Skocz do zawartości

Woblery T.Świderski

Kielo

Rekomendowane odpowiedzi

A kiedy ty biegasz :-) jak ty tylko w pracowni siedzisz :-)

Motorhead1983 filmiki z prowadzeniem po łuku były by idealne ,tak to powinno być robione ale ja nie zawsze mam dostęp do odpowiedniego odcinka rzeki i sprzętu ,nagram pracę tych łamańców po łuku ,wolno prowadzonych i wrzucę.

Edytowane przez Kielo

Kielo zgodzę się, że 3 filmiki z woblerem prowadzonym: a) po łuku b ) z prądęm c) wolno po prąd dałyby pełen obraz pracy woblera...choć z drugiej strony są woblery "wąskiego przeznaczenia" stworzone tylko w konkretnym celu np. do przytrzymywania w rynnie, wykładające się natomiast przy prowadzeniu w inny sposób; stąd moje pytanie. Ten wobler wyglądał mi właśnie na takiego "specyficznego typa" o konkretnym zadaniu, ale fakt, że filmik kiepskiej jakości więc ciężko coś kategorycznie stwierdzić na jego podstawie.

Edytowane przez motorhead1983

Masz całkowitą rację :-)

Te można prowadzić z prądem ,po łuku ,pod prąd ,przytrzymywać ,nawet w bardzo wolnym uciągu to takie mruczki :-) ,przytrzymywany nie ustoi w miejscu ,człony pracują niezależnie ,nieregularnie ,przy prowadzeniu po łuku rzucając pod przeciwległy brzeg na godzinę 10 -11tą prowadząc na początku z prądem  na wirażu będą się czasem wykładać mocniej boczkiem ,można wspomóc to błyskanie przeginając odpowiednio przednie oczko wiadomo a wszystko na naprężonej żyłce wybierając tylko luz.

Widzę że wiesz o co chodzi ,postaram się nagrać konkretne filmiki łamańców ,będę niedługo w odpowiednim miejscu :-).

:-):-):-)

Edytowane przez Kielo
  • Like 1

Na zdjęciu, na którym jest Twoja córka w warsztacie widać słoiki z lakierem...zamiast reklamówki spróbuj owinąć gwint słoika zwykłą taśmą izolacyjną mocno ją naciągając. Po zakręceniu pokrywki jeszcze raz szczelnie oklej tak, by nie było dostępu powietrza.