Skocz do zawartości

Woblery T.Świderski

Kielo

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzęt mam kiepski i sam kręciłem :-(

Mogę od kolegi czasem pożyczyć aparat ale to trzeba jechać potem odwieźć a on i tak czasu nie ma żeby pojechać itp.itd.

Też mam ten problem Tomek. Wydaje Ci sie ,że coś Ci wyszło chcesz pokazać a tu lipa bo mało widać :(.

• 2 tygodnie później...

Wątek spadł daleko daleko :-):-):-)

Wystawiam wobki ,które robiłem na zamówienie ale nie wyrobiłem się z terminem i kolega się rozmyślił :-( ,moja wina :-(.

Zamówienie nietypowe bo wobki z jedną kotwicą nr. 8 ,6cm długości ,jeden tonący(różowy) trzy pływające.

Dużo czasu poświęciłem na prace tych woblerów ,wobki pod pstrągi robione.

Jeśli ktoś ma łowisko gdzie można łowić na wobki tylko z jedną kotwicą i lubi takie kolorki to zapraszam na PW.

Praca:

Oczojebki:

Y ,Ds ,Ln ,M.

Graficiak:

Y ,Ds ,Ln ,M i w ogóle straszny wariat robi różne dziwne rzeczy.

b2j5.jpg
f3cj.jpg
5bht.jpg

4js3.jpg
xmnd.jpg
807j.jpg

Akcja X - Oś ruchu znajduje się mniej więcej po środku woblera. X jest szerokie, lub wąskie.
Akcja Y - przód przynęty pracuje o wiele wężej, niż część tylna.
Akcja V - przód przynęty pracuje bardzo wąsko, a część tylna wyraźnie, o wiele szerzej.
D - wobler pracujący “drobno“, a więc częstotliwość ruchów jest znaczna,

Ds- wobler pracujący troszkę mocniej niż D.
K - odwrotność tego wyżej, o wolnej pracy, spokojnie się “kolebiący”,
L - lusterkujący.

Ln - lusterkujący nieregularnie.
M - wobler posiadający tą cechę, w sposób niekontrolowany odskakuje z toru prowadzenia w jedną ze stron, lub w obydwie, ma tzw. “myki”,
S - wobler płynący równym torem, bez “myków”,
W - to taki wobler, który płynie wężowatym ruchem, w kształcie rozciągniętej litery S ciągle pracując.

P, N i T -  pływający, neutralny i tonący.

Edytowane przez Kielo
  • Like 1

Wątek spadł daleko daleko :-):-):-)

Wystawiam wobki ,które robiłem na zamówienie ale nie wyrobiłem się z terminem i kolega się rozmyślił :-( ,moja wina :-(.

Zamówienie nietypowe bo wobki z jedną kotwicą nr. 8 ,6cm długości ,jeden tonący(różowy) trzy pływające.

Dużo czasu poświęciłem na prace tych woblerów ,wobki pod pstrągi robione.

Jeśli ktoś ma łowisko gdzie można łowić na wobki tylko z jedną kotwicą i lubi takie kolorki to zapraszam na PW.

Praca:

Oczojebki:

Y ,Ds ,Ln ,M.

Graficiak:

Y ,Ds ,Ln ,M i w ogóle straszny wariat robi różne dziwne rzeczy.

b2j5.jpgf3cj.jpg5bht.jpg4js3.jpgxmnd.jpg807j.jpg

Akcja X - Oś ruchu znajduje się mniej więcej po środku woblera. X jest szerokie, lub wąskie.

Akcja Y - przód przynęty pracuje o wiele wężej, niż część tylna.

Akcja V - przód przynęty pracuje bardzo wąsko, a część tylna wyraźnie, o wiele szerzej.

D - wobler pracujący “drobno“, a więc częstotliwość ruchów jest znaczna,

Ds- wobler pracujący troszkę mocniej niż D.

K - odwrotność tego wyżej, o wolnej pracy, spokojnie się “kolebiący”,

L - lusterkujący.

Ln - lusterkujący nieregularnie.

M - wobler posiadający tą cechę, w sposób niekontrolowany odskakuje z toru prowadzenia w jedną ze stron, lub w obydwie, ma tzw. “myki”,

S - wobler płynący równym torem, bez “myków”,

W - to taki wobler, który płynie wężowatym ruchem, w kształcie rozciągniętej litery S ciągle pracując.

P, N i T -  pływający, neutralny i tonący.

Namaciliscie tyle z tymi oznaczeniami, ze chciałbym je wszystkie na raz w jednym woblerze :)

Bujo

• Like 1

No ale to właśnie fajnie że literkami oznaczone piszesz np. VDLM (dobrze że nie HW...:-))i wszystko jasne hahahahaha:-)

Myślę że na wiosnę dodam jeszcze W :-).

Iwedkuje a co jest dla ciebie ekstra ,bo ja tu teraz tylko czasem coś wstawiam ,dużo sie robi ale bez publiki :-).

Chętnie bym ci coś zmajstrował na te twoje przepiękne kropasy :-).

Edytowane przez Kielo

No ale to właśnie fajnie że literkami oznaczone piszesz np. VDLM (dobrze że nie HW...:-))i wszystko jasne hahahahaha:-)

Myślę że na wiosnę dodam jeszcze W :-).

Iwedkuje a co jest dla ciebie ekstra ,bo ja tu teraz tylko czasem coś wstawiam ,dużo sie robi ale bez publiki :-).

Chętnie bym ci coś zmajstrował na te twoje przepiękne kropasy :-).

Mam na myśli rzecz o pstrągowym oku :) Wiosną się do Ciebie zgłoszę. Mam pewien plan na woblerka, dosyć ambitny. Przynajmniej dla mnie za trudny i wole to zlecić komuś z większą praktyką. Podeśle Ci PW.