Skocz do zawartości

Wyjazd na weekend majowy

marcin

Rekomendowane odpowiedzi

Tegoroczny majowy weekend daje nam możliwość połowić 9 dni - tj 28.04-06.05. Osobiście myślę o południu Litwy i za te pieniądze o których wspomniałeś masz szansę przeżyć i połowić.

W skandynawii tydzień łowienia (dojazd, zakwaterowanie, jedzenie z Polski, licencja) musi kosztować 1200 PLN na osobę. Jeśli ktoś ma sposób za mniejsze pieniądze to będę wdzięczny za info.

Pozdrawiam,

P.

W nawiązaniu do wypowiedzi Kuby:

A od tzw. wedkarskich biur podrózy trzymam sie z daleka co i innym radze. Ale jesli nie próbowales dotad turystyki wedkarskiej, to mozesz spróbowac utopic u nich troche kaski.

chciałbym spytać, czy ktoś ma dobre, bezpośrednie namiary na norweskie fiordy? Interesuje mnie centrum (np. Hitra)lub północ...

Będę wdzięczny za pomoc.

@Kuba,

...A od tzw. wedkarskich biur podrózy trzymam sie z daleka co i innym radze...

- zdziwiło mnie trochę co napisałeś. Dlaczego tak uważasz?

Ja jeżdżę od kilku lat z biurami podróży i jestem bardzo zadowolony. Ceny nie są wcale wygórowane. Kupując np. bilety promowe przez biuro podróży jest taniej niż bezpośrednio u przewoźnika.

Sebastian, obiecałem niektórym osobom się nie wypowiadać na temat biur ale... nie mogę sie powstrzymać. Zerknij na linki, które podesłałem Krzysztofowi. I porównaj ceny. I weź pod uwagę, że osoba prywatna (ja, Krzysztof i inni) mogą się targować. I niejednokrotnie z tych cen można zbić 20 a nawet 30%!! Pokaż mi biuro, które tyle opuści.

Dam ci przykład. 18 lipiec-8 sierpień 2007, z ceny 16 tys. NOK utargowałem do 12 tys NOK. I mam 2 duże łodzie z silnikami 40 KM, sondą i GPS w tej cenie. Dom ma 250 m powierzchni, jest przeznaczony dla 10-12 osób. Co daje na osobę ok. 600 zetów za 2 tygodnie.

Daj mi namiary na biuro, które mi zapewni urlop na 2 tygodnie za tą ceną w takich warunkach.

Jak dasz to przyrzekam, że odszczekam publicznie wszystko za Kubę i siebie.

:lol:

Owszem, można zapłacić i jechać na gotowe. Do tego wynajęty gajda, który powie, pod którym kamieniem ryba stoi i na cxo ma apetyt. Jak kogoś stać to dlaczego nie?

Natomiast ja lubię organizować wszystko sam. Łącznie z biletami na prom i całą logistyką.

Do tego wynajęty gajda, który powie, pod którym kamieniem ryba stoi i na cxo ma apetyt. Jak kogoś stać to dlaczego nie?

- ja też nie preferuję wędkarstwa z przewodnikiem. Na łowiskach szukam ryb sam.

Jednak dwa razy w życiu skorzystałem z usług profesjonalnego przewodnika, czego akurat nie żałuję. Miałem okazję zobaczyć i złowić wielkie ryby z Morza Czerwonego. Bez przewodnika i jego łodzi nie byłoby to możliwe. :D

Oczywiste jest że jadąc na własną rękę wyjdzie taniej, ale taniej nie oznacza lepiej. Ja korzystałem do tej pory z usług A.Zduna,który oprócz tego że jest organizatorem to dodatkowo przewodnikiem, więc podliczając wszystko to co oferuje wyjazd nie wychodzi drogo. Zależy kto czego oczekuje.

Osobiście nie skorzystałbym z usług dużej firmy, gdzie grupa liczy kilkadziesiąt osób.

pozdrawiam Wujek :D

Witam.

Interesuje mnie jakis niedrogi wyjazd za granice na weekend majowy okolo tygodnia. Moze ktos gdzies sie wybiera i szuka jakis osob do kompletu?? B)

Pozdrawiam! :mellow:

Ja mam zamiar do Lwowa wybrać polatać troche Jakiem-52 :D jak cos to zapraszam.

no chyba ze znajde jakies tansze bilety do Dublina, to wtedy gdzies na wyspy i nad ocean

@Yeah mam nadzieję,że z wędką na te wojaże po europie??? :mellow:

na wyspach ładne esoxy nie wspominajać o garbusach takie nawet ponad 2kg ryyyyyyliiii :mellow: ,kolega był w tym roku na mistrzostwach szybowcowych i takie darł okonie ,że strach pomyśleć :huh: nie było mniejszego niz 1kg

@Yeah mam nadzieję,że z wędką na te wojaże po europie??? :mellow:

na wyspach ładne esoxy nie wspominajać o garbusach takie nawet ponad 2kg ryyyyyyliiii :mellow: ,kolega był w tym roku na mistrzostwach szybowcowych i takie darł okonie ,że strach pomyśleć :huh: nie było mniejszego niz 1kg

no wlasnie caly czas mysle o jakimc travellku w miare uniwersalnym B)