Skocz do zawartości
  • 0

vertical walking kłusing?

termin

Pytanie

czy regulamin pzw dopuszcza prowadzenie przynety sztucznej idac?

Mowie o sposobie oblawiania pomostow itp. Osoba wprowadza przynete w ruch idac po pomoscie i zatrzymuje sie czasem aby opukac dno (czynnosci sa wykonywane bez nawijania linki na kolowrotek). Czesto obserwuje ow sposob oblawiania mola na jeziorze paprocanskim w tychach.

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

A jest zapis tego zabraniajacy ?

Tzn prowadzenia przynety idac ?

Co nie zakazane jest dozwolone :D.

To taka ogólna falandyzacja prawa ;) .

@Jozi

Pewnie nie jestem najbardziej zorientowany w aktualnych przepisach regulujacych polow ryb w Polsce (tym bardziej na zbiorniku wodnym kolo Tychow).

Ale przez kilkanascie lat oplacalem skladki i bylem czlonkiem PZW Pruszkow.

Wowczas (do 2005) nie spotkalem sie z lista (kompletna) dozwolonych metod prowadzenia przynet (sztucznych i naturalnych) i wynikajacych z tej listy dozwolonych metod polowu ryb.

Raczej mowilo sie o metodach zabronionych, pozostawiajac tym samym metody, niewymienione jako zabronione, jako dozwolone.

Nie wiem czy to jest falandyzacja prawa. Moim skromnym zdaniem nie jest.

Pozdrawiam

Guzu

• 0

A jest zapis tego zabraniajacy ?

Tzn prowadzenia przynety idac ?

Co nie zakazane jest dozwolone :D.

To taka ogólna falandyzacja prawa ;) .

@Jozi

Pewnie nie jestem najbardziej zorientowany w aktualnych przepisach regulujacych polow ryb w Polsce (tym bardziej na zbiorniku wodnym kolo Tychow).

Ale przez kilkanascie lat oplacalem skladki i bylem czlonkiem PZW Pruszkow.

Wowczas (do 2005) nie spotkalem sie z lista (kompletna) dozwolonych metod prowadzenia przynet (sztucznych i naturalnych) i wynikajacych z tej listy dozwolonych metod polowu ryb.

@Guzu spoko B)

Raczej mowilo sie o metodach zabronionych, pozostawiajac tym samym metody, niewymienione jako zabronione, jako dozwolone.

Nie wiem czy to jest falandyzacja prawa. Moim skromnym zdaniem nie jest.

Pozdrawiam

Guzu

@Guzu spoko B) .

To coś w rodzaju trollingu brzegowego :lol: :lol: .

• 0

Mowie o sposobie oblawiania pomostow itp. Osoba wprowadza przynete w ruch idac po pomoscie i zatrzymuje sie czasem aby opukac dno (czynnosci sa wykonywane bez nawijania linki na kolowrotek). Czesto obserwuje ow sposob oblawiania mola na jeziorze paprocanskim w tychach.

Pomijam regulaminy itd, ale o co Co chodzi, metoda bardzo skuteczna czy nie ? Łowią w ten sposób więcej niż Ty ? Chciałbyś spróbować, ale boisz się bo nie wiesz czy wolno ? Chłopie zastanów się o co Ci chodzi ? ;) :huh: :lol: :lol:

• 0

hehe dobre to jest, aż mi się przypomniało jak mój dobry kolega użytkownik tego forum i wielki miłośnik trollingu opowiadał mi w akademiku po kilku szklankach z dziwną substancją jak trolingować zimą.. mianowicie wyglądać to miało tak: cyt: ... długi przerębel wycięty piłą łańcuchową, i co jakiś czas wybita większa dziura żeby wyjąć rybe, wędka podlodowa w woblerem down deep husky jerk zamontowana do bagażnika roweru i jazda..

• 0

Pomijam regulaminy itd, ale o co Co chodzi, metoda bardzo skuteczna czy nie ? Łowią w ten sposób więcej niż Ty ? Chciałbyś spróbować, ale boisz się bo nie wiesz czy wolno ? Chłopie zastanów się o co Ci chodzi ? ;) :huh: :lol: :lol:

Odpowiedz na pytanie zadane przeze mnie wykluczy Twoje pytania, wiec zastanow sie chlopie :lol: :lol:

a tak na powaznie to mam gdzies kto jak lowi, czy skutecznie czy nie, czy w leb czy do wody. Kazdy ma wlasna etyke wedkarska lecz wszystkich obowiazuje ten sam regulamin amatorskiego polowu ryb.

Gdybym znal odpowiedz na swoje nietypowe pytanie to nie zasmiecal bym forum. Ciekawie wyglada wedkarz walkingujacy tam i z powrotem po 100 metrowym molu.