Kielo Opublikowano 23 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 (edytowane) Joker przypatrz się dobrze strzebelce grubej :-)Dzięki ŁatekCMR.Teraz biorę się za kiełbiki 60 sztuk bardziej komercyjnie się zdecydowałem :-) tu już będzie kombinacja wszystkiego czego się nauczyłem i przynajmniej trzy różne kolorki :-) i cosik na ale drogo poszło hahaha:-). Edytowane 23 Października 2013 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Tomek, przypatrzyłem się dobrze wszystkim filmom. Gruba strzebla z ostatniego filmu chodzi podobnie do mojego Fario, a z pierwszego do Fury Chociaż zrobiłem je pod pstrągi, to łykają je też inne ryby. Jednak ja się nie upieram, że moje są uniwersalne, bo w/g mnie nie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 23 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 To nakręć jakiś filmik i pokaż bardzom ciekaw :-):-):-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moher3 Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 praca wobków bardzo zróżnicowana i ciekawa, nie będę oryginalny jeśli napiszę że na filmikach mało widać ale wprawne oko i tak dostrzeże to co trzeba. Czekam na lepsze jakościowo filmiki tak żeby w pełni można było dostrzec te wszystkie niuanse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 (edytowane) Filmik z Fario jest w pierwszym wpisie mojego wątku. Edytowane 24 Października 2013 przez joker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 25 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 (edytowane) Joker ,praca woblerów jest zupełnie inna ,każdy to dostrzeże :-) ,ale to nie istotne ,w ogóle nie ważne :-).Moim założeniem było zrobienie trzech rodzajów woblerów o z góry wcześniej założonej ,ustalonej pracy ,na filmikach nie tyle rodzaj pracy woblerków chciałem pokazać co właśnie dziwne zachowania ,te odskoki ,myki i wężyki :-).Kurcze nie wiem jak to przekazać żeby wszyscy zrozumieli :-).Jeśli chodzi o uniwersalność to chodzi mi o kiełbia ,o jego pracę i według mnie jest uniwersalny :-). Edytowane 25 Października 2013 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Dlatego napisałem, że pracuje podobnie, a to już wystarczy żeby było inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 25 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Fakt :-) ja czasami jak większość tutaj źle interpretuję :-):-):-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 25 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Kiełbiki się robią :-) dużo tym razem :-) będą różne wersje kolorystyczne ,postaram się pomalować tak żeby pasowały wariantami malowania do każdej wody ,takie zestawiki kolorków.Oprócz głęboko schodzących będą też płytko schodzące na płytkie rzeczki.Dodatkowo kilka cztero centymetrowych wobków coś ala krąpik na wiosnę :-) na moją rzeczkę :-).Nad pracą tych czwóreczek jeszcze się zastanawiam :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 28 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Takie małe sprostowanko ,bo już druga osoba się mnie pyta :-) Janusz napisał wcześniej: Do górskiego potoku użyłbym innego steru. Zdecydowanie innego. Ale na wielką rzekę lub jezioro - czemu nie? A ja odpisałem ze to nie są przynęty dedykowane pstrągom ,oczywiście jak najbardziej można nimi łowić pstrągi. Każda moja przynęta robiona jest na rzekę z dużym uciągiem ,strzebelki też ,stery dopasowuję zawsze indywidualnie do każdej przynęty i nie ma tu mowy żeby nie dały rady w górskim strumieniu ,nie wiem jak zachowywały by się w totalnej kipieli ale ,każdej pstrągowej rzeczce dadzą radę :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 3 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 (edytowane) Kiełbaski się smażą :-) tak jak pisałem wcześniej dużą partyjkę robię w celach zarobienia ogromnej ilości pieniędzy hahahaBędą to woblery ,jakby to napisać a niech będzie ,pstrągowe :-) ,głęboko schodzące ,płytko schodzące ,tonące ,pływające kto co tam sobie życzy :-)Różne kolory ,chcę zrobić takie zestawy pasujące do różnej klarowności wody :-)Każdy kto chce może zamówić sobie u mnie takie woblery ,które zostaną zbudowane ściśle według jego preferencji. Co to znaczy ,to znaczy że każdy może sobie zamówić pracę woblera np. drobno pracujący ,lusterkujący ,akcja V z drobno pracującym ogonkiem ,do tego wybrać kolorystyką na swoją wodę ze swoimi preferencjami akcentami itp.itd.Co tu by jeszcze napisać a bym był zapomniał ,woblerki oczywiście będą miały odjazdy na boczki ,każdy i żaden nie przypadkiem :-) Edytowane 3 Listopada 2013 przez Kielo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁatekCMR Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Poszedł maila z zamówieniem i moimi preferencjami odnośnie pracy i malowania ,jakby coś było nie zrozumiałe to zadzwoń albo puść sygnał to ja zadzwonię, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Fajny kształt. nawet bardzo fajny. Na pstrągi powinny się sprawdzić w 100 %. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert-10 Opublikowano 9 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Kielo przeczytałem cały twój wątek obejrzałem każdego wobka chyba po 20 razy i nie mogę wyjść z podziwu naprawdę zaje......fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Dzięki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁatekCMR Opublikowano 10 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Tomku dzisiejszy wypad z twoimi woblerami zaowocował pieknym kleniem 52cm (moja życiówka) i braniem czegoś co zerwało plecionkę razem z kiełbaską. Rzucam strzebelką przed przelew wobler stoi w nurcie patrzę na plecione lekko odjeżdza w prawo i nagle bach mało mi wędki nie wyrwało z reki :D ... Piękny wypasiony kleń. Kiełbik powoli prowadzony wzdłóż kamiennej opaski został zaatakowany przez Cooosia, nie wiem co to było, minuta walki odjazd prawie na srodek rzeki i plecionka trach. Niebawem zgłoszę sie po nastepne(woblery masakra) :D http://imageshack.us/photo/my-images/197/yl1f.JPG/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 10 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Co ja mogę napisać :-) pięknie ,ja w tym roku takiego nie złowiłem ale żeby złowić hahah to trzeba na ryby jeździć a nie strugać :-)Łowiłeś na Wiśle w Warszawie?Jak tak to to co chwyciło kiełbę to pewnie bolencjusz ale z drugiej strony plecionka :-) i pękła ,to może trzeba wymienić :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁatekCMR Opublikowano 10 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Plecioneczka nówka bałem sie szczupoli i założyłem asekuracyjnie taką okoniową chyba do 5kg Wisła tajne miejscówki to chyba nie boleń dziwnie po dnie tłukło może leszcz za grzbiet a może brzana już druga tak stracona rybka w tym roku :C ale sezon jeszcze trwa ahh jutro też jest dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 (edytowane) Powodzonka :-) jak coś złowisz to napisz ale na Priv. Edytowane 11 Listopada 2013 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 (edytowane) Takie zimóweczki na zamówienie się robią.Pierwsza warstwa lakieru ,będą jeszcze lekko pomarańczowe akcenty.Schodzące do 1m ,praca drobna ogonowa z szybkim drobnym lusterkowaniem ,odjazdy na boczki. Edytowane 12 Listopada 2013 przez Kielo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Nie myślałeś nigdy żeby pokombinować z jerkami, sądzę, że dałbyś radę pokonkurować z salmiakami i innymi masówkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 (edytowane) Eeee to przynajmniej na razie nie dla mnie ,a po za tym ja nie chcę z nikim konkurować.Chcę robić wobki dla ludzi ale w ten sposób że to ludzie mi mówią co chcą i jak a ja to robię :-).Jak skończę to co zacząłem to wezmę się za łamańce ,ale troszkę inne :-). Edytowane 12 Listopada 2013 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Może nie dość jasno się wyraziłem, nie chodziło mi żebyś się mierzył z korporacyjnymi wyrobami, ale zrobić coś na wzór co może być i lepsze Jakbyś robił coś większego z łamańców to staję w kolejce Może coś bez steru.... Tak w ogóle to zazdroszczę talentu i samozaparcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Napisz na priv swój nr. tel. zadzwonię pogadamy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 16 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 (edytowane) Pierwsze moje zamówienie skończone ,jeszcze tylko stery :-).Zamówiona praca ,głębokość schodzenia i malowanie :-)To jest to i tak powinno być ,była to dla mnie wielka przyjemność :-):-):-).Przynęty pod pstrąga :-). Edytowane 16 Listopada 2013 przez Kielo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi