@slider@ Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Hmmm woblery schną , co by tu zrobić , nagle dostałem olsnienia żeby do woblera paru segmentowego jako stelaż zamontować krętlik wydłużony O to te krętliki : Co sadzicie? PozdrawiamSlider <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 ja nie do konca rozumiem o co chodzi jak to kretlik jako stelarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 dokładnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Myślałem o czym takim : Wiec czerwonymi punktami zaznaczyłem miejsca lutowania lub inny sposób przymocowania, a niebieskim kolorem zaznaczyłem drut który będzie przymocowany do krętlików. Przepraszam za jakosc grafiki i estetyke poniewaz robilem to wszystko na szybko. PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 cosik mnie sie wydaje,że aby to wszystko dobrze funkcjonowało to miejsca polączeń kolejnych krętlików powinnny byc tymi częściami tego ukladu ktory wystaje poza korpus przynety... inaczej ciężko będzie mówic o przegubowości polączenia... PS. zastanawia mnie jak bedzie funkcjonowała taka przyneta której kolejne segmenty maja możliwość swobodnego obrotu w dowolną stronę o dowolną wartość (180, 360 st czy ile tam się jej chce.. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Segmenty można dociążyć aby się nie kręciły. Tak można mu wyregulować agcję, od szalonej, do spokojnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 racja... ja tylko tak sobie głośno myślałem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 ale jaką przewagę ma krętlik nad połączeniem drutem?poza obracaniem się, które chyba nie jest zaletą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Ma taką przewagę, że kupujesz gotowy stelaż. Z obracaniem się można sobie spokojnie poradzić. Myślę Slider, że aby to działało prawidłowo głowa musi być zdecydowanie większą. Najbezpieczniej aby było to 1/2 długości woblera. Można ją eksperymentalnie skracać ale na początek lepiej dać większą aby nie spalić projektu na starcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi