Skocz do zawartości

Woblery T.Świderski

Kielo

Rekomendowane odpowiedzi

Fajne woblerki robisz Kolego.Wasze dyskusje dają do myślenia o pracy i wyglądzie przynęt. Niestety moje tak ładnie nie wyglądają ale jakoś sobie z tym radzę a i rybki nimi nie gardzą.

Radzę jednak usunąć ten filmik,bo chyba tutaj nie pasuje."Elektryczny" kleń,targanie rybek po krzakach bez szacunku-sprzedaży nie podniesie.No chyba,żeby tytuł filmu zmienić np."Nie popełniaj tych błędów".

Pozdrawiam

• Like 2

Kwestia szybkiego wypuszczenia ryby jest jak dla mnie ważniejsza niż cykanie potem zdjęć na brzegu ,tak jak pisałem to taka próbka ,następne będą już inne i tylko z pstrągami ,podejście mega profesjonalne ,gumowy podbierak itp.itd i szybko hyc do wody i wszystko w rzekach w których nie ma ryb.

Edytowane przez Kielo
  • Like 1

Jak już dyskutujemy, to przychodzi mi jeszcze na myśl jedno pytanie, tak duże, wieloletnie doświadczenie a w zasadzie tylko jeden typ woblera, czemu?

Wobler ze sterem przy oczku i to wszystko. Ani DR, SDR, bezsterowców, boleniówka czy nawet klasycznych minnow.

Kiedyś zrobiłem kilka podobnych woblerów z takimi parametrami, obciążenie blisko steru i praca była v z migotaniem, łatwo się ustawiały.

Czemu sądzisz że tylko jeden typ woblera czy w ogóle przynęt?

"Kiedyś zrobiłem kilka podobnych woblerów z takimi parametrami, obciążenie blisko steru i praca była v z migotaniem, łatwo się ustawiały." - takie też bym chętnie zobaczył w sensie fizycznym.

Edytowane przez Kielo

Nie sądzę tylko stwierdzam na podstawie wieloletniej obserwacji asortymentu woblerów jakie SS oferuje do sprzedaży a od jakiegoś czasu też jesteś w tym obecny i nic więcej nie wniosłeś poza malowaniem.

Inne przynęty nie stanowią przedmiotu dyskusji.

Ja nie muszę pokazywać tego co robię gdyż nie sprzedaję woblerów a pytam Ciebie jako producenta w prosty sposób zadając proste pytanie. Konsument interesuje się więc pyta to normalne, powszechne zjawisko.

Tak też myślałem że obserwujesz ale jak już wspomniałem wcześniej to jakoś niedokładnie te obserwacje przebiegają ,gdzie ty to wszystko czy raczej "nic" zaobserwowałeś?
Nie wiesz co wnoszę a czego nie wnoszę ale spokojnie po kolei ,nie da się tak wszystkiego do razu wyłożyć ,te pięć modeli to taki początek ,może mi podpowiesz jaką przynętę ,nie koniecznie woblera było by warto wprowadzić następną?Pytam się jako konsumenta.

Edytowane przez Kielo

Na razie od lat jest to tylko jedna konstrukcja, bycie mistrzem jednej pozycji to nic złego. Znam kierowców, którzy przez całe życie są mistrzem prostej.

Zwykle lurebuilderzy oferują woblery w kilku wariantach np. DR, SDR, bezsterowe, lub z sterem umieszczonym w różnej odległości od oczka...

No i skoro woblery konstruuje SS to czy wątek nie powinin mieć nazwy "Woblery SS malowane by Kielo"?

• Like 2

Jeszcze raz się spytam skąd ty czerpiesz takie informacje?Zamawiałeś jakieś woblery u SS?Zaglądałeś do szafy?Myślisz że jak ktoś wykona czasem kilka sztuk np. dla CF to tylko takie wykonuje?No proszę Pana bez przesady.

Odnośnie nazwy wątku to chyba nie myślisz że będę ci się tłumaczył jak wykonujemy nasze woblery i jak przebiegają konsultacje odnośnie pracy ,5 modeli na chwilę obecną z 5 różnymi pracami ,kompromisowymi pracami bo każdy model mógłby posiadać ich kilka o kształtach SS ,tak lepiej?

Edytowane przez Kielo

To jest taki wątek w którym guciolucky zadaje pytania a ja odpowiadam lecz nic w drugą stronę :-).

Po za tym to nie ja miałem sprawdzać teorię nie działania woblerów w danych okresach ,a właśnie jakie to okresy?

Edytowane przez Kielo

Może napisze tak :-) niech się Pan nie martwi ,wszystko jest i grzecznie sobie czeka na swoją kolej ,całkowicie innowacyjne rozwiązania i wzory ,bezsterowce są od dawna ,jerki tak samo ,zwykłe,dr i sdr w jednym też ale to pikuś ,wszystko w swoim czasie nam się nigdzie nie śpieszy.

Może napisze tak :-) niech się Pan nie martwi ,wszystko jest i grzecznie sobie czeka na swoją kolej ,całkowicie innowacyjne rozwiązania i wzory ,bezsterowce są od dawna ,jerki tak samo ,zwykłe,dr i sdr w jednym też ale to pikuś ,wszystko w swoim czasie nam się nigdzie nie śpieszy.

Kielo, moje zdanie jest takie, że skoro macie tak innowacyjne rozwiązania, tyle wzorów, różnorodność produktów to dla dobra ryb zostawcie Wy to lepiej w swojej szafie, bo ja myślę, że Polacy jeszcze nie są na to gotowi. Zwyczajnie szkoda ryb :) 

• Like 9

Kielo, moje zdanie jest takie, że skoro macie tak innowacyjne rozwiązania, tyle wzorów, różnorodność produktów to dla dobra ryb zostawcie Wy to lepiej w swojej szafie, bo ja myślę, że Polacy jeszcze nie są na to gotowi. Zwyczajnie szkoda ryb :)

Tymon dobra przekonałeś mnie ,nie robimy.

Edytowane przez Kielo
  • Like 1