termin Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Z akumulatora z cieklym elektrolitem latwo wydostac sie moze kwas ktory uszkodzi ponton. Jak tego uniknac? Mysle o jakiejs skrzyni z tworzywa w ktora wsadzilo by sie akumulator. Prosze o podsuniecie pomyslu:) uzywam Trojan 130ah. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marb_2005 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Mam również trojana SCS225 i przy założeniu,że ponton jest ze sztywną podłogą to nie ma szans,żeby te 30 kg nam się przewróciło.Przy miękkiej podłodze akumulator włożony do jakiegoś pojemnika może się razem z nim przewrócić.Więc chyba pozostaje tylko wzmożona uwaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomas Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Ja też używam akumulatora kwasowego na swoim pontonie i żadnych przygód nie miałem(ponton ze sztywną podłogą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 chyba najlepsza by była decha lub sklejka ze 2-3razy większa od aku z jakąś ramką co by go trzymała na środku..wiem o co chodzi bo t 1275 jest dość wąski i wysoki i wazy 37kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JASIEK522 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Ja jak pływałem pontonem zawsze miałem akumulator wsadzony w kilka/twardy plastik/reklamówek,ponton zabezpieczony i bagażnik auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zwierzu Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 A nie lepiej zapakować takie aku w trwałe opakowanie ? Kilka przykładowych linków :1). Skrzynka nr 12). Skrzynka nr 23). Skrzynka nr 34). Skrzynka nr 45). Skrzynka nr ... itd wystarczy poszukać A jeśli ktoś chce taniej to wycieczka do marketu budowlanego + sklep elektroniczny i mała przeróbka marketowej skrzynki we własnym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 termin Opublikowano 13 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 A nie lepiej zapakować takie aku w trwałe opakowanie ? Kilka przykładowych linków :1). Skrzynka nr 12). Skrzynka nr 23). Skrzynka nr 34). Skrzynka nr 45). Skrzynka nr ... itd wystarczy poszukać A jeśli ktoś chce taniej to wycieczka do marketu budowlanego + sklep elektroniczny i mała przeróbka marketowej skrzynki we własnym zakresie. Fajnie te skrzynki i nawet nie sa drogie. Mam ponton z alu-podloga ale zawsze aku po transporcie jest wilgotny przy zatyczkach wiec dla spokoju ducha sprawie sobie jakas skrzynke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
termin
Z akumulatora z cieklym elektrolitem latwo wydostac sie moze kwas ktory uszkodzi ponton. Jak tego uniknac? Mysle o jakiejs skrzyni z tworzywa w ktora wsadzilo by sie akumulator. Prosze o podsuniecie pomyslu:) uzywam Trojan 130ah.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi