Skocz do zawartości

Zestaw BC pod bolka

grunwald1980

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.Sorry jesli powtarzam temat.Nigdy nie lowilem castem a chcialbym powoli zaczac.Wiem ze moge sie zrazic wiec chcialbym sie zapytac jaki zestaw proponujecie (oczywiscie w ekonomicznej wesji, nie podam ceny bo nie wiem w jakich granicach konczy sie badz zaczyna ekonomia w castingu).Kijek myslalem Sportfish mars cast 300.Tani i po opisie jaki kolega nam przygotowal mysle ze moze do nauki bedzie dobry.Nie wiem jaki multik, do nauki chyba lepiej hamulec magnetyczny??No i przynety mysle ze typowe wobki boleniowe a wiec od ok 10-25 gr + ciezej gumy do ok 40gr.Moze wy podpowiecie cos ewentualnie fajnego zestawu.Jestem kompletnym laikiem jesli chodzi o BC.Pozdrawiam

A czytałeś watek do końca? :mellow:

Opinia opinią, wielu ludzi od tego czasu kręci tymi młynkami, zachowujac minimum zdrowego rozsądku i z tego co wiem więcej hałasu nie słychać.

A ceny... wszystkie strzeliły w górę, od czasu gdy euro po 4,4 bywa.

Ja na przykład chcę zakupić revo inshore i... zonk, tyś ledwie styknie...

No ja wiem o co chodzi :D nie ma mozliwosci wymagac wiele nie dajac praktycznie nic.Z tego co widze http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/abu-garcia-abu-ambas sadeur-revo-inshore-g5-a75-p1494-k10406.html troszke mniej niz 1000 chyba ze nie o tym samym mowisz.Moze najpierw sie z kims zaprzyjaznie kto lowi castem i zobacze jak to smakuje :D mimo wszytsko dziekuje za rady i zainteresowanie.Pozdrawiam

Ta dam! Na pierwszej stronie działu baitcasting :mellow: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=29504&am p;start=0&

Napisałem tam jaki zestaw proponuję, sam nadal nim śmigam i poza specyficznymi, chwilowymi potrzebami jest bardzo OK. Jakbyś znalazł taki kijek i kupił od zaufanego forumowicza używkę do kręcenia, to możesz się nie obawiać spalonego początku i utopionego majątku. Osobiście odradzam na początek mocny, szczytowy kij 300cm, no chyba że zamierzasz wyłącznie ciskać ołowianki na 80m i zwijać ekspresem dopóki ręka nie odpadnie ;) Co do kręćka na początek, to nawet Jaxon za mniej niż 200 złotówek będzie dobry (jak trafisz przyzwoity egzemplarz), za 300 zł są inne chińskie cuda od naszych rodzimych importerów, no i są koledzy na Forum co chcą odsprzedać różnisty, zazwyczaj przyzwoity sprzęt :D

Pozdrawiam

Grzesiek