem lecisz juz KT:Beda zdecydowanie lzejszetak ze zdjęcia to nie tylko stopka jest mniejsza ale również wygląda że ramka jest delikatniejsza Edytowane 20 Stycznia 2013 przez paawelek83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacavip Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 No to w takim razie będzie zamianka 5 szt KB na KT - dzięki za radę.@Paweł z tymi dwoma szczytówkami to nie głupi pomysł - od razu poproszę @Krzyśka o dwa dolniki - jeden na zimę ze zitegrowana rękawiczką pzdr,jacavip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 dobre z tą rękawiczką. dla takiego zmarźlucha jak ja to by było niezłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Przepraszam patrzyłem na strony Fuji i tam tylko 4,5 szkoda, że 5 nie ma do mocniejszych późno-jesienno-zimowych zastosowań bo 4,5 i 4 to w mig zamarzną. Tez fakt, przydala by sie opcja z 5KB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzisław Czekała Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 No to w takim razie będzie zamianka 5 szt KB na KT - dzięki za radę.I automatycznie 0,2g mniej na szczycie, a jak byś dał 4 to zysk jeszcze większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 a zbroił już ktoś casta wg K-R ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 (edytowane) Ludzie robią ale jakoś nikt nie chce pochwalić się testami , jedynie na stronach internetowych można przeczytać o porównaniach i dobitnie wszystkie testy "na papierze" wypadają lepiej niż "stary" NGC oraz tradycyjny długi stożek od wejścia do topuFajną stronkę zamieścił WOBI można sporo poczytać i jednak nitkt już z pewnością nie powie "że to już było ale inaczej" lub inne tego typu rzeczyPowtórzę za WOBIMhttp://www.guidesnblanks.com/page/fuji_catalogueoraz porównanie NGC do KR oraz tradycyjnego w casthttp://www.guidesnblanks.com/page/breakthrough_no4_in_fuji_k-r_conceptporównanie NGC do KR concepthttp://www.guidesnblanks.com/page/fuji_k-r_concept_for_spinning_rodPorównanie wyważenia wędki oraz długości rzutu NGC oraz KR concepthttp://www.guidesnblanks.com/page/remarkable_features_of_fuji_k-r_conceptPorównanie drgań szczytówki w NGC i KR concept a co za tym idzie z dokładnością rzutuhttp://www.guidesnblanks.com/page/fuji_guide_concept_feature_1_greater_sensitivitNie mówiąc już że wędka w systemie KR będzie generowała większą moc zacięcia oraz bezpieczniejszy hol ponieważ będzie po prostu mocniejsza Edytowane 23 Stycznia 2013 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 dzisiaj zrobiłem testy nad wodą kijka na klenio-jazie -Byron 3,0m do 10gr , miał założone LV w ilości 9szt łącznie ze szczytem , po skórkowaniu z starego lakieru całego blanku i założeniu przelotek KR w ilości 11 sztuk łącznie ze szczytem , kijek zyskał całkiem inne życie , stał sie bardziej szybki i czulszy ,testy zrobiłem nad rzeką , co prawda wiatr był dość silny ,ale po znalezieniu miejsca które od niego osłaniało zrobiłem testy na lekkich wabikach ,przy użyciu żyłki 0,16 na kołowrotku 2500 i plecionki 0,08 pp na kołowrotku 1000 , co prawda próby były nie do końca miarodajne bo jednak wiatr mocno kręcił ,ale żuty całkiem przyzwoite wychodziły ,jak nie lepsze teraz pozostaje polakierować omotki i czekać na wiosnę podziękowania dla kolegi @mrWhite7 za pomoc w doborze przelotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Cieszę sie że mogłem pomóc trochę , teraz czekamy na następne testy bo z tego co się orientuję kilkunastu kolegów zdecydowało się przezbroić kije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 dzisiaj zrobiłem testy nad wodą kijka na klenio-jazie -Byron 3,0m do 10gr , miał założone LV w ilości 9szt łącznie ze szczytem , po skórkowaniu z starego lakieru całego blanku i założeniu przelotek KR w ilości 11 sztuk łącznie ze szczytem , kijek zyskał całkiem inne życie , stał sie bardziej szybki i czulszy ,testy zrobiłem nad rzeką , co prawda wiatr był dość silny ,ale po znalezieniu miejsca które od niego osłaniało zrobiłem testy na lekkich wabikach ,przy użyciu żyłki 0,16 na kołowrotku 2500 i plecionki 0,08 pp na kołowrotku 1000 , co prawda próby były nie do końca miarodajne bo jednak wiatr mocno kręcił ,ale żuty całkiem przyzwoite wychodziły ,jak nie lepsze teraz pozostaje polakierować omotki i czekać na wiosnę podziękowania dla kolegi @mrWhite7 za pomoc w doborze przelotek Jak Kolega zrobi testy rzutowe, przy bezwietrznej pogodzie to proszę się podzielić spostrzeżeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 wiatr był boczny ,więc myślę że rzuty byłyby dalsze , ale i tak dalej niż przy oryginalnym uzbrojeniu , teraz czekam na wiosnę i spostrzeżeniami na pewno się podzielę , test był robiony na szybko , chciałem się przekonać czy wszystko jest oki ,przed lakierowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Jeśli to byron xt12 to super kijek na pewno wyszedł bez dwóch zdań. Oglądałem kije tak zbrojone w FC bodajże we wtorek ... robią pierwsze wrażenie duża ilością przelotek , lekkoscią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 ten który ja przerobiłem to Byron - Grey Mammoth Senso Cast 3,0- 2-10gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 pokazał się nowy katalog Fuji i nowe rozmiary i rozkłady w KR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 można odnośnik- link , do tego katalogu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 (edytowane) http://www.fujitackle.com/catalog/pdf/rodcomponent2013.pdf mnie zaciekawiła i zmartwiła strona 8 w ubiegłorocznym katalogu KR dla Cast był opisany jako wędki "lekkie" z KB i KT 4 i ciężkie z 4,5mm i myślałem, że można uzbroić będzie 12lb w 4 i 18-20lb w 4,5 teraz wyglądana to, że można tak zbroić kije tylko od klasy MH , niestety plik PDF i strona we Flash'u jest tak kodowana, że nie da się tekstu wkleić choćby do Google tłumacza, może ktoś zna inny sposób ? Edytowane 3 Lutego 2013 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 dzieki za linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 (edytowane) Dzięki za stronkę z plikiem .pdf .Teraz będzie można zbroić także blanki klasy M,MH oraz H w system KR co daje nowe możliwości .Bardzo ładnie zobrazowane jest wyznaczanie stożka , szkoda że opis jest tylko po japońsku ale rysunki są jednoznaczne.O co chodzi z tą obróbką .pdf bo ja widzę że nic nie jest kodowane i możesz zrobić z tym plikiem wszystko bo chcesz np. interesująca cię strona nr.8 Mógłby ktoś pomóc bo nie bardzo " czytać po japoński" ale z tego co tu widzę chyba trzeba wyznaczyć stożek oś kołowrotka i górne krawędzie wewnętrzne pierścieni przelotek Dzięki pojawieniu się nowych przelotek KL-M oraz KL-l ,6M-8M 5,5L-7L oraz 5KB -6 KBmamy nowe możliwości zbrojenia blanków o wytrzymałości do 25 lb Przykłady zbrojenia spinnów klasy M,MH,H Stosując nowe przelotki KL-L musimy pamiętać że przejmują one rolę Chokera od przelotek KB które taką rolę wcześniej spełniały Kombinacji zbrojenia wiele , w zależności co potrzebujemy ale wygląda to bardzo lekko ,stabilnie i myślę że przybędzie entuzjastów Edytowane 4 Lutego 2013 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Dzięki za wklejenie inforgrafiki @mrWhite - dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Dzięki za wklejenie inforgrafiki @mrWhite - dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Strona nr 7 - super samouczek. Dedykuję wszystkim zwolennikom koncepcji 30-20-12-... Swoją drogą, aż dziw bierze, że nie pokusili się o podobne opracowania dla Y. A może się pokusili, tylko się nie spotkałem. W każdym razie tabele z new conceptem na Y wyglądają nieco inczej, nie znajdzie się w nich tej "radosnej" dowolności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacavip Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 @krzysiek, ciekawe czy nowy koncept pozwoli na jeszcze dodatkowe odciążenie MHX'a ?pzdr i zdrówka życzę,Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Pytanie, co jest na topie Pamiętajmy, że przelotki K nie są z pianki. K o danej wysokości ma mniejszy ring od Y i będzie pewnie trochę lżejsza. Ale nie przeceniajmy odchudzenia stożka. Blank w tym obszarze jest sztywny a ramię krótkie. Najbardziej istotne jest szybkie zejście – czwarta przelotka ma np. 6 czy 5,5. Przy szybkim zejściu z Y na L-ki szczyt może wyglądać bardzo podobnie. Tylko stożek będzie znacząco inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 @krzysiek, ciekawe czy nowy koncept pozwoli na jeszcze dodatkowe odciążenie MHX'a ?pzdr i zdrówka życzę,JacekZawsze można zastosować opcję droższą a wtedy wagowo będzie to tak wyglądało ...ale czy koniecznie do MHXa ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi