krzychun Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Ja zamiast klamerek swego czasu bezbarwnym lakierem akrylowym i po chwili, gdy podsechł okładałem tiulem. Po par minytach lakier wysychał przyklejając toul na tyle mocno, że dało się nakładać szpachlę/farbę i wystarczająco słabo, by go bez zniszczenia oderwać. Fajny sposób, bo nic się przy nakładaniu nie przesuwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 5 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Ciekawe ,spróbuję zaraz :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Śledzę uważnie bo ciekawy temat się rozpoczął hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 5 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 (edytowane) Spoko luzik ,można tak ,dobrze się trzyma ,tylko jak się już zaklei to na amen ,ale jak się ma tiul o odpowiedniej fakturce to spoko ,ja często naciągam ,rozciągam itp.itd żeby odpowiedni efekt uzyskać :-) Podklejana i psiknięta i na szybko suszarką przewietrzona :-) spoko wychodzi i szybciutko. Edytowane 5 Grudnia 2014 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 (edytowane) Tak przy okazji Ci przysłodzę trochę. Twoje przyozdobienie przynęt jest zdecydowanie najlepsze jakie widziałem. Pomysłowe, precyzyjne, estetyczne i rewelacyjnie skomponowane.Za tym przyklejeniem na amen. Ważne jest, żeby lakier trochę przysechł zanim się tiulem wobler obłoży. Te akryle z puchy są agresywne i potrafią rozpuścić farbę pod spodem, później farba tężeje klejąc tiul na amen - jak piszesz. złapać ma sam lakier. Edytowane 5 Grudnia 2014 przez krzychun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 5 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 (edytowane) Dzięki konstruktywne uwagi zawsze dobre :-)Chodziło mi o to że jak lakier przyłapie to się już nie da nic naciągnąć ,podciągnąć ,szczególnie w tej dolnej części ,trzeba dokładnie ułożyć tiul zanim się polakieruje.Nic już się nie przesuwa i można się z takim wobkiem obchodzić mniej delikatnie niż z tym na klamerki.W wobku na klamerki łatwo można naciągać (rozszerzać łuski) w poprzek i w pionie ,można naciągnąć np. tylko w poziomie i wtedy lipionek jak siemasz Wiktor itp.itd. Edytowane 5 Grudnia 2014 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 A czym/jak nakładasz farbę na tiul? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejp Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Fajne wobki a malowanie przednie.Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Pędzelkiem nakładam w normalnym trybie a teraz próbuję aero i też da radę nawet drobniutką, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Ja to ładuje szpatułką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 (edytowane) Jak pędzelkiem nakładam to dosyć mocno rozrzedzoną i konkretny typ ,dlatego dosyć długo schnie i nie jest to gruba powłoka i fajnie wychodzi.Wstaw jakieś swoje łuski :-) Edytowane 6 Grudnia 2014 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Nie mam żadnych. Ostatni to jakieś 2 lata temu robiłem. Za leniwy jestem. Ale może zimą coś z nudów nocy zrobię.Ty robisz fajniej, bo cieniujesz na tiulu. malowałem korpus w jakiś kontrastowych kolorach (ciemny grzbiet i biały brzuch) i na to tiul i jeden kolor farby. Po zerwaniu tiulu gąbką dodawałem jakieś akcenty, dwa razy w lakier, natrysk góry i dołu i ostatnia warstwa lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 (edytowane) Różnie robię ,ten na zdjęciu to psikany ale jak robię pyndzlem to łuska jest jedno kolorowa a dopiero potem transparenty ,czasem przez lupę :-).Spójrz na trzecie i piąte zdjęcie strzebelki ,przebija łuska na płetwie ,bardzo drobna (oczko jakieś 0,5mm) i zrobiona inną metodą ,jest na całym wobku ale na zdjęciach słabo widać ,fajnie wychodzi.Zrób i pokaz ciekawy jestem jak innym wychodzi :-) Co by zwiększyć obrót sklepom z tiulami :-):-):-) Edytowane 6 Grudnia 2014 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 A używasz wyłącznie "tiulów" elastycznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Mam rozciągliwe w obie strony i w jedną stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Mam te sztywne, typowy tiul, dlatego mi klamerki tak dobrze nie unieruchamiały go, no i marszczył się, jeżeli nie był równo we wszystkich kierunkach naciągnięty.Muszę rozejrzeć się za elastycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 No pewnie :-)Ten sam kawałek ,rozciągnięty w jednej płaszczyźnie i w dwóch :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 (edytowane) Myki ,myczki ,zalusterkowania ,wężyki :-) ,prace X,Y,V wąskie i szerokie ,szybkie i powolne.Nie zbadane są ludzkie umysły :-) ,niektórzy darzą do czegoś co im umyka ,chcą ,próbują ,wiedzą że jest to dobre ,wiedzą że muszą ,że to nie uniknione a mimo to nadal zaparcie śmieją się z tego co oczywiste ,z tego do czego sami darzą :-):-):-) dziwne? eeeee nie dziwne głupie :-). Edytowane 6 Grudnia 2014 przez Kielo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 (edytowane) 3,7 cm ,drobna praca V ,pływak ,myczki ,szybkie drobne lustereczko na opuszczonym kijku 30cm ,na podniesionym smużak ,przelewowy kilerek kleniowy :-)Ktoś robi takie pod klenia? Edytowane 14 Grudnia 2014 przez Kielo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Z kształtu typowa kleniowa bambaryła praca- sądząc po opisie- bardzo ciekawa. Kiedyś udało mi się zrobić woblera, który pracował w pionowej płaszczyźnie, tzn. "dupa do góry, głowa na dół/ głowa do góry dupa na dół" w płaszczyźnie poziomej praktycznie się nie ruszał. Udało Ci się kiedyś uzyskać taką pracę? mi oczywiście wyszła przez przypadek, jak znajdę tego woblera to nagram filmik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 (edytowane) 6mm ma.Taki delfinek?.Bardzo ciekawe ,nigdy nie próbowałem:-) szukaj dobrze muszę to zobaczyć. Edytowane 14 Grudnia 2014 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Dokładnie tak, taki delfinek! chyba już wiem gdzie go mam, we czwartek, albo piątek mogę Ci go nawet wysłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 (edytowane) Wysyłaj ,w zamian czwóreczkę dostaniesz ,nigdy takiego nie widziałem. Edytowane 14 Grudnia 2014 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 O kurcze, super tylko najpierw muszę iść z nim na rzekę i sprawdzić czy nie stracił swoich właściwości bo by z siebie ściemniacza nie zrobić.Znalazłem jego zdjęcie, zaznaczony na czerwono, obok narysowałem jego kształt.http://zmniejszacz.pl/zdjecie/200/1463415_157_zmniejszacz-pl_173902.jpg dam link co by Ci wątku nie zaśmiecić za bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Fajnie sprawdź proszę :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi