WOBLER-W1 Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Chciałbym zobaczyć na filmiku wyraźny wężyk czy jak tam wyraźne S , bo ostatnio o tą sinusoidę było tu trochę szumu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Byłem dzisiaj dociążać i ustawiać wobki ,pogoda ładna nakręciłem krótki filmik 4cm kleniowego wobka ,robię takie z każdym rodzajem pracy ,bardziej zamiatające ogonem ,mniej zamiatające ,z mniejszym lusterkiem z większym ,szybszym ,wolniejszym ,z mikro mykami z mykami nie mikro ,z wężykiem ,bez wężyka itp.itd.To taki jak na zdjęciach wcześniej. Znaczy się kumasz czaczę gitara. Piękne i pięknie pracujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 (edytowane) No chyba tak :-) mam niedosyt ,teraz łamańce na warsztacik wziąłem :-).Wobler-W1 mogę nakręcić filmik z takim mocnym wężykiem ale ,takich nie robię bo nie da się tego utrzymać w rydzach w mocnym nurcie przy szybszym zwijaniu ,z aż takimi odjazdami jak pokazałeś u siebie przy sterze siodłowym to w rzece nie pójdzie ,albo pójdzie ale bardzo powoli ,oczywiście tak też można.A na filmikach z pstrążkami nie widzisz wężyka?Następnym razem nakręcę max ale to tak tylko poglądowo. Edytowane 29 Marca 2014 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Dziękuję i czekam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Może jutro jak się uda wyskoczyć :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Wiesz chciałbym zrozumieć co było powodem Waszego sporu ? Najlepiej to zobaczyć na filmiku . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 (edytowane) Rozumiem że nic nie widzisz wężyka na filmikach?OK nakręcę filmik z bardzo mocnym ,szerokim.Spójrz na film pstruń2 jest z oddalenia nakręcony bez zbliżenia ,nie widać pracy ale wężyk chyba widzisz?Czy nie?Żadnego sporu nie prowadziłem ,napisałem tylko wyjaśnienie i tyle ,kto prowadzi spory no to wystarczy przeczytać.Argumentów i faktów w wyjaśnieniu podałem chyba wystarczającą ilość. Edytowane 29 Marca 2014 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Poczekam na coś wyraźnego i regularnego . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 (edytowane) To jest regularne ,tylko na krótkiej żyłce kręcone filmiki ,wiesz przecież jak to jest jak się trzyma jedną ręką wędkę a drugą aparat ,a dystans jest króciutki i jeszcze wobler pod powierzchnią trzeba prowadzić żeby było widać.Podejrzewam że filmik ,który pokazałeś to nie jedyny ,pewnie masz więcej ,pewnie na innych mniej widać ,bo wobler ma inny ster ,też płynie wężykiem ale węższym i wtedy weź to nakręć :-). Edytowane 29 Marca 2014 przez Kielo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Panie Kielo-dziękuję za tego posta.Zero zgryźliwości w tym momencie. Po co wrzucać coś, na czym nic,bądź naprawdę niewiele widać?Przecież to nie dotyczy tylko Pana,dotyczy praktycznie wszystkich. Nie ma sprzętu/kolegów,nie kręcić i tyle. Mniej będzie niepotrzebnych dyskusji.Do tematu-post#749-malowanie pierwsza liga w Pana wykonaniu,nigdy tego nie kryłem,otwarcie na forum,czy w trakcie wymiany zdań na priv.Filmy do poprawy,przykładem mogą być filmy Pana Osińskiego vel @Taps.Znad wody-najlepszym "wężykiem", jakim widziałem ,cechował się wobler Yo-Zuri z serii LiveBait Minnow F(floating=pływajacy),taki gnojek ,miał chyba 9cm i z Japonii był........... Szczerze-nie wiem czy ktoś wymyśli coś naprawdę nowego,coś czego nie znają katalogi i rękodzielnicy w wielu zakątkach świata...ale ja głupi jestem ,i wierzę..............czytam,chłonę,kupuję ........cudów nie widzę........Przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 (edytowane) Eeeee tam widać :-) ,będę jak już się cieplej zrobi bardziej profesjonalne kręcił (znaczy się spróbuję),po jednym na konkretny rodzaj woblera.Nie chodzi mi o to żeby coś na siłę pokazać tylko fajnie jest jak do wobka ,którego się robi dołącza się filmik i każdy może sobie zobaczyć jak pracuje.A jeśli nawet ktoś nie widzi to pracę podstawową widać :-) Edytowane 31 Marca 2014 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Znad wody-najlepszym "wężykiem", jakim widziałem ,cechował się wobler Yo-Zuri z serii LiveBait Minnow F(floating=pływajacy),taki gnojek ,miał chyba 9cm i z Japonii był........... Szczerze-nie wiem czy ktoś wymyśli coś naprawdę nowego,coś czego nie znają katalogi i rękodzielnicy w wielu zakątkach świata...ale ja głupi jestem ,i wierzę..............czytam,chłonę,kupuję ........cudów nie widzę........Przepraszam Łukaszu , ale tu wcale nie chodzi o pracę wężykowatą lecz o wyraźne S , jak to koledzy się spierali . Wyraźne S , czyli wobler płynie po torze sinusoidy . Wężykiem to mogę iść jak bym był wesoły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Ja