Skocz do zawartości

Woblery T.Świderski

Kielo

Rekomendowane odpowiedzi

Ja używam dużych kotwic do małych przynęt i generalnie może się wam wydawać to zboczeniem ale dla mnie to kotwica nic nie imituje (z małymi wyjątkami) a już przy spławianiu w wolnych uciągach to kompletna pomyłka oczywiście nie piszę tu o hlastaniu ryb do 40cm :-).

Ja sądzę, że imituje, Ty sądzisz, że nie imituje, prawdę i tak znają tylko ryby :) ogólnie każdy zbroi według własnych potrzeb, upodobań, rodzaju przynęty i tego bym się trzymał. Odnośnie ryb do 40 cm to takie najczęściej łowię, w ciurkach które przemierzam niestety ciężko o coś większego.

Tutaj masz filmik z próbką, nawet klenie widać :) Podejść ryby nawet do 30 cm (wielkościowo) w samo południe tez może być sztuką :) ps. jeśli ktoś uważa, że niewielki kleń w takiej wodzie nie jest wymagającym przeciwnikiem i łapie wszystko co mu się rzuci to chyba nie łowił w rzekach tego typu ;)

Edytowane przez Pride
  • Like 2

Spoko Pride niech sobie każdy myśli to co chce i jak chce :-) ,musisz je od tylca hahha od tylca i daleko ,daleko śmigać przynętką :-);

Otóż to, każdy ma swoje doświadczenia i na ich postawie wysnuwa własne wnioski. Świat byłby nudny gdyby każdy myślał tak samo :)

Nie mówiąc już o uszczupleniu świata przynęt.

Dokładnie tak je podchodzę, zawsze idę w górę rzeki i łowię sprowadzając wabik z nurtem. Zasięg też się przydaje, głównie dlatego tworzę kleniówki dalekiego zasięgu.

Pozdro i kończ te koniki bo ciekaw jestem malowania ;) tylko nie pisz, że nie ma czasu i malowanie "takie o" bo większość potrzebuje paru ładnych lat żeby to "takie o" osiągnąć  :P

• Like 2