Skocz do zawartości

Woblery T.Świderski

Kielo

Rekomendowane odpowiedzi

Kto pyta nie błądzi :-)

Te o które pytasz mają 9,5cm ,robię dla kolegi a że zawsze robię więcej tak że dla mnie też zostało ,dwa rodzaje robię jedne na rzekę drugie na jezioro ,te na jezioro maja inny kształt głowy patrząc z góry a profil identyczny ,te na jezioro tonące głową do dołu mniej więcej pod kątem 45s przeciążone o dwie kotwiczki ,te na rzekę neutralki i lekkie pływaki zachowujące poziom ,praca podstawowa to drobny Y tak jak napisałeś dla rzecznych ,jeziorowe to straszne wariaty będą nie nadające się nawet do lekkiego uciągu czy szybszego prowadzenia w wodzie stojącej.Grubość 1,2cm a wysokość 2cm.

Edytowane przez Kielo
  • Like 1

• 1 miesiąc temu...

To nie jest UL . Kijek praktycznie nie pracuje , cholera wie jaka linka do tego . Raczej przestrach tutaj wziął górę  :lol:  Moim zdaniem tak samo H dobry jak i UL  :rolleyes:  

mat wędka do 60g i 0,24mm żyłeczka ,filmik wstawiłem co by się człowiek zastanowił jak by to było z kijaszkiem do 15g i żyłeczką 0,16 :-).

• Like 2

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Troszkę kinematografi ,tego zawsze potrzeba :-),filmiki co prawda tylko w przytrzymaniu ale przynajmniej pracę podstawową można oblukać.Robiłem tak że jak dwa woblery to pierwszy bardzo drobny a drugi z lekkimi wychyleniami ogonka na boki ,jak trzy takie same to od bardzo drobnego do bardziej merdającego.Przy CIAPAŃCACH praktycznie tylko lusterko.Miłego oglądania.

Edytowane przez Kielo
  • Like 4