się nie spierałem jeszcze raz powtarzam.Nie chodziło o wyraźne S tylko o rozciągnięte ,ale nie było żadnego tak jak pisałem w wyjaśnieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Eee chyba jednak coś z tym S było . http://jerkbait.pl/topic/14744-woblery-tświderski/?p=1418393 ( post 724 ) W tym poście kilkukrotnie odwołujesz się publicznie do braku pracy S , wydłużonej pracy S , czy może bezpośrednio zacytuję : (nigdy nigdzie nie twierdziłem że nie da się czegoś osiągnąć w pianie czy żywicy,pisałem że nie wiem jak ,nie robię ani w pianie ani w żywicy ,więc to kłamstwo ,zamienia tutaj już wężyk na myki a pisał ,w moim wątku to jest:Co do pracy, to niewielkie "X" połączone z mocnym "L" (lusterkiem) oraz wyraźnym, wydłużonym S.I "T", czyli tonący. (następne kłamstwo ,prace podstawowe różne i brak S). Ja się nie spierałem jeszcze raz powtarzam.Nie chodziło o wyraźne S tylko o rozciągnięte ,ale nie było żadnego tak jak pisałem w wyjaśnieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Jak bardzo rozciągnięte to S ma być, by można mówić, że to S?Pytam bo mi klasyfikacja pracy i alfabet właśnie w gruzach legły. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 (edytowane) Wobler-W1 no napisałem że chodziło o S ,którego nie ma ,znaczy rozciągniętego czy mniej rozciągniętego nie istotne żadnego nie ma ,jak by było mniej rozciągnięte ,bardziej wyraźne to jeszcze lepiej ale tam nic nie ma.Napisałem wyjaśnienie ,co tu jest nie zrozumiałego.Dagon S to S jeśli wobler idzie przy jednostajnym zwijaniu po sinusoidzie torze S to to jest S.Mniej rozciągnięte ,bardziej czy mniej widoczne to zawsze S.Nie piszmy już nic w tym temacie bo się znowu robi nie na temat :-).W Sobotę/Niedzielę postawie kolegę na moście sam wejdę pod most i z góry nakręcę bardzo wyraźne S specjalnie dla ciebie Wobler-W1.Potem już nic nie kręcę bo ktoś chce ,będę kręcił filmiki do wobków konkretnych. Edytowane 31 Marca 2014 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Pytałem, bo przeciągając pod nagami, do filmiku, wobler przeciążony, możesz tego S wcale nie zauważyć, a już na bank nie pokażesz do kamery, zwłaszcza jeśli mówimy o woblerach boleniowych, które to Twoje S ujawniają dopiero na dłuższym odcinku i przy większej prędkości zwijania.Akurat lubię boleniówki z takim zaburzeniem pracy, trochę ich mam i byłem ciekaw jak długi odcinek jest Tobie potrzebny do przeciągnięcia przynęty, byś mógł powiedzieć, że wobler charakteryzuje się pracą S.Z odpowiedzi wnioskuję, że nieskończenie długi; ...Mniej rozciągnięte ,bardziej czy mniej widoczne to zawsze S... Zastosuję się do Twojej prośby, Twój temat, nie będą drążył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 (edytowane) Masz rację żeby nakręcić i żeby było dobrze widać potrzebny jest dłuższy kawałek ,zrobię tak jak napisałem ale żeby było bardzo dobrze widać wobek będzie miał mocne wychylenia ,do poprowadzenia tylko bardzo powoli nawet w średnim nurcie ,przy szybszym ściąganiu raczej się wyłoży.Filmik pstruń2 ja widzę doskonale i wcale nie jest to jakieś mocno spłaszczone S i na filmiku z bliska pstruń1 też widzę ale może ja już tak mam że tylko ja widzę :-).Najlepiej Dagon przyjedź w któryś weckend do mnie ,pójdziemy sobie na ryby i sobie sam zobaczysz jakie chcesz :-) wobki ,daleko nie masz :-) a i rybki gwarantowane :-) Edytowane 31 Marca 2014 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Dzięki za zaproszenie, możliwe, że uda mis się kiedyś z niego skorzystać, póki co poczekam na filmiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Dziękuję i już nie będę zaśmiecał Ci wątku . Czekam na filmik aby zrozumieć o co chodziło Ci w tamtej dyskusji . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Napisz mi proszę na maila czego nie rozumiesz ,żeby już tutaj nie pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 (edytowane) Po testach nowych wobków odkryłem nową super pracę :-) dodatek do głównej akcji woblera :-)Mianowicie wobler pływa przy jednostajnym ściąganiu po prostokątnej literze S :-).Pracę tą uzyskałem rozmieszczając obciążenie wewnątrz woblera właśnie po torze prostokątnej litery S.Ster wspomaga tą wspaniałą przynętę i też jest prostokątny :-).Niebawem filmiki :-). Edytowane 1 Kwietnia 2014 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 kurde chyba muszę zmienić lekarza bo nić a nić nie kumam o czym to mnie piszesz... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 No to jestem pełen podziwu bo jeszcze nigdzie nie widziałem woblera który zakręca pod kątem prostym , a do tego pływa pod prostokątną S . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Takie cuda, tylko dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi