Banjo Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 To przecież zwykła kalkomania i do tego jeszcze pomarszczyła się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 O kurcze ,nie sądziłem że się tak będzie podobał taki kiełbik ,dziękuję :-) ,zrobię w takim razie jeszcze parę :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Kurcze, zastanawia mnie jak Ty to zrobiłeś że ten korpus taki wielki ster 'udźwignął'... Nieźle... A na marginesie - odkryłeś zagadkę pracy woblera @Pride - tego co delfinkiem zasuwa?Niedawno przypadkowo uzyskałem taką pracę - wiem co spowodowało w moim taką pracę, ciekaw jestem czy to uniwersalna zasada... To przecież zwykła kalkomania i do tego jeszcze pomarszczyła się . Pewnie tak Sławku ale i tak wyszedł fantastycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Kurcze, zastanawia mnie jak Ty to zrobiłeś że ten korpus taki wielki ster 'udźwignął'... Nieźle... A na marginesie - odkryłeś zagadkę pracy woblera @Pride - tego co delfinkiem zasuwa?Niedawno przypadkowo uzyskałem taką pracę - wiem co spowodowało w moim taką pracę, ciekaw jestem czy to uniwersalna zasada... Pewnie tak Sławku ale i tak wyszedł fantastycznie Wielki w sensie długości czy szerokości?Wobler @Pride niestety nie pracuje ani delfinkiem ani w ogóle nie bardzo pracuje ,tak że tajemnica nie została odkryta ,nie będę się tu rozpisywał ale doświadczenia własne rozpoczęte.Jeśli masz takiego to pokaż ,bardzo chętnie popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Hmm... dziwne, w mojej wannie pracował bez zarzutu Udało mi się zrobić jeszcze jednego takiego, w którym podejrzewam, że znaczenie miała spora ilość ołowiu przesunięta do przodu i szeroki ster. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Podkleiłem wkręt przedniego oczka kropelką i uruchomiłem wobka w wannie ,to nie to ,to taka praca na pograniczu pracy i bez pracy ,a w rzece to sam wiesz.Wobka ci wyślę za jakiś czas jak pomaluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgadzam się, wobler nadawał się tylko do testów w wannowych, w wodzie pracował tylko poprowadzony z nurtem i to nie zawsze Nie ma sprawy, sezon zaczynam dopiero w kwietniu/maju to mi się nie spieszy Ps. teraz planuję się zająć pestkami 3cm/8g, jak jakaś będzie miała pionowe X (nie tylko w wannie, ale i w rzece) to podeślę jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 OK :-) zajmuj się ale ja już chyba wiem jak takiego delfinka zrobić :-). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Wielki w sensie długości czy szerokości?Wobler @Pride niestety nie pracuje ani delfinkiem ani w ogóle nie bardzo pracuje ,tak że tajemnica nie została odkryta ,nie będę się tu rozpisywał ale doświadczenia własne rozpoczęte.Jeśli masz takiego to pokaż ,bardzo chętnie popatrzę. I długi, i dość szeroki - nie bardzo widać ale szerszy niż korpus. Wiadomo że powierzchnia (siła) przed oczkiem musi być zrównoważona za oczkiem Z teorii więc wynika że korpus powinien być szeroki, a na taki nie wygląda, więc zastanawiam się jak to jest zrobione Moje przy takim sterze nie dadzą rady Odnośnie pracy delfinkiem - nie mam takiego pracującego, ale przypadek był taki: oczko umieszczone w sterze (sdr), krótki korpus (mój był malutki 2cm) i najważniejsze - MOCNO przeciążony korpus. Jak obciążenie było mniejsze pracował normalnie. Poniżej masz schemat mojego. Mogę go odtworzyć, ale w rzece raczej nie nagram - pracy 2cm pizdryka nie będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 (edytowane) Generalnie jest takie przeświadczenie ,nie wiem czemu że szeroki ster to szerokie wychylenia a wąski wąskie hahahha to jakaś wierutna bzdura :-).Ważne jest wszystko złożone razem do kupy ,po za tym kto powiedział że ster ma wychodzić z woblera wąski i się rozszerzać ,a może odwrotnie niech wychodzi szeroki i się zwęża.Jedno jest pewne hahaha że nie ma nic pewnego a wzorowanie się na ogóle jest bez sensu.Teoria ,teoria ,teoria a liczy się praktyka :-).Wyślij mi zdjęcie tego swojego z profilu i z góry to ci powiem co pociągnie :-).Spoko luzik kombinuj Pan:-). Edytowane 25 Lutego 2015 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Ja nie mam takiego przeświadczenia odnośnie szerokości steru. Coś tam wiem na ten temat bo sam eksperymentuje z każdą jedną konstrukcją (min. z natchnienia p.Szuszkiewicza i Twojego ) a oprócz tego jestem w kontakcie ze Sławkiem @Banjo Z tym że mało czasu na struganie i eksperymenty nad rzeką i progress bardzo powolny W moich korpusach głowę zaczynam wąsko, a i korpusy cieńsze, stąd jak dam taki duży jak u Ciebie to skacze, albo nie pracuje.Dzięki za rozmowę i fotki. Będę kombinował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 (edytowane) Jeśli skacze ,lub nie pracuje to są dwie możliwości albo ster za długi albo kąt pochylenia czoła woblera jak patrzysz z profilu w stosunku do kąta zamocowania steru za duży ,stawiał bym raczej na kąty ,możesz lekko odgiąć wtedy do dołu ster i będzie śmigał.Bardzo ważny jest też kształt obwodu steru ,spróbuj takich jak w moich pstrążkach i kiełbiku ostatnim.Wąska głowa hahaha praca ciujowa hahah (taki żarcik ,proszę nie brać na poważnie).Robisz metodą rozdzielnego korpusu? Edytowane 25 Lutego 2015 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Tyle wiem ale w Twoim ster duży i poziomo prawie - i to właśnie zwróciło moją uwagę.Ostatnio moim ulubionym kształtem steru jest koło Wąska głowa hahaha praca ciujowa hahah (taki żarcik ,proszę nie brać na poważnie).Robisz metodą rozdzielnego korpusu?Haha - to dobre! Faktycznie X raczej, ale za to skaczą sobie w tę i w tamtą stronę. A stery na wcisk Tak - głównie z połówek robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 (edytowane) Tyle wiem ale w Twoim ster duży i poziomo prawie - i to właśnie zwróciło moją uwagę. To przyjrzyj się dobrze kątowi ,jakieś 0,5mm w górę i by skakał ,zwróć też uwagę na umiejscowienie przedniego oczka i odległość od steru i wyciągnij wnioski. Edytowane 25 Lutego 2015 przez Kielo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 (edytowane) Dzięki! będę kombinował. Dużo przede mną do odkrycia Edytowane 25 Lutego 2015 przez peekol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Tak jest i to jest najfajniejsze :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Że się podoba to dalej robię a i kolorki nie w kij dmuchał można zapodać to 8 sztuk ćwikam ,jutro będą skończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Że się podoba to dalej robię a i kolorki nie w kij dmuchał można zapodać to 8 sztuk ćwikam ,jutro będą skończone. A kto pisał, że się podoba? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert-10 Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Ładne :-) Też będziesz do nich siodełka wkładał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 I długi, i dość szeroki - nie bardzo widać ale szerszy niż korpus. Wiadomo że powierzchnia (siła) przed oczkiem musi być zrównoważona za oczkiem Z teorii więc wynika że korpus powinien być szeroki, a na taki nie wygląda, więc zastanawiam się jak to jest zrobione Moje przy takim sterze nie dadzą rady Piotrze, oprócz głowy ster musi zrównoważyć obciążenie i długość korpusu. Środek ciężkości jest bardziej odsunięty od oczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Teoretyk co mu się nie podoba hahahaahNorbert-10 tylko do płyciej schodzących i nie siodełka tylko rynienki ,głęboko schodzące ster na maxa długi prostokątny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Teoretyk co mu się nie podoba hahahaah W sobotę sprawdzę, te rynienkowe. Jak nie złowię to przyjadę do Ciebie z reklamacją . Teoretyk, ale z niewielką dozą doświadczeń . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Hahaah łowić to trzeba potrafić hahah 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Jak złowię to będzie moja zasługa, jak nie to wina wykonawcy wobków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 (edytowane) Ha ha ha to mi odsprzedasz o 5zł mniej na sztuce bo używane hahahahaPo za tym jak możesz coś złowić jak u was pstruni przecież nie ma hahahahah Edytowane 26 Lutego 2015 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi