Skocz do zawartości

Zapieczone łożyska & pomysły (ściągacz?)

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki młynek?

w czym lub na czym zapieczone?

mogę zajrzeć...

Ogólnie WD40 debeściak!

kumpel mi wspominał(ale nie sprawdzałem ;) ),że nadaje się nawet do spożycia?!-smażenia w przypadku 'redneków' :D ...

• Like 1

• 8 miesięcy temu...

Witam!

Problem dotyczy TP 3000 XT

Nie mogę wyciągnąć piniona z łożyskiem(traktowałem już wd40, mroziłem i ani drgnie), czy łożysko jest w tym kołowrotku klejone?  Czy to możliwe żeby się aż tak zapiekło? Jest jakiś skuteczny sposób na wyciągnięcie łożyska?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie sugestie.

Łożysko wyciągnąłem, zrobiłem domowej produkcji ściągacz ;) i dopiero poszło z wielkim trudem, tak jak podejrzewałem było przyklejone.  :huh:

Zauważyłem również, że miejsce mocowania dolnej części piniona jest nadpęknięte. Na schemacie w tym miejscu jest łożysko nr 4724, a u mnie siedzi jakaś :blink: tulejka metalowa, która też była przyklejona :blink:

Łożysko wyciągnąłem, zrobiłem domowej produkcji ściągacz ;) i dopiero poszło z wielkim trudem, tak jak podejrzewałem było przyklejone.  :huh:

Zauważyłem również, że miejsce mocowania dolnej części piniona jest nadpęknięte. Na schemacie w tym miejscu jest łożysko nr 4724, a u mnie siedzi jakaś :blink: tulejka metalowa, która też była przyklejona :blink:

Jakiś  wytrawny " tjuner- kasowacz luzów"  zajmował się Twoim młynkiem :-) 

• Like 1

• 3 lata później...

Witam Panowie.

Szukam na prośbę Kolegi ściągacza do łożysk, multik. korba.

Coś w tynm stylu:

<...>

lub

https://www.drgorof.com/index.php?main_page=product_info&products_id=650809

Czy macie pomysł, gdzie szukać?

Nie w USA czy Canadzie.

Pozdrawiam

Alek

Ściągacz do łożysk bezwładnościowy vel wewnętrzny.