Skocz do zawartości

Woblery T.Świderski

Kielo

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem bardzo zadowolony ,Dreszcze z foremek niezniszczalnych wyszły masakrycznie ,piszę tu o pracy oczywiście ,pierwszy że tak powiem wypust ,jeszcze nie dawno myślałem że się nie da czegoś takiego zrobić w żywicy 1f642.png:-).
Kolory na zdjęciach odzwierciedlają rzeczywistość 1f642.png:-).
6cm ,8 neutralków i 5 pływaczków.

post-51685-0-84535200-1564499189_thumb.jpg

post-51685-0-86351800-1564499194_thumb.jpg

post-51685-0-61625900-1564499199_thumb.jpg

post-51685-0-56633500-1564499204_thumb.jpg

post-51685-0-82426300-1564499210_thumb.jpg

post-51685-0-78279700-1564499218_thumb.jpg

post-51685-0-35207600-1564499231_thumb.jpg

post-51685-0-58260600-1564499240_thumb.jpg

post-51685-0-47539300-1564499247_thumb.jpg

post-51685-0-97159300-1564499252_thumb.jpg

• Like 4

Filmiki też muszą być 1f642.png:-) ,nakręciliśmy już pierwsze Dreszczowe ,będą jeszcze w różnych uciągach i różnych pozycjach 1f642.png:-) ,tutaj taka zajawka w średniawym uciągu Liwcowym ,pierwszy od dołu ma największe wychylenia ale to złudzenie optyczne ,bo nie ważne jaka była kolejność ustawiania wobków to zawsze wydaje się że ten na dole merda najbardziej 1f642.png:-).

• Like 1

Sławek robił ja krótko ,ale w tych chodzi tylko o intensywność barw ,po prostu fluo pomarańcz jest lepiej widoczny niż zwykły pomarańcz ,trzeba dozować ,wiedzieć kiedy woda jest na tyle brudna w odpowiednim odcieniu brudności żeby użyć fluo a kiedy już tylko zwykłych pomarańczków nie fluo ,są rzeki ,które "przeważnie" brudzą się stosownie do pomarańczków a są takie które "przeważnie" brudzą się do zieleni ,itp.itd ,kwestia doświadczenia :-) i logicznego podejścia :-).

Przykładowo na Bugu np. Panowie nastawieni na bolki mają bardzo słaby przekrój kolorystyczny ,zupełnie nie dostosowany hihihi do potrzeb i dlatego między innymi nie bardzo łowią te bolki a nawet powstało takie stwierdzenie że tam już nie ma ryb :-).

Edytowane przez Kielo

Bo tam nie ma ryb...

Nie tylko zresztą tam.Wszędzie w Polsce ryb jak na lekarstwo. A my przyjmujemy to za normę i wymyślamy teorie. A to ,że nie bierze, a to ,ze przebłyszczona, a to, że faza ksieżyca nieodpowiednia - każdy ma jakąś swoją....

Ciekawostka z wędkowania, gdzie ryby są:

http://jerkbait.pl/topic/125321-łowienie-na-łowiskach-specjalnych-czy-to-jeszcze-wędkarstwo/page-2

post 39

Edytowane przez eRKa
  • Like 2

Sławek robił ja krótko ,ale w tych chodzi tylko o intensywność barw ,po prostu fluo pomarańcz jest lepiej widoczny niż zwykły pomarańcz ,trzeba dozować ,wiedzieć kiedy woda jest na tyle brudna w odpowiednim odcieniu brudności żeby użyć fluo a kiedy już tylko zwykłych pomarańczków nie fluo ,są rzeki ,które "przeważnie" brudzą się stosownie do pomarańczków a są takie które "przeważnie" brudzą się do zieleni ,itp.itd ,kwestia doświadczenia :-) i logicznego podejścia :-).

Przykładowo na Bugu np. Panowie nastawieni na bolki mają bardzo słaby przekrój kolorystyczny ,zupełnie nie dostosowany hihihi do potrzeb i dlatego między innymi nie bardzo łowią te bolki a nawet powstało takie stwierdzenie że tam już nie ma ryb :-).

Zajarzyłem  ;)  :lol: .

• Like 1

Bo tam nie ma ryb...

Nie tylko zresztą tam.Wszędzie w Polsce ryb jak na lekarstwo. A my przyjmujemy to za normę i wymyślamy teorie. A to ,że nie bierze, a to ,ze przebłyszczona, a to, że faza ksieżyca nieodpowiednia - każdy ma jakąś swoją....

Ciekawostka z wędkowania, gdzie ryby są:

http://jerkbait.pl/topic/125321-łowienie-na-łowiskach-specjalnych-czy-to-jeszcze-wędkarstwo/page-2

post 39

Krótko i zwięźle :-) jeśli rybę widać ,a widać to znaczy że jest a boleń to taka rybka co czasem robi piękne przedstawienia wręcz artystyczne ,wtedy można zaobserwować nawet ilu mniej więcej aktorów birze udział w spektaklu :-)

Edytowane przez Kielo
  • Like 1

witam

tak dla potwierdzenia bolków z Bugu na fluo pomarańcz :)

woda bardzo mocny bełt

Pzdr

Ja wiem Albert że ty rozumiesz wpływ kolorystyki na skuteczność ,wiem też że stosujesz te zasady w praktyce ale zdjęcie ribki :-) do mnie mnie przemawia :-) ,w dobie XXI wieku przemawiają do mnie tylko filmy :-0.

Edytowane przez Kielo