Skocz do zawartości

Euro 2012 tuz tuz...

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

Szkoda, że sam wniosków nie wyciągasz przeglądając bardziej szczegółowe statystyki, widząc co się dzieje na boisku.

Ronaldo też dobrze wygląda na papierze, tylko co z tego jak na 15 strzałów w meczu w bramkę trafiają 2?

Zdecydowanie uważam, że o wiele większą rolę w Naszym zespole podczas tego Euro odegrał Polański niż Obraniak.

• Odpowiedzi 498
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

przepraszam, zle mnie zrozumiales ale to dlatego, ze to ja sie zle wyrazilem, w zasadzie powinienem precyzyjnie napisac co mam na mysli, a mianowicie, ze takie wypowiedzi sa (lub moga byc odebrane jako) bardzo populistyczne i odzwierciedlaja klimaty a nie realia ...

sorry, jezeli poczules sie urazony :D

Faza grupowa dobiega końca. Przejżałem tabele. W Naszej grupie A sytuacja kuriozalna Czesi z bilansem -1 wychodzą z grupy a Rosjanie z bilansem +2 odpadają. Najciekawsza sytuacja jest w grupie D. Francja i Anglia po 4pkt przy bilansie odpowiednio +2 i +1. Przy czym w bezpośrednim spotkaniu był remis. Ukraina 3pkt przy bilansie -1 ale z w spotkaniu z Francją polegli. :D

...A tak od siebie mam wielkie zyczenie -niech Darek Szpakowski przejdzie na jaka emeryture czy rente,bo sluchac sie nie da...a to zamkniety dach przeszkodzil ,a to druga polowa z Rosjanami tak reprezentatow wykonczyla i wiele innych wczesniejszych gaf i stekania-zal tego sluchac...niech to komentuje czy Borek czy Kolton---chlopaki znaja sie na wspoczesniej pilce itd

martek jest to również moje życzenie (i wielu moich znajomych również), słuchanie tej komentatorskiej kompromitacji wywołuje we mnie odruch wymiotny, bo komentator z niego jak z koziej dupy trąba.

Już od lat mecze przez niego komentowane załatwiam jednoznacznie, mianowicie wyłączam głos, bo słuchanie debilizmów wypowiadanych przez medialnego klakiera pzpn-u jest ponad moje nerwy.

Maciek 7

Jeżeli Ty porównujesz ofensywnego gracza, który ma 2-3 partnerow na połowie przeciwnika i jego osiągnięcia do defensywnego kolesia , który wraz z kilkoma partnerami ma tylko zadania defensywne, do tego caął drużyna pracuje w defensywie, to widać , że nigdy w piłkę nie grałeś i nie masz pojęcia o tym co się dzieje przez 90 minut podczas meczu.

Jeżeli uważasz , że zawodnik oddając 15 strzałów sytuacyjnych jest słabym grajkiem, bo nie trafia to mam kolejny przykład, że nigdy nie znajdowałeś się na boisku. Tym bardziej jak mówisz o krystynie, za którą nie przepadam, ale kopyto to on ma i z 25 m potrafi zaskoczyć.

W naszej reprezentacji nikt nie potrafi tak uderzyć piłki ze stałego jak Ludo, przejżyj kilka kolejek ligue 1, mozesz zobaczyć też kilka ostatnich sezonów, lepsiejsze mecze...

Jakby Obraniak trafił jeden z wolnych w meczu z czechami, gdzie mylił się na serio o bardzo niewiele, to jestem pewien, że przystąpiłbyś pierwszy na kolanach do jego ... i miałbyś inne zdanie...

Dalsza dyskusja z Tobą nie ma sensu bo za dużo informacji wyciągasz od panów komentujących z tvp, a nie na podstawie swojej wiedzy i obserwacji.

nara

Uuulala, odpadamy w doborowym towarzystwie :mellow: Pierwsza polowa super, a w zasadzie pierwsze 30 minut, akcja za akcje, a potem jakby zapomnieli co maja robic, a Portugalia zagrala swoje i wyszla z grupy. Krysia wreszcie trafil, ale sensacyjnych zagran nie bylo. Nie wiem czy zwrociliscie uwage, ze na drugo polowe wyszedl inaczej uczesany (znowu) :lol:

A tak poza Euro to same sukcesy. Pilkarze reczni awansowali do MS, siatkarze zlali Wielka Brazylie i awansowali z pierwszego miejsca do Final Six LS, no i Adamek wypunktowal Chambersa.

@ziom7, nie odpowiedziałeś na żadne moje pytanie więc więcej zadawał ich Ci nie będę. Ochasz się tak nad jego wolnymi jakby wykonywał je co najmniej jak Juninho.

Jeżeli uważasz , że zawodnik oddając 15 strzałów sytuacyjnych jest słabym grajkiem, bo nie trafia to mam kolejny przykład, że nigdy nie znajdowałeś się na boisku. Tym bardziej jak mówisz o krystynie, za którą nie przepadam, ale kopyto to on ma i z 25 m potrafi zaskoczyć.

U piłkarzy istnieje coś takiego jak inteligencja boiskowa, ocena sytuacji a co za tym idzie trafność podejmowania decyzji.

Tekst o kolanach przemilczę, bo widzę, że brak Ci argumentów. Ale faktycznie w meczu z Czechami miał tych wolnych do strzelania, z tych kilkunastu jeden mógł wpaść...

Bez odbioru

Holandia ... :unsure:

Najwieksze rozczarowanie tego EURO. Bez wzgledu na to co sie jeszcze wydarzy.

Wicemistrzowie swiata wracajacy z dorobkiem 0 punktow to wynik naprawde druzgocacy.

A dzis Wlosi...od kilku dni wieszczacy zmowe, ze znow 2:2 ich wyeliminuje :mellow:

Moje typy :

Hiszpania - Chorwacja 2:2 :mellow:

Wlochy - Irlandia 1:1

Pozdrawiam

Guzu

U piłkarzy istnieje coś takiego jak inteligencja boiskowa, ocena sytuacji a co za tym idzie trafność podejmowania decyzji.

Na pytania nie będe Ci odpowiadał, bo sam możesz to rozszyfrowac oglądając po raz kolejny mecze polaków.

po raz kolejny błysnąłeś marną znajomością piłki od kuchni. Juhninio głównie sadził bramy soczystym podbiciem z większych odległosci, piłkę idealnie uderzał opadającą, która nie jednemu bramkarzowi sprawiała problemy. Brazylijczyk był raczej mózgiem drużyny, Ludo to jest z natury boczny pomocnik.

Nigdy nie ochałem się nad jego wolnymi, bo są inni wirtuozi tej sztuki, ale jest w tym dobry, a na pewno najlepszy w naszej kadrze. Takie elementy podczas treningów i gier sa weryfikowane bardzo szybko, jeżeli ktos byłby lepszy w tym motywie od niego, na pewno nie Ludo by je wykonywał.

Jedna zasada, jeżeli zawodnik pod presją na takim poziomie, potrafi się uwolnić i oddać strzał to jest raczej za to ceniony.

nie mówie o strzałach z 40 metrów, tylko o uderzenia z obrębu plus minus pola karnego. Jakby Figo Semanowi nie strzelił w pełnym biegu na euro, od nogi obrońcy chyba w 2000 roku, to pewnie miałbyś go za debila, że w kontrze decydował się na taki strzał. Jakbyś grał to wiedziałbyś, że nawet z 20 metra jest trudno o miejsce do strzału...

Nie wydaje mi się zasadne ocenianie gry naszej reprezentacji w ofensywie, gdyż osoba odpowiedzialna za to - Smuda, grał zupełnie inaczej i wolał się bronić.

Wk.. mnie to, że teraz wszyscy laicy jadą po Obraniaku, oceniając 2 połowe meczu z Czechami. Zauważ, ze nikt nie miał takeigo spokoju przy przyjęciu piłki, wiedział co z nią zrobic podczas Euro, wszyscy go szukali i nie tylko dla tego, ze taka taktyka była i prikaz Smudy. To sa zawodnicy, oni grają na codzień w dobrych klubach i jakby Ludo był kulawy to treningi i gierki by to szybko zweryfikowały i uwież mi , że nikt by do neigo nie grał.

Co do nerwów Obraniaka w meczu z ruskimi, też musisz spojżec na to inaczej, to jest mecz, emocje, chęc wygrania w takim momencie bierze góre nad reszta. Z technicznego punktu widzenia każda zmiana jest zgłaszan wczesniej, więc Smuda nei wiedział, że dojdzie do wolnego. Sytuacja została szybko wyjaśniona, jakby gwiazdował to uwierz mi , że chłopaki nie pozwolili sobie na takie akcje, zresztą w kazdej drużynie takie tematy nei przechodza, wyjatkiem są zawodnicy za grube miliony i ine polityki np w klubach.

oceniajac go spójż troszkę szerzej, a nie na ostatnie 45 minut z Pepikami

Polska nie miala w tych mistrzostwach rezysera gry.Hiszpania ma dwoch a my nie mamy nawet jednej nogi z tych dwoch.Obraniak wypadl najslabiej z czworki farbowanych lisow.Co z tego ze bije stale fragmenty efektownie jak ma je bic efektywnie.W dodatku w biegu jego dosrodkowania sa tragiczne w porownaniu do chociazby obroncy jakim jest Piszczek.Najlepiej z nich zagral Polanski i mam nadzieje ze na niego bedzie stawial nastepny selekcjoner...Czy w tak duzym kraju nie chlopaka o potencjale Mirka Szymkowiaka?A jak nie ma to moze by sie jeszcze jakiegos dalo rade przefarbowac na elimancje MS :mellow: Tylko moze juz nie z francuskiej ligi :lol:

Polska nie miala w tych mistrzostwach rezysera gry.Hiszpania ma dwoch a my nie mamy nawet jednej nogi z tych dwoch.Obraniak wypadl najslabiej z czworki farbowanych lisow.Co z tego ze bije stale fragmenty efektownie jak ma je bic efektywnie.W dodatku w biegu jego dosrodkowania sa tragiczne w porownaniu do chociazby obroncy jakim jest Piszczek.Najlepiej z nich zagral Polanski i mam nadzieje ze na niego bedzie stawial nastepny selekcjoner...Czy w tak duzym kraju nie chlopaka o potencjale Mirka Szymkowiaka?A jak nie ma to moze by sie jeszcze jakiegos dalo rade przefarbowac na elimancje MS :mellow: Tylko moze juz nie z francuskiej ligi :lol:

dobre :D

a pamiętacie 1 mecz Polańskiego i straty jakie robił? uważam , że zagrał euro na przyzwoitym poziomie, przeciwnicy nas cisneli momentami co umożliwiło mu sporo sytuacji do wykazania się w defensywie.

Pamietacie 2 dośrodkowania Obraniaka na początku meczu z Rosją, jak benisz strzelał głową i przypadkowo piłka trafiła w nogi bramkarza, który tam stał i nie kontrolował sytuacji???

A wygrana w powietrzu Perquisa po dośrodkowaniu Obraniaka???

To są elementy, które nie pozostają w pamieci zwykłego kibica, tylko szczegóły, które mogłyby przesądzić o losach Kadry na Euro.

Nie gańmy piłkarzy, szczególnie tych, którzy wczesniej mieli inne paszporty. Zagrali na prawde na wysokich obrotach, nie odpuszczali i po odpadnięciu nie udawali ze łzami.

piszczek nie istniał w meczu z czechami, mały z nim jeździł po stronie jak z gównem, potrafił oddać strzał i po strzale dobijac, co nie jest do pomyślenia.

Piłkarzom nalezy się szacun,nikogo nie można pociskać z nazwiska, odpowiedzialnosc, jak już kiedyś napisałem - trener i związek.

Zawodnicy zdrowia zostawili bardzo dużo.

Aaa jeszcze jedno, brakowało dwóch osób w kadrze, których nei powołał smuda. Kazimierczak, koles dysponujący europejskim - ligowym, przyjeciem piłki, poteznym strzałem z prostego i co najważniejsze dobrym przerzutem piłki na 2 strone. Ile piłek przerzucili polacy w 3 meczach??? Ja nie pamietam żadnego.

Druga osoba to Celeban, jeden z najlepszych obrońców w naszej lidze. Brak tych osób był spowodowany konfliktem Smudy z Lenczykiem. Smuda nei chciał promowac Orestowi zawodników.

tyle