Skocz do zawartości

Woblery T.Świderski

Kielo

Rekomendowane odpowiedzi

Łamańce w fazie testów ,ale mocno do przodu poszedłem ,różne prace ,różne zachowania i bardzo ciekawe spostrzeżenia :-)

Dwu i trzy częściowe wobki to nie lada wyzwanie :-) ,wiadomo można zrobić np. woblera z dwóch części o drobnej pracy przedniej części i merdającym niezależnie ogonkiem podniesionym do góry ,prościzna ale sprawa się komplikuje gdy do ogonka dołożymy kotwiczkę ,wtedy to już nie jest takie proste ,i nie chodzi tu wcale o dobór takiego materiału żeby kotwiczka nie zatapiała ogonka :-) zawsze tworzy się dźwignia ,przeciwwaga , tu już trzeba pokombinować :-).

Takie woblerki i takie zachowania to tylko jedna z opcji ,jedna z kilku możliwości ,najprostsza do wykonania :-) oczywiście dwu kotwiczkowe ,te z jedną to pikuś :-).

Łamańce zostawię dla siebie ,no może nie całkiem tylko dla siebie :-);-):-) ,nie będzie filmików i opisów prac (będą w odpowiednim czasie) ,tylko zdjęcia:-).

Edytowane przez Kielo

Dzięki Panowie :-)

Parf takie zdjęcia pod światło porobione żeby opalkę pokazać ,normalnie to wygląda normalnie ;-).Wyblakłe pasy na okuniu ,zlane z kolorkami :-) tak miało być ,ma być wyblakły ,ostrości nabiera głowa :-)

Okuń to złoto ,zieleń ,czerwień ,perła ,biel ,czerń i opal niebieski to wszystko i strzebla podobnie tylko bez czerwieni i opalizacji.

Praca wobków drobna z przeróżnymi dodatkami ale to już sobie Sławek sam obluka jak do wody wpuści :-)

Edytowane przez Kielo

Dzięki :-) ja jakoś tak nie wiem ,po prostu lubię malować ,jak się podoba to fajnie i mnie to strasznie rajcuje ,lecz nie omieszkam dodać że to tylko malowanie ,grunt żeby praca była odpowiednia i barwy dobrze dobrane :-).

Oj nie, grunt żeby ryby na to brały :lol:

:-) Ubik ja nie wnikam ,ktoś kto zamawia wobki wie czego chce a jeśli tak to znaczy że u niego są skuteczne takie jak zamówił :-):-):-)(czasem coś zasugeruję :-):-)).

Jeszcze raz dzięki Panowie miło tak sobie poczytać hahah:-)

Moje i nikomu nie oddam 7cm.

post-51685-0-21088600-1417809265_thumb.jpg

Edytowane przez Kielo