darek1 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Jaki młynek?w czym lub na czym zapieczone?mogę zajrzeć...Ogólnie WD40 debeściak!kumpel mi wspominał(ale nie sprawdzałem ),że nadaje się nawet do spożycia?!-smażenia w przypadku 'redneków' ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafels1982 Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Witam! Problem dotyczy TP 3000 XTNie mogę wyciągnąć piniona z łożyskiem(traktowałem już wd40, mroziłem i ani drgnie), czy łożysko jest w tym kołowrotku klejone? Czy to możliwe żeby się aż tak zapiekło? Jest jakiś skuteczny sposób na wyciągnięcie łożyska? Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Wyciągnąć z???? Kosza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Wyciągnąć z???? Kosza?Z korpusu...Mam XT 3000 jeszcze nie potrzebowałem zaglądać ,ale ostatnio na deszczu puściła oporówka...zajrzę i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafels1982 Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Łożysko wyciągnąłem, zrobiłem domowej produkcji ściągacz i dopiero poszło z wielkim trudem, tak jak podejrzewałem było przyklejone. Zauważyłem również, że miejsce mocowania dolnej części piniona jest nadpęknięte. Na schemacie w tym miejscu jest łożysko nr 4724, a u mnie siedzi jakaś tulejka metalowa, która też była przyklejona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Łożysko wyciągnąłem, zrobiłem domowej produkcji ściągacz i dopiero poszło z wielkim trudem, tak jak podejrzewałem było przyklejone. Zauważyłem również, że miejsce mocowania dolnej części piniona jest nadpęknięte. Na schemacie w tym miejscu jest łożysko nr 4724, a u mnie siedzi jakaś tulejka metalowa, która też była przyklejona Jakiś wytrawny " tjuner- kasowacz luzów" zajmował się Twoim młynkiem :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 23 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 Witam Panowie.Szukam na prośbę Kolegi ściągacza do łożysk, multik. korba.Coś w tynm stylu: lubhttps://www.drgorof.com/index.php?main_page=product_info&products_id=650809Czy macie pomysł, gdzie szukać?Nie w USA czy Canadzie. PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezcez7 Opublikowano 23 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 Witam Panowie.Szukam na prośbę Kolegi ściągacza do łożysk, multik. korba.Coś w tynm stylu:<...>lubhttps://www.drgorof.com/index.php?main_page=product_info&products_id=650809Czy macie pomysł, gdzie szukać?Nie w USA czy Canadzie. PozdrawiamAlek Ściągacz do łożysk bezwładnościowy vel wewnętrzny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi