Skocz do zawartości

KLENIE - raz jeszcze!

@borys

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj wybraliśmy się ze znajomymi na taki fajny kanałek <_< Brały okonie i małe kleniki na jaskrawego paprocha. A na Odrze w mojej okolicy zaczeły chodzić jazie, niektóre zaczeły już wchodzić do małej rzeczki :D

mówisz o pierwszym kanałku jak sie na stany jedzie??

• Odpowiedzi 94
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Dzięki za wstawienie fotki :D Fajne maluszki, tylko kotwiczki rzeczywiście jakieś małe.. ja bym założył większe dla pewniejszego zacięcia :D Ale skoro Tobie się sprawdzają takie to nie ma co kombinować :D Które z tych ostatnio Ci się tak dobrze sprawują? Jeden już gościł na zdjęciu ale na pozostałych ryby były już odhaczone.

@Ginel,

gratuluje kleni :D Ja w tym sezonie nie miałem jeszcze okazji wybrać się na te rybki.

Kotwiczki przy twoich wobkach, mi także wydają się nieco za małe. Ale najważniejsze, że tobie się sprawdzają.

@Wujek,

i jak było? Ja jeszcze nie byłem na Wiśle w tym roku.

Szczerze mówiąc czekam tylko na czas zwodowania łajby :D

To jeszcze nie to, postałem w wodzie z półtorej godziny i wymiękłem, zimna jak cholera, choć tylko lekko trącona i jak na tę pore roku niska. Trzeba tylko poczekać jak się podgrzeje i będzie dobrze, myślę że jak tak dalej pójdzie to w tym roku szybciej się zacznie. Raz jakby coś trąciło,ale to może tylko moja wędkarska wyobraźnia po zimie :D Potem testowałem woblery.

wujek

To jeszcze nie to, postałem w wodzie z półtorej godziny i wymiękłem, zimna jak cholera, choć tylko lekko trącona i jak na tę pore roku niska. Trzeba tylko poczekać jak się podgrzeje i będzie dobrze, myślę że jak tak dalej pójdzie to w tym roku szybciej się zacznie. Raz jakby coś trąciło,ale to może tylko moja wędkarska wyobraźnia po zimie :D Potem testowałem woblery.

wujek

Tak też myślałem, że tak powiesz. Zdziwiłbym się jakbyś pochwalił się już teraz złowionym na spinning kleniem lub jaziem z Wisełki.

Woda jest zimna jak cholera, ale moim zdaniem wszystko zacznie się o miesiąc wcześniej niż w zeszłym sezonie.

Akurat jak zwoduję z Gromitem pychówkę. :D

wujek

Tak też myślałem, że tak powiesz. Zdziwiłbym się jakbyś pochwalił się już teraz złowionym na spinning kleniem lub jaziem z Wisełki.

Woda jest zimna jak cholera, ale moim zdaniem wszystko zacznie się o miesiąc wcześniej niż w zeszłym sezonie.

Akurat jak zwoduję z Gromitem pychówkę. :D

Koniec marca/początek kwietnia wybieram zaległy urlop, więc pewnie też popływam z Piotrem, ale na początku trzeba będzie ryb poszukać bliżej brzegu,więc pewnie łódź na niewiele się zda