grunwald1980 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Witajcie.Sorry jesli powtarzam temat.Nigdy nie lowilem castem a chcialbym powoli zaczac.Wiem ze moge sie zrazic wiec chcialbym sie zapytac jaki zestaw proponujecie (oczywiscie w ekonomicznej wesji, nie podam ceny bo nie wiem w jakich granicach konczy sie badz zaczyna ekonomia w castingu).Kijek myslalem Sportfish mars cast 300.Tani i po opisie jaki kolega nam przygotowal mysle ze moze do nauki bedzie dobry.Nie wiem jaki multik, do nauki chyba lepiej hamulec magnetyczny??No i przynety mysle ze typowe wobki boleniowe a wiec od ok 10-25 gr + ciezej gumy do ok 40gr.Moze wy podpowiecie cos ewentualnie fajnego zestawu.Jestem kompletnym laikiem jesli chodzi o BC.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Revo premier po taniosci da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Kurcze troszke mnie zasmuciles :/ ponad 800 ceny z fish-martu i takie opinie http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=85981& amp; moze inne propozycje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 A czytałeś watek do końca? Opinia opinią, wielu ludzi od tego czasu kręci tymi młynkami, zachowujac minimum zdrowego rozsądku i z tego co wiem więcej hałasu nie słychać.A ceny... wszystkie strzeliły w górę, od czasu gdy euro po 4,4 bywa.Ja na przykład chcę zakupić revo inshore i... zonk, tyś ledwie styknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 No ja wiem o co chodzi nie ma mozliwosci wymagac wiele nie dajac praktycznie nic.Z tego co widze http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/abu-garcia-abu-ambas sadeur-revo-inshore-g5-a75-p1494-k10406.html troszke mniej niz 1000 chyba ze nie o tym samym mowisz.Moze najpierw sie z kims zaprzyjaznie kto lowi castem i zobacze jak to smakuje mimo wszytsko dziekuje za rady i zainteresowanie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Tu masz Revo za 125€ http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem=&clk_rvr_id =350775288666&item=380438584144&customid=oesg&me ta_categ_id=56718&ebayCategoryId=56718 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Tu masz Revo za 125€ http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem=&clk_rvr_id =350775288666&item=380438584144&customid=oesg&me ta_categ_id=56718&ebayCategoryId=56718 I to STX... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Nie znam roznicy (nie lowilem Abu Revo), ale cos mi sie skojarzylo ze one jakis czas temu w Niemczech byly sprzedawane nawet w sklepach wedkarskich po 120€. Dlatego sprawdzilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Fishing mart ma tylko na prawą rękę, ja szukam jak zawsze na lewą.STX mi się niezbyt przyda - potrzebuję czegoś 100% na ocean, pod kajak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Ja myslalem ze grunwald1980 szuka Revo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Premiera Wiesz, piłka.... do metalu :mellow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Dzieki koledzy za udzial w temacie narazie zbieram informacje fajnie byloby gdyby ktos z okolic Rzeszowa pokazal z czym to sie je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Ta dam! Na pierwszej stronie działu baitcasting http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=29504&am p;start=0& Napisałem tam jaki zestaw proponuję, sam nadal nim śmigam i poza specyficznymi, chwilowymi potrzebami jest bardzo OK. Jakbyś znalazł taki kijek i kupił od zaufanego forumowicza używkę do kręcenia, to możesz się nie obawiać spalonego początku i utopionego majątku. Osobiście odradzam na początek mocny, szczytowy kij 300cm, no chyba że zamierzasz wyłącznie ciskać ołowianki na 80m i zwijać ekspresem dopóki ręka nie odpadnie Co do kręćka na początek, to nawet Jaxon za mniej niż 200 złotówek będzie dobry (jak trafisz przyzwoity egzemplarz), za 300 zł są inne chińskie cuda od naszych rodzimych importerów, no i są koledzy na Forum co chcą odsprzedać różnisty, zazwyczaj przyzwoity sprzęt PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